رفع مشکل واحدهای تولیدی پوشاک شهرستان ماکو
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، ناصر عتباتی امروز در جمع خبرنگاران، از رفع مشکل ضایعات واحدهای تولید پوشاک منطقه آزاد ماکو با ورود دستگاه قضایی استان خبر داد و اظهار کرد: در پی بازدیدی که سال گذشته در راستای حمایت قضایی از واحدهای تولیدی منطقه آزاد ماکو از شهرک صنعتی این شهرستان صورت گرفت ملاحظه شد، یکی از مشکلات این شهرک، مشکل ضایعات و پسماند واحدهای تولیدی از جمله واحدهای تولیدی پوشاک بود که نه تنها فضای گستردهای از آن واحدها را فرا گرفته بود، بلکه برخی از مالکین اصرار به تخلیه واحدها داشته و اراده صاحبان واحدهای تولیدی برای اشتغال و تولید کمرنگ شده بود.
وی تصریح کرد: در جهت رفع این مشکل و جلوگیری از مختل شدن تولید و احتمال بیکاری کارگران و معظلات بعدی آن، هم برای جامعه و هم برای دستگاه قضایی، با دستور و تاکید مجموعه مدیریتی دادگستری کل استان، جلسهای به قید فوریت با حضور دادستان عمومی و انقلاب ماکو و مسئولان مربوطه در بهمن ماه سال گذشته تشکیل و مصوباتی برای رفع این مشکل اتخاذ شد.
رئیسکل دادگستری استان آذربایجانغربی بیان کرد: یکی از این مصوبات واگذاری بلاعوض پسماندها به دولت، یا ارگانهای دولتی و یا وابسته به دولت بود که با پیشقدمی کمیته امداد امام خمینی (ره) ، مقرر شد تا با رعایت مقررات قانونی و مصوبه صدرالذکر این ضایعات به این نهاد تحویل شود تا بدین صورت مشکل محل نگهداری ضایعات واحدهای تولیدی پوشاک منطقه آزاد ماکو برطرف و این واحدها همچنان به تولید و رونق اشتغال ادامه دهند.
گفتنی است؛ منطقه آزاد ماکو که در منتهی الیه شمال غربی کشور واقع شده، با محدوده جغرافیایی شهرستانهای ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان منطبق است. این منطقه حدود ۷۵ درصد مساحت مناطق آزاد کشور را به خود اختصاص داده است و در مجاورت کشورهای ترکیه و جمهوری خودمختار نخجوان واقع شده است. طول مرزهای جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان در این منطقه ۱۴۰ کیلومتر و با ترکیه ۱۳۰ کیلومتر است.
این منطقه با مساحت ۳۸۶ هزار هکتار، شامل سه شهرستان، ۶ شهر، ۶ بخش، ۱۳ دهستان و ۲۶۱ روستا با جمعیت 192 هزار و 603 نفر، ۰.۲۴ درصد جمعیت کل کشور و ۵.۹ درصد جمعیت کل استان آذربایجانغربی را به خود اختصاص داده است. این منطقه با وسعتی که دارد، بخشی از زیباییهای طبیعی ایران و جهان را در خود جای داده است.
منطقه آزاد ماکو به دلیل قرار گرفتن در مسیر تجارت چین و اروپا و عبور کریدور شرق به غرب، که از طریق راه آهن و مسیرهای ترانزیت جادهای به اروپا متصل میشود، به عنوان مهمترین مرز زمینی تجاری و مسافری کشور شناخته میشود.
این منطقه با حجم تجارت سالیانه بالغ بر یک هزار میلیارد دلار، پتانسیل ایفای نقش و ایجاد ارزش افزوده در جریان تجاری منطقهای و بینالمللی را دارا است.
انتهای خبر/