انقلاباسلامی قائم به ذات و مردمی است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» نصرالله اسداللهی یکی از فعالان انقلابی و رهبر گروه چهارده معصوم ارومیه بود که در سالهای پیش از انقلاب اسلامی، با تشکیل هیئت منتظرین بقیةالله الاعظم، به ترویج آموزههای دینی و مبارزه با رژیم پهلوی مشغول بود. او که تحصیلات رسمی خود را تا دیپلم ادامه داده بود، به مطالعه و تحقیق در علوم مذهبی علاقهمند شد و از شاگردان آیتالله طالقانی و دیگر روحانیون مبارز بود. او پس از اخراج از کارخانه پاکدیس ارومیه به خاطر مخالفت با نیروهای خارجی، فعالیتهای سیاسی و مذهبی خود را در راستای حمایت از امام خمینی (ره) گسترش داد.
نصرالله اسداللهی و گروه چهارده معصوم ارومیه، علاوه بر برگزاری جلسات آموزشی و توزیع اعلامیهها و بیانیههای انقلابی، به تهیه و توزیع سلاح بین مبارزان دیگر شهرها نیز میپرداختند. آنها در سال ۱۳۵۷ به عنوان یکی از گروههای مسلح انقلابی، در قیام مردم ارومیه علیه رژیم شاهنشاهی نقش مهمی داشتند و با تانکها و کماندوهای ارتش مقابله کردند. آنها مسجد اعظم ارومیه را به عنوان پایگاه انقلابی خود انتخاب و آن را سنگربندی کردند. این مسجد تنها مسجدی است که در طول انقلاب به توپ تانکهای ارتش گلولهباران شد.
یکی از فعالیتهای جالب این گروه، ایجاد هیئت نگارش بود که مسئولیت آن را نصرالله اسداللهی بر عهده داشت. این هیئت به شناسایی و اصلاح افراد فاسد و منحرف میپرداخت و با نوشتن نامههای علمی و اعتقادی به آنها، سعی میکرد آنها را از گناه و خطا بازگرداند. این هیئت از هرگونه خشونت و قوه قهریه خودداری میکرد و فقط در یک مورد، به دلیل اصرار فردی بر گناه، مجبور به تهدید عملی شد.
نصرالله اسداللهی در دوران انقلاب، از اعتماد و حمایت دکتر چمران برخوردار بود و با استاندار ارومیه نیز همکاری صمیمانهای داشت. او و همکارانش از بچههای باایمان، بااخلاص و انقلابی بودند که در طراحی و اجرای جنگ مسلحانه مردم ارومیه در روزهای زمستان سال ۱۳۵۷ نقش تعیینکنندهای داشتند.
در ادامه گفتگویی بااین پیشکسوت انقلابی انجامدادهایم که با هم میخوانیم.
حرف رک: چه عواملی باعث شد به عرصه انقلاب ورود پیدا کنید و چگونه باشخصیت امام خمینی (ره) آشنا شدید؟
نصرالله اسداللهی: در سن 16 سالگی در 1342 همراه با پدرم به سمت مسجد میرفتیم که حالت گرفته پدرم را دیدم و از او پرسیدم چه اتفاقی افتاده که این همه ناراحت هستید پدرم پاسخ داد که مجتهد ما را دستگیر کردند گفتم مجتهد شما چه کسی بود؟ که در پاسخ به من گفت «سید خمینی» از همان لحظه با نام امام خمینی آشنا شدم و انگیزه و کنجکاوی من بیشتر شد تا شخصیت امام خمینی را بیشتر بشناسم که در آن زمان لقب امام خمینی را نداشتند و به ایشان «حاجآقا خمینی» میگفتند و برای اولین با در سال ۱۳۵۶ لقب «امام خمینی» را گرفتند.
