» اجتماعی » لزوم ثبت ملی سرو کوهی تکاب
اجتماعی - اخبار استان - تیتر یک
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تکاب خبر داد:

لزوم ثبت ملی سرو کوهی تکاب

آبان ۲۷, ۱۴۰۳۲:۰۰ ب٫ظ 00

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تکاب از لزوم ثبت ملی سرو کوهی تکاب خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی برای ثبت این منطقه در فهرست آثار ملی و جهانی با هدف معرفی آن به‌عنوان یک اثر بی‌نظیر طبیعی در حال انجام است.

محمدرضا صادقیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» با اشاره به اینکه سرو کوهی تکاب کهن‌سال‌ترین درخت آذربایجان غربی است اظهار کرد: این درخت ۱۶۰۰ساله، نمادی از استقامت و پایداری طبیعت در دل زینهار تکاب، می‌تواند الهام‌بخش پروژه‌های پژوهشی و حفاظتی باشد.

وی گفت: برنامه‌ریزی برای ثبت این منطقه در فهرست آثار ملی و جهانی با هدف معرفی آن به‌عنوان یک اثر بی‌نظیر طبیعی در حال انجام است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تکاب اظهار داشت: یکی از اولویت‌های ما حفظ این میراث طبیعی است. پایش مستمر، جلوگیری از تخریب زیستگاه‌ها و تشویق جوامع محلی به همکاری در حفظ محیط‌زیست، بخشی از اقدامات برنامه‌ریزی شده در این راستاست.

وی ادامه داد: موقعیت استثنایی و زیبایی طبیعی جنگل‌های اُرس، همراه با جذابیت تاریخی درخت کهن‌سال، می‌تواند به یکی از پربازدیدترین مناطق گردشگری استان تبدیل شود. توسعه مسیرهای ارتباطی و ارائه خدمات گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند نقش مؤثری در معرفی این منطقه ایفا کند.

صادقیان ادامه داد: پیر آغاجی یا سرو کوهی، به‌عنوان نمادی از احترام به طبیعت در فرهنگ محلی، فرصتی برای تقویت آگاهی‌های زیست‌محیطی و ارتقای همبستگی بین مردم و مسئولان برای حفظ این گونه ارزشمند به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: با قدمتی بیش از ۱۶۰۰ سال، یکی از ارزشمندترین آثار طبیعی و تاریخی منطقه محسوب می‌شود. این درخت، با قدمتی هزاران ساله، گواهی زنده بر تاریخ تحولات زیست‌محیطی و شرایط اقلیمی منطقه است و ظرفیت بسیاری برای پژوهش‌های علمی و گردشگری دارد.

گفتنی است گونه‌های اُرس در محدوده زینهار تکاب، در مساحتی به وسعت ۱۵۰ هکتار گسترده شده‌اند که ۳۰ هکتار از این محدوده به دلیل تراکم بالای گونه‌ها تحت حفاظت ویژه قرار گرفته است. این جنگل‌های زیبا با درختانی که عمر برخی از آن‌ها تا ۲۰۰۰ سال تخمین زده می‌شود، بخشی از تاریخ زنده طبیعت ایران را شکل داده‌اند.
این درختان کهن‌سال در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا و در خاک‌های آهکی رشد کرده‌اند.

درخت کهن‌سال موردنظر که در زبان محلی به پیر ساور یا پیر آغاجی مشهور است، با قطر تنه ۹ متر، یکی از عظیم‌ترین نمونه‌های این گونه در کشور به شمار می‌رود. رویشگاه طبیعی اُرس‌ها در دل سنگلاخ‌ها نشان از مقاومت و سازگاری بالای این گونه در برابر شرایط سخت محیطی دارد.

انتهای خبر/ و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×