انتخابات؛ میدان تبیین است نه تخریب
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، حجتالاسلاموالمسلمین اصغر جلالی در خطبههای نمازجمعه این هفته چهاربرج با اشاره به در پیش بودن چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: انتخابات؛ میدان تبیین است نه عرصه تخریب و به این موضوع باید توجه ویژه داشت.
امامجمعه چهاربرج با اشاره به چارچوبهای شرعی و قانونی رفتار نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری از منظر رهبر انقلاب، گفت: رهبر معظم انقلاب در این زمینه رهنمودهایی دارند که باید مدنظر همه مسئولان قرار گیرد.
وی افزود: در تبیین، چارچوب و ساختار نظام حفظ شده، آگاهیها و قدرت تصمیمگیری مردم تقویت، گفتمان فرد نقد و انصاف رعایت، با دشمن مرزبندی، اتحاد و امید اجتماعی تقویت و کرامت نامزد رقیب حفظ میشود و استدلال محور گفتگوها و انتقادات است.
جلالی تصریح کرد: اما در تخریب، چارچوب و قاعده نظام شکسته شده، قدرت تفکر و تصمیمگیری از مردم سلب و خود شخص و عیوب فردی او مورد هجمه قرار میگیرد و از سوی دیگر انصاف رعایت نشده و فقط به نقاط ضعف و مرزبندی با دشمن کمرنگ، هوچیگری و هیاهو غلبه داشته و اختلافها و ناامیدیها عمیقتر میشود و کدورتها فوران میکند و مردم از حضور نامزد رقیب ترسانده میشوند.
میدان انتخابات، میدان مسابقه خدمت است
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه میدان انتخابات، میدان مسابقه خدمت است، اظهار کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب تأکید فرمودند انتخابات باید صحنه عزت و حماسه ملی باشد.
وی با اشاره به اینکه در بیانات رهبر معظم انقلاب در حرم امام راحل (ره) در مورد انتخابات سه نکته مهم وجود دارد که باید موردتوجه قرار گیرند، افزود: آبروی ملی، تبیین ماهیت حقیقی رقابتهای انتخاباتی در جمهوری اسلامی و حاکمیت اخلاق در رقابتها سه موضوعی هستند که باید موردتوجه بوده و این را در نظر داشته باشیم که حفظ عزت و آبروی ملی، در گروه انتخاباتی اخلاق محور است.
جلالی با بیان اینکه صحنه انتخابات در جمهوری اسلامی صحنه رقابت برای خدمت است، گفت: ایام انتخابات، فصل مسابقه خدمت و بهار شکوفایی این منطق نورانی حضرت سیدالشهدا (ع) است.
در راه مشارکت حداکثری در انتخابات قدم برداریم
امامجمعه چهاربرج از رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی بهعنوان بهترین الگو در اخلاق سیاسی نام برد و افزود: شهید رئیسی برای سیاستمداران و رئیسجمهور آینده باید یک سرمشق و الگو باشد.
وی هم چنین با تأکید بر اینکه همه باید برای مشارکت حداکثری در انتخابات قدم برداریم، اظهار کرد: باید تمام تلاشهای مسئولان کشور خصوصاً مجریان و ناظران انتخابات و پس از آن دولتمردان و سپس اهالی رسانه و نخبگان جامعه اسلامی، معطوف به افزایش مشارکت مردم عزیزمان در بالاترین میزان ممکن و مورد انتظار باشد.
جلالی در ادامه با اشاره به قضایای فلسطین و طرح پیشنهادی جو بایدن برای پایان جنگ غزه، گفت: در حال حاضر هم ادامه جنگ و هم توقف آن، به زیان رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا بوده؛ ولی چیزی که مسلم و قطعی است این بوده که نتیجه چیزی جز پیروزی بزرگ فلسطین و غزه نخواهد بود.
باید ازدواج آسان در جامعه ترویج یابد
امامجمعه چهاربرج به فرارسیدن اول ذیالحجه و سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره و با تأکید بر اینکه باید ازدواج آسان در جامعه ترویج یابد، افزود: عمده موانع و مشکلات امروزی ازدواج، موانع فرهنگی و عادتها، تفاخرها، تکاثرها، چشموهمچشمیها، تجملطلبیها است که باید در راستای رفع آنها قدم برداشت.
وی با بیان اینکه بسیاری از مراسمهای ازدواج ضرورتی ندارد، گفت: خانوادهها اگر عادت کنند که ازدواجها را ساده، بیپیرایه و بی تشریفات انجام دهند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
جلالی با اشاره به اینکه بسیاری از رسومات که در ازدواج شاهد هستیم فقط بر موانع ازدواج جوانان اضافه میکند، تصریح کرد: اگر به همین منوال برویم دیگر جوانان نمیتوانند ازدواج کنند چنانچه الان هم بعضی از خانوادهها واقعاً ماندهاند چه بکنند.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه اگر ازدواج و فرزندآوری نباشد در آن صورت قضیه افزایش جمعیت هم نخواهد بود، اظهار کرد: پایینبودن نرخ رشد جمعیت یک زنگ خطر بوده که باید جدی گرفته شود و رهبر معظم انقلاب نیز این مسئله را «سیاست حیاتی برای آینده بلندمدت کشور» خواندند.
وی گفت: در امر ازدواج ملت باید از تشریفات اضافی صرفنظر کرده و دولت هم موانع ازدواج را برطرف کند و خدمات را برای ازدواج آسان فراهم آورد.
انتهای خبر/