امام خمینی (ره) در آن زمان مخالف دولت و رژیم بودند و در خصوص مسائل کاپیتولاسیون مشکل و اختلاف داشتند به همین علت حساسیت من زیاد شد و با علاقه بیشتر مسائل روز را پیگیری کردم. در سال 1347 در تهران ساکن و کارگری کردم و فرصتی پیدا کردم تا پای منبر و جلسات آیتالله طالقانی باشم و از سخنان این عالم گرانقدر بهره لازم را ببرم آیتالله طالقانی نقش بسزایی در دیدگاه سیاسی و زندگی من داشت و ایشان یک مبارزی صالح، خوش لحن و صادق بودند.
بهخاطر اینکه علاقه زیادی به دفاع از حق و کشورم داشتم در دوران سربازی تمام تاکتیکهای نظامی را یاد گرفتم و اصلاً نمیخواستم سربازی من تمام شود و به علت فعالبودنم مورداحترام فرماندهان نیز قرار گرفتم.
طی دوران انقلاب در چه فعالیتهای شرکت کردید و چه خاطراتی از آن دوران در ذهنتان باقیمانده است؟
فعالیتهای من به دوران انقلاب و قبل از انقلاب به دو بخش میتوان تقسیم کرد، بخش فرهنگی مربوط به آموزش و تفسیر قرآن که طی آن دوران در مسجد میرزا حسینخان در محضر اساتید تفسیر قرآنآموزش میدیدم و در مسجد خودمان به بچهها و کودکان محله قرآن و تفسیر قرآنآموزش میدادم، از کودکی علاقه زیادی به قرآن داشتم و از سهسالگی میتوانستم بهراحتی قرآن را روخوانی کنم.
بخش دیگر فعالیتم در بخش نظامی بود که باتوجهبه وضعیت کشور و تزلزل در سال ۱۳۵۷ نیاز به تشکیل گروههای نظامی بود که در برابر هجوم دشمن باید از کشور دفاع انجام میشد؛ بنابراین اقدام به تشکیل گروه مسلحی کردیم در زمانی که لازم بود این گروه را به کار گرفته و از کشور، مردم و ناموس خودمان دفاع کنیم.
طی تفاهمنامه و بر اساس اساسنامه طراحی شده قرارداد هر زمانی که امام خمینی دستور حمله نظامی دهد وارد کارزار و میدان شده و با رژیم بهصورت مسلحانه جنگ کنیم و نگذاریم کشور به دست نااهلان بیفتد.در آن زمان بسیاری از عوامل نظامی و ژاندارمری کمکحال ما بودند و اطلاعاتت و دادهها را در اختیار ما قرار میدادند. پخش اعلامیه و چاپ اعلامیه از جمله کارهای ما در آن زمان بود.
به نظر شما چه عواملی باعث شد که مردم کشور باانگیزه و همبستگی بشتر در برابر تحریمها و تهاجم دشمنان مقاومت کنند؟
اگر تاریخ بشر را مطالعه کنیم در تاریخ بشر دو جبهه همیشه بوده و هست جبهه حق و باطل که امیدواریم هرچه زودتر جبهه باطل نابود شود، در این راستا جبهه حق همچون «مکتب حسینی» همیشه تلاش کردهاند و در راه حق از جان مال و فرزند 6 ماه خود گذشتند تا ارزشها و کیان باقی بماند، بنابراین قیام و انقلاب ما قائم به ذات بوده و قائم به فرد نیست و مردم برای حفظ اسلام جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و آگاهانه و بابصیرت تمام و مانند یک دریا متحد شده و در میدان حضور پیدا کردند و باعث پیروزی انقلاب اسلامی شدند.
