» اخبار استان » مرز رازی پرترددترین پایانه مرزی در آذربایجان غربی
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان غربی خبر داد:

مرز رازی پرترددترین پایانه مرزی در آذربایجان غربی

فروردین ۶, ۱۴۰۳۲:۲۹ ب٫ظ 70

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: از آغاز طرح نوروزی در سال ۱۴۰۳، پایانه مرزی رازی به‌عنوان پرترددترین پایانه مرزی در آذربایجان غربی شناخته شده است.

ایرج دست‌نشان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» اظهار کرد: از آغاز طرح نوروزی در سال ۱۴۰۳، پایانه مرزی رازی به‌عنوان پرترددترین پایانه مرزی در آذربایجان غربی شناخته شده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان آذربایجان غربی اعلام کرد: بیش از ۵۳ هزار مسافر از این پایانه تردد داشته‌اند و تا به امروز، بیش از ۱۳۲ هزار مسافر داخلی و خارجی، ۳۸۲ اتوبوس و ۷۱۷۲ وسیله نقلیه از پایانه‌های مرزی استان عبور کرده‌اند.

دست‌نشان خاطرنشان کرد: پایانه مرزی بازرگان با ثبت ۳۹ هزار و ۶۲۷ تردد، ۱۲۹ اتوبوس و ۲۶۸۶ وسیله نقلیه، در رتبه دوم قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: پایانه‌های مرزی سرو و تمرچین نیز به‌ترتیب با ۱۸ هزار و ۸۵۷ و ۱۸ هزار مسافر در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان آذربایجان غربی ادامه داد: در یازدهمین روز از اجرای طرح نوروزی، ۳۶ اتوبوس و ۵۴۱ وسیله نقلیه از پایانه‌های مرزی استان تردد کرده‌اند که در مجموع ۱۴ هزار و ۱۶ مسافر را شامل می‌شود. پایانه مرزی رازی با ۶۴۲۰ مسافر، بیشترین تردد را داشته است.

خاطرنشان می‌شود مرز رازی که در بخش قطور شهرستان خوی و در فاصله ۷۵ کیلومتری از شهر خوی واقع شده است، یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های مرزی ایران با ترکیه به شمار می‌رود. این مرز به دلیل نزدیکی به شهر وان ترکیه و فرودگاه وان، از اهمیت استراتژیکی برخوردار است و مسیری امن برای مسافران و تجارت محسوب می‌شود.

مرز رازی دارای امکاناتی نظیر کیوسک پرداخت