» اخبار استان » ترویج کشاورزی پایدار در دیم‌زارهای آذربایجان‌غربی
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی خبر داد:

ترویج کشاورزی پایدار در دیم‌زارهای آذربایجان‌غربی

دی ۱, ۱۴۰۳۳:۳۸ ق٫ظ 10

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: کشت انتظاری نخود دیم با استفاده از دستگاه کشت مستقیم، به‌عنوان گامی موثر در ترویج کشاورزی پایدار، برای نخستین‌بار در دیم‌زارهای آذربایجان‌غربی اجرایی شد.

خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک»؛ از اجرای نخستین طرح کشت انتظاری نخود دیم با استفاده از دستگاه کشت مستقیم در دهستان مرگور ارومیه خبر داد.

وی این اقدام را گامی مهم در راستای تحقق کشاورزی پایدار و استفاده بهینه از منابع آب و خاک در مناطق دیم‌خیز استان عنوان کرد و افزود: این نوع کشت با تأکید بر کاهش هزینه‌ها و ارتقای بهره‌وری، می‌تواند نقش موثری در افزایش درآمد کشاورزان داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در این طرح، بذر نخود رقم آنا، که از جمله ارقام پربازده و مقاوم در برابر خشکی است، با استفاده از فناوری بذرمال غنی‌سازی شد.

وی تصریح کرد: بذرها به فسفر آغشته شده و با نرخ ۶۵ کیلوگرم در هر هکتار و به روش نوین «۵۰ در ۵۰» در سطحی معادل سه هکتار کشت شدند.

شهبازی بیان کرد: این روش که بر اساس فاصله‌گذاری دقیق انجام می‌شود، به کنترل مکانیکی علف‌های هرز کمک کرده و نیاز به استفاده از سموم شیمیایی را به حداقل می‌رساند.

وی در ادامه به تشریح مزایای این روش پرداخت و گفت: کشت مستقیم نخود دیم چندین مزیت مهم دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش مصرف بذر، صرفه‌جویی در هزینه‌های مرتبط با استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی و کاهش رفت‌وآمد تراکتورها اشاره کرد..

شهبازی تأکید بر اهمیت حفاظت از محیط زیست اظهار کرد: در این روش به جای استفاده از سموم شیمیایی برای کنترل علف‌های هرز، از رویکردهای مکانیکی بهره گرفته می‌شود، این اقدام نه تنها آلودگی محیط زیست را کاهش می‌دهد، بلکه امنیت غذایی و سلامت محصولات کشاورزی را نیز تضمین می‌کند.

وی افزود: از دیگر مزایای این روش می‌توان به افزایش راندمان تولید و درآمد کشاورزان اشاره کرد کشت نخود دیم در تناوب با غلات، مانند گندم و جو، نه تنها باعث بهبود ساختار خاک و افزایش مواد آلی آن می‌شود، بلکه به دلیل صرفه اقتصادی بالا، کشاورزان را به استفاده از این روش تشویق می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی همچنین از برنامه‌ریزی این سازمان برای توسعه این نوع کشت در سایر دهستان‌ها و مناطق دیم‌خیز استان خبر داد و گفت: استفاده از دستگاه‌های کشت مستقیم و بهره‌گیری از روش‌های نوین کشاورزی، از اولویت‌های اصلی سازمان در سال جاری است و امیدواریم با حمایت‌های لازم، این روش در سطح گسترده‌تری به کار گرفته شود.

شهبازی گفت: طرح کشت انتظاری نخود دیم به عنوان یک الگوی موفق در کشاورزی پایدار، می‌تواند زمینه‌ساز تحول بزرگی در دیم‌زارهای استان باشد.

وی تصریح کرد: ما از تمامی کشاورزان منطقه دعوت می‌کنیم تا با حضور در کارگاه‌های آموزشی و بهره‌مندی از تسهیلات ارائه‌شده توسط سازمان جهاد کشاورزی، به استفاده از این روش نوین روی آورند.

انتهای خبر/ م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×