رشد ۶۷ درصدی سرمایهگذاری صنعتی در آذربایجان غربی
صابر پرنیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» با اشاره به افزایش سرمایهگذاری در آذربایجان غربی اظهار کرد: در هفت ماه سال جاری، بیش از ۴۹ هزار میلیارد ریال در صنعت استان سرمایهگذاری شده است که این میزان نسبت به مدتزمان مشابه سال گذشته رشدی ۶۷ درصدی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه تعداد ۱۴۱ پروانه بهرهبرداری برای واحدهای صنعتی جدید صادر شده است، گفت: این پروانهها با سرمایهگذاری بیش از ۴۹ هزار میلیارد ریال و به منظور اشتغالزایی برای ۷ هزار و ۲۷۰ نفر صادر شدهاند که این میزان اشتغال نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد رشد داشته است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اذعان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و قرارگیری در مسیر ترانزیتی شمال غرب، توسعه زیرساختهای حمل و نقل از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تصریح کرد: پروژههای احداث و توسعه جادهها و راهآهنهای صنعتی در دست اقدام قرار دارند که این اقدامات، مسیر صادرات را برای تولیدکنندگان صنعتی استان هموارتر خواهد کرد.
پرنیان گفت: به منظور شناسایی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی، بازدیدهای میدانی و جلسات مشورتی با صاحبان صنایع به طور منظم برگزار میشود. همچنین با همکاری سازمانهای نظارتی، تلاش داریم که زمینه لازم برای جلوگیری از تخلفات در حوزه صنعت و معدن فراهم شود و با تسهیلگری و ایجاد شفافیت در فرایندها، سرمایهگذاری بیشتری را به استان جذب کنیم.
وی تأکید کرد: برنامههای توسعهای استان تنها به حوزه صنعت محدود نمیشود و پروژههایی در بخش معدن و تجارت نیز در دست اجرا هستند. به ویژه در حوزه معدن، با توجه به ظرفیتهای موجود در آذربایجان غربی، تلاش میشود تا از این منابع به نحو بهینه بهرهبرداری شود و ارزشافزوده مناسبی به اقتصاد استان اضافه شود.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از ایجاد اشتغال برای ۷ هزار و ۲۷۰ نفر در بخش صنعت این استان خبر داد و گفت: روند سرمایهگذاری در آذربایجان غربی با رشد ۴۹ درصدی نسبت به مدتزمان مشابه سال گذشته، نشاندهنده سیر صعودی توسعه سرمایهگذاری در این منطقه است.
وی از صدور ۵۱۶ فقره جواز تأسیس برای احداث واحدهای صنعتی تولیدی جدید خبر داد و گفت: پیشبینی میشود برای تکمیل و راهاندازی این واحدها بیش از ۲۳۱ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری صورت گیرد که با بهرهبرداری از آنها، امکان اشتغال مستقیم برای ۱۴ هزار و ۹۵۵ نفر فراهم خواهد شد.
پرنیان همچنین اشاره کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۱۸ واحد صنعتی تولیدی در استان فعال است و برای راهاندازی و بهرهبرداری از این واحدها، بیش از ۱۷۸ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است که به واسطه آن، اشتغال مستقیم برای ۶۱ هزار و ۳۴۹ نفر فراهم شده است.
وی افزود: تاکنون برای اجرای طرحهای صنعتی در استان، تعداد ۲ هزار و ۸۹۴ فقره جواز تأسیس صادر شده که پیشبینی میشود با سرمایهگذاری بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد ریال، این طرحها بتوانند اشتغال مستقیم برای نزدیک به ۸۲ هزار نفر ایجاد کنند.
پرنیان در پایان با اشاره به تلاشهای جدی تیم اقتصادی استان برای احیای واحدهای راکد، افزود: در هفت ماه سالجاری، ۲۳ واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتهاند که با آغاز فعالیت مجدد این واحدها، برای ۳۵۹ نفر فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.
وی افزود: با احیای این واحدهای صنعتی، نه تنها ظرفیت تولید استان افزایش یافته، بلکه از تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط جلوگیری شده است.
پرنیان همچنین به نقش این واحدها در تامین نیازهای بازار داخلی اشاره کرد و اظهار داشت: بازگشت این واحدها به چرخه تولید، به کاهش وابستگی به واردات برخی محصولات صنعتی و تقویت اقتصاد مقاومتی کمک کرده است.
وی تأکید کرد: تلاش برای شناسایی و رفع موانع تولید همچنان ادامه دارد و برنامهریزیهایی برای ارائه تسهیلات مالی و تسهیل در صدور مجوزها جهت حمایت از سرمایهگذاران و کارآفرینان در دست اقدام است.
پرنیان در پایان از همه دستگاههای اجرایی و بانکهای استان خواست تا با همکاری بیشتر، زمینه توسعه و پایداری در بخش صنعت را تقویت کنند و به ایجاد فرصتهای شغلی جدید در آینده کمک کنند.
انتهای خبر/ و