لزوم اجرای شدن قانون جمعیت بهصورت عملی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» به نقل از خبرگزاری تسنیم حجتالاسلام علیاصغر ولایتی دبیرکل مجمع کانونهای فرهنگی کشور در درباره اهمیت خانواده در اسلام گفت: تشکیل خانواده در اسلام از ارزش بالایی برخوردار است. خانواده هر چند از نظر جمعیت، یک جامعه کوچکی است، اما دین ما بهمنظور سالمسازی جوامع بزرگ اهتمام ویژهای به خانواده و سلامت این نهاد مقدس دارد، طوری که پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «تَنَاکَحُوا تَنَاسَلُوا أُبَاهِی بِکُمُ اَلْأُمَمَ یَوْمَ اَلْقِیَامَهِ»؛ یعنی ازدواج کنید، زادوولد کنید تا جمعیت شما افزون شود؛ زیرا من در روز قیامت، به وجود شما بر سایر امتها میبالم.
وی افزود: همه میدانیم خانواده مهمترین جایی است که در آن باورها و اعتقادات دینی، ارزشهای اخلاقی و هنجارهای اجتماعی از نسلی به نسلی منتقل میشود و از طریق ازدواج و تشکیل خانواده است که نسلهای بعدی با دنیای بیرونی آشنا میشوند و جامعه انسانی شکل میگیرد؛ ازاینرو، اسلام به تشکیل خانواده و فرزندآوری تأکید دارد؛ اما امروزه یکی از مشکلات جوامع و کشور ما عدم رشد فرزندآوری است و این موضوع عادیسازی شده، طوری که تکفرزندی یا نهایت دو فرزندی رواج جدی پیدا کرده است و میشود گفت این مسئله از فرهنگ غربی «فرزند کمتر زندگی بهتر» الگوگیری میشود.رهبر معظم انقلاب در موضوع جمعیت با تأکید فراوان میفرماید سیاستی وجود دارد که این نعمت را از ملّت ایران سلب کند.
حجتالاسلام ولایتی افزود: امروزه بحران پیری جمعیت در کشور بهوضوح دیده میشود و در آینده بیشتر خودنمایی خواهد کرد. در این میان انتظار است نخبگان به موضوع جمعیت به صورت جدی و تخصصی ورود کنند، چون این یک پدیده معمولی و یا حتی سیاسی نیست؛ بلکه مسئله حیاتی و تعیینکننده برای سرنوشت کشور است.
وی افزود: به نظر من نهتنها ایران بلکه کشورهای زیادی با موضوع افت جمعیت و بحران پیری جمعیت مواجه هستند و این موضوع در آینده نزدیک اگر مدیریت نشود و کشورها همهجانبه ورود نکنند، میتواند به بحران قرن در جهان تبدیل شود.
حجتالاسلام ولایتی در ادامه از دولت خواست با برنامه و با تشکیل کارگروههایی از متخصصین، دلسوزان مردمی و نخبگانی و فعالان عرصه جمعیت ضمن اجرای دقیق، بهموقع و همدلانه قانون جوانی جمعیت و بروزکردن آن، یک نهضت ملی جوانی جمعیت را راهاندازی کنند؛ چون میتوان با صراحت گفت که خیلی از مردم هنوز موضوع فقر و پیری جمعیتی را احساس نکرده و اصلاً با این مقوله بهنوعی درگیر نشده و احساس مسئولیت نمیکنند که البته ضعف اطلاعرسانی است و به اعتقاد من، نقش اساسی مردم، نخبگان و دولت اگر تجمیع شود، قطعاً شاهد موفقیت در این موضوع راهبردی خواهیم بود که با نقشآفرینی مردم در کنار حمایتهای دولت و همراهی نخبگان محقق خواهد شد.
وی در ادامه افزود: ما معتقدیم دولت ضمن تشکیل کارگروههای تخصصی دولتی و مردمی، فرهنگسازی، ایجاد فضای گفتمانی برای موضوع جوانی جمعیت با رویکرد اجتماعی و فرهنگی و بهدوراز مسائل سلیقهای و حتی سیاسی صرف، باید به اجرای قانون جوانی جمعیت نظارت و به توسعه خدمات این قانون تلاش کند و از نخبگان و اندیشمندان برای مردمیکردن موضوع جوانی جمعیت بهره کافی و عملی ببرد.
ولایتی گفت: وزارت بهداشت نیز همانطور که رسالت اجرایی دارد، باید به آسانسازی، ارزانسازی خدمات آموزشی ازدواج، باروری سالم، ارائه رایگان خدمات زایمان طبیعی، پیشگیری و تشخیص بهنگام و درمان ناباروری، پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین کمک کند.
وی افزود: یکی از نکات مهم این است که مسئولان به قانون جوانی جمعیت باید در عمل معتقد باشند و در این جهاد از عموم مردم عقب نمانند و اقدام به فرزندآوری بیشتری کنند و یقیناً اگر مسئولان، نخبگان و هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر در عمل پرچمدار جوانی جمعیت شوند، کشور طی سالهای اخیر از تهدید بحران پیری جمعیت خلاص میشود.
دبیرکل مجمع کانونهای فرهنگی کشور گفت: رهبری در بحث جمعیت میفرمایند وقتی انسان به خطرات کمبود و پیری جمعیت کشور فکر میکند، تنش میلرزد. خب این هشدار آقا وظیفه آحاد مردم، حاکمیت و فعالان فرهنگی را سنگین میکند و باید برای این موضوع تلاش کنیم که از نان شب هم واجبتر است.
ولایتی در پایان گفت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، از نظر سیاستهای کلی کشور باید به سمت افزایش جمعیت برویم، اما ایشان در ادامه به نکته قابل تأملی اشاره دارند؛ یعنی این افزایش جمعیت باید معقول و معتدل نیز باشد. به عقیده بنده دولتها موظفاند همهجانبه از نظر حمایتی اعم از آموزشی، درمانی، تسهیلاتی، ازدواج، مسکن، تحصیل، خودرو و یارانههای رفاهی پایکار آمده و زمینه را برای همکاری و اعتماد مردم خصوصاً جوانان فراهم کنند و در کنار مردم باشند.
انتهای خبر/