انقلاب اسلامی چه تأثیری در زندگی شما داشته و نقش خانواده شما دراینخصوص چه بوده است؟
من یک کارگر فنی هستم و زمانی که تصمیم به ازدواج گرفتم به همسرم از اهداف و فعالیتهای خود گفتم که من یک آدم سیاسی هستم و امکان دارد به علت فعالیتهای که انجام میدهم توسط رژیم دستگیر، زندانی و یا اعدام شوم که با این موارد همسرم شرایط من را پذیرفت و در زندگی مشترک و زندگی سیاسی همیشه همراه و حامی من بود و در برخی عملیات شرکت میکرد که در این دوران چند باری دستگیر و شکنجه شد و اگر حمایتها و همراهی او نبود هرگز نمیتوانستم در کارها موفق شوم.
چه چالشها و فرصتهای برای حفظ و ترویج ارزشهای انقلاب وجود دارد؟
ما باید در نظر داشته باشیم همه قدرتهای دنیا با ما دشمن هستند و در جریان برجام این مهم بر همگان ثابت شد و ۶ قدرت جهانی در مقابل کشور ما قرار داشتند، هم اکنون نیز دشمنان از فعالیتهای خود علیه ایران دست برنداشته و سعی بر آسیب رساندن بهنظام و براندازی آن دارند و هر سال با نقشههای که طراحی میکنند میخواهند حکومت اسلامی را تضعیف کنند؛ اما همیشه با بیداری و آگاهی مردم مواجه شده و شکست میخورند.که لازم است همیشه بابصیرت و آگاهی بیشتری با مسائل و توطئههای آنان مقابله کرد.من به این موضوع اعتقاد دارم که بعد از ما جوانان باغیرتتر و بهتر از ما خواهند آمد که انقلاب را حفظ خواهند کرد ملت ما آگاهتر و بیدارتر از قبل هستند و انقلاب را نگه داشتهاند و در راهپیماییها و 9 دی و انتخابات بارها ثابت کردهاند که پایبند انقلاب و نظام هستند و در مقابل دشمن ایستادهاند.
چگونه با نسل جوان و فعال انقلابی ارتباط برقرار میکنید؟
به طورکلی جوانان صافتر و راحتر از ما هستند و خیلی آسان میتوان با آنان ارتباط برقرار کرد در حال حاضر وظیفه ما است که در کنار آنان باشیم و از حضور آنان تشکر کنیم و به خواستههای آنان را ارج نهیم، اگر قدران حضور آنان در محفلهای انقلابی باشیم جوانان رغبت بیشتری به حضور در این عرصه خواهند داشت.
چه پیام و توصیهای برای جوانان و علاقهمندان به شرکت در فعالیتهای انقلابی دارید؟
اولین و آخرین توصیه من این است که همیشه خدا را در نظر بگیرند و بدانند که خداوند همیشه با آنان است و از آنان حمایت میکنند در حال حاضر ما یک پدر در جهان داریم حضرت مهدی (عج) پدر ما است و با سلام بر پدر از هیچی نترسید و قدم در مسیر موفقیت بگذارند که به طور حتمی پیروزی با آنان خواهد و پیروز میدان خواهند بود.
شما از کنشگران اصلی انتخابات بودید اوضاع کنونی انتخاباتی را چگونه ارزیابی میکنید؟
من پاسخ سوال شما را با یک شعر جواب میدهم. زندگی جنگ است جانا بهر جنگ آماده شو/نیست هنگام تامل بیدرنگ آماده شو/ با توجه به شرایط موجود ما در صحنه جنگ قرار داریم و انتخابات جنگ سرافرازی و افتخار نظام در مقابل کفر است.باید توجه داشت که در شرایط اقتصادی و معیشتی سختی هستیم و شاید بسیاری از مردم از عملکرد مسئولی ناراض باشند؛ اما بارها ثابت کردهاند که در چنین مواقعی پای در صحنه گذاشته و در میدان، حضور مییابند و اجازه نمیدهند معاندین در تصمیمگیری کشور تاثیری بگذارند با بودن در جلسات مخالف از زبان همه شنیده میشود که پر قدرت در صحنه بوده و صندوقهای رای را خالی نخواهند گذاشت.
گفتگو رقیه وکیلی
انتهای خبر/