بهرهبرداری فاز دوم آبرسانی به دریاچه ارومیه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»، پروژه عظیم بند و کانال انتقال آب بادینآباد پیرانشهر به دریاچه ارومیه با طولی معادل ۴.۵ کیلومتر، با حضور مقامات بلندپایه از جمله علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، و محمدصادق معتمدیان، دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و استاندار آذربایجان غربی، به بهرهبرداری رسید، این پروژه که نقش حیاتی در احیای دریاچه ارومیه ایفا میکند، نشان از تعهد و همکاری گسترده میان نهادهای دولتی و منطقهای دارد.
مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: بند بادینآباد که از نوع سنگریزهای با هسته رسی ساخته شده است، بر روی رودخانه بادینآباد قرار گرفته و سالانه به طور میانگین ۳۱۲ میلیون مترمکعب آب را ذخیره میکند.
وی تصریح کرد: این آب از طریق یک سیستم انتقال با طولی معادل ۵ هزار و ۵۹۵ متر، هر ساله ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب را به مخزن سد کانی سیب هدایت میکند و از آنجا به دریاچه ارومیه منتقل میشود و این سیستم انتقال که نقش کلیدی در تأمین آب دریاچه ارومیه دارد، به حفظ محیط زیست منطقه کمک شایانی میکند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان آذربایجانغربی بیان کرد: این پروژه یکی از ۲۷ پروژهای است که توسط کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به اجرا درآمده است. با حمایتهای گسترده از سوی ریاست جمهوری شهید و وزارت نیرو، این پروژه با تخصیص به موقع اعتبارات، در مدت زمان کوتاه هشت ماه به پایان رسید.
وی تصریح کرد: همکاری و تلاشهای بیوقفه مسئولین و دستاندرکاران در اجرای سریع و به موقع این پروژه، نمونهای از کارآمدی و تعهد به احیای منابع طبیعی کشور است.
رستگاری تصریح کرد: در جریان این پروژه، عملیات گستردهای صورت گرفته است که شامل خاکبرداری به حجم ۹۰۰ هزار مترمکعب، خاکریزی به میزان ۴۱۵ هزار مترمکعب و استفاده از ۶۷ هزار مترمکعب سازه بتنی میشود.
وی بیان کرد: برآورد هزینههای انجام شده برای این پروژه در حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال است و این مقیاس وسیع عملیات عمرانی و مالی، نشاندهنده اهمیت و بزرگی پروژه در راستای احیای دریاچه ارومیه است.
رستگاری گفت: با اتمام موفقیتآمیز پروژه بند و کانال انتقال آب بادینآباد، این زیرساخت حیاتی اکنون به بهرهبرداری رسیده است، این دستاورد، نقطه عطفی در تلاشهای مستمر برای نجات و احیای دریاچه ارومیه محسوب میشود.
وی افزود: در فاز نخست پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه، سد کانی سیب که از نوع سنگریزهای با هسته رسی و ارتفاع ۵۷ متر است، احداث شد. این سد دارای مخزنی با حجم ۲۲۰ میلیون مترمکعب است. سیستم انتقال آب در این فاز شامل تونلی به طول ۳۶ کیلومتر و کانالی به طول ۱۱ کیلومتر میباشد.
رستگاری تصریح کرد: همچنین بخشی از رودخانه گدار نیز لایروبی شد تا بتوان ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سد کانی سیب را که بخشی از آبهای آورده رودخانههای این حوضه در طول سال هستند، منتقل کرد.
خاطرنشان میشود؛ این پروژه در اسفندماه سال ۱۴۰۱ توسط ریاست جمهوری شهید به بهرهبرداری رسید، که نمایانگر تلاشهای مستمر و سرمایهگذاریهای عظیم در جهت حفظ منابع آبی و احیای دریاچه ارومیه است.
پیرانشهر، شهری زیبا و مهم در جنوب استان آذربایجان غربی است، این منطقه با تاریخچهای غنی و طبیعتی بکر، نقشی کلیدی در پروژههای زیستمحیطی و آبرسانی استان ایفا میکند، بند و کانال انتقال آب بادینآباد نیز یکی از پروژههای مهمی است که در این منطقه اجرا شده و به حفظ و احیای دریاچه ارومیه کمک شایانی میکند.
انتهای خبر/