» اجتماعی » زباله‌گردی معضلی بی‌پایان در ارومیه
اجتماعی - اخبار استان - گزارش و تحلیل
حرف رک گزارش می‌دهد؛

زباله‌گردی معضلی بی‌پایان در ارومیه

آذر ۲۳, ۱۴۰۲۰:۱۵ ق٫ظ 80

در حال حاضر با توجه به نوسانات اقتصادی و افزایش قیمت ضایعات پلاستیکی و فلزی، زباله‌گردی در ارومیه به یک چالش جدی برای مدیریت شهری و مردم تبدیل شده است.

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، زباله‌گردی یکی از پدیده‌های اجتماعی است که در برخی کشورها، از جمله ایران، وجود دارد، زباله گردها افرادی هستند که به دنبال اشیاء قابل‌استفاده یا فروش در میان زباله‌های شهری می‌گردند.

این افراد معمولاً از طبقات فقیر و محروم جامعه هستند و به دلایل مختلفی، مانند بیکاری، تحصیل‌نکردن، معتاد بودن یا فرار از خانواده، به این کار مشغول شده‌اند.

زباله‌گردی یک فعالیت خطرناک و ناسالم است که می‌تواند هم برای سلامت زباله گردها و هم عموم جامعه مضر باشد.

برخی از خطرات زباله‌گردی عبارت‌اند از؛ ابتلا به بیماری‌های عفونی و پوستی به دلیل تماس با زباله‌های آلوده و غیربهداشتی، انتقال بیماری‌های واگیردار، مانند هپاتیت، تب برنجی، تب خاکستری و آنتراکس، از طریق زباله‌های حاوی خون، سرنگ، پارچه و غیره، آسیب‌دیدن توسط شیشه‌های شکسته، سیم‌های برقی، سوزن‌های تیز و غیره.

اما مهم‌تر از همه اینها ازدست‌دادن اعتماد و عزت‌نفس به دلیل تبعیض و تحقیر از سوی برخی افراد جامعه است.

زباله‌گردی یک مسئله جدی و پیچیده است که نیاز به توجه و حمایت دولتی و مردمی دارد.

برای حل این مشکل، لازم است که زباله گردها را از طریق آموزش، مشاوره، درمان، ایجاد اشتغال و تسهیلات اعتباری دوباره به جامعه بازگردانده شود.

همچنین، باید سیستم مدیریت زباله‌های شهری را ارتقا پیدا کند و از روش‌های مؤثر و مدرن، مانند بازیافت و تفکیک برای کاهش حجم و آلایندگی زباله‌ها استفاده کرد.

این اقدامات می‌توانند به حفظ سلامت و زیبایی شهر و محیط‌زیست کمک کنند.

زندگی در دنیای زباله‌گردی؛ از کثیفی به استقلال اقتصادی

در گفت‌وگویی با زباله‌گردی که بیش از ۱۰ سال در این حرفه مشغول به کار است، این شغل را بهترین شغل دنیا توصیف کرد و اظهار داشت: زباله‌گردی به افراد این امکان را می‌دهد که بدون صاحب‌کار، به‌صورت مستقل و خودمختاری فعالیت کنند.
وی افزود: دستمزدم به‌صورت روزانه پرداخت می‌شود و این امر برای من اقتصادی پایدار را فراهم کرده است.

این زباله‌گرد بیان کرد: درآمد زباله‌گردی تأثیر مثبتی بر زندگی خانوادگی‌ام گذاشته است و در حال حاضر زندگی بدون دغدغه‌ای دارم.

وی بیان کرد: تا چندین سال پیش هیچ صاحبی برای سطل‌های زباله وجود نداشت، شهرداری‌ها وظیفه جمع‌آوری زباله‌ها را در شهرها به عهده داشتند؛ اما از سال‌های نه‌چندان دور، همه چیز تغییر کرده حتی سطل‌های زباله هم صاحب دارند و هرکسی موظف به جمع‌آوری زباله درون آن است.

این زباله‌گرد بیان کرد: اکنون زباله‌گردی در ارومیه هر روز بر سر سطل زباله دعوا می‌کنند.

پرسه یک هزار و ۲۰۰ زباله‌گرد در استان

توماج وحید افشار در گفتگو با خبرنگار حرف رک، با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار ۲۰۰ زباله‌گرد در استان شناسایی شده است، اظهار کرد: آنچه در شهر می‌بینیم فاجعه بزرگی در خصوص مسائل بهداشتی و امنیت اجتماعی است.

وی با بیان اینکه زباله‌گردها تعهدی نسبت به شهر ندارند و به هر شکل ممکن می‌خواهند به پسماند موردنظر دست پیدا کنند، گفت: از طرف دیگر نیز شهروندان خود را متعهد نمی‌دانند که در ساعت مقرر، زباله را از منزل خارج کنند و می‌بینیم که در ساعات مختلف زباله را بیرون از منزل می‌گذارند.

افشار عنوان کرد: باتوجه‌به اینکه از زباله به‌عنوان طلای کثیف یاد شده است؛ بنابراین به دلیل پردرآمد بودن این شغل بیشتر افراد به زباله‌گردی روی آورده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مطالبات مردمی موضوع زباله‌گردی است، افزود: آیا قرارگاه اجتماعی در حوزه آسیب‌های اجتماعی به‌خصوص زباله‌گردی که با تکدی‌گری و کودکان کار متفاوت است اقداماتی انجام داده است و سهم دستگاه‌های متولی دراین‌خصوص مشخص شده است.

افشار افزود: شهرداری، شورای شهر و نهاد و دستگاه‌های متولی باید در راستای حل این مشکلات در استان تلاش کنند که پدیده زباله‌گردی از سطح شهر برچیده شود.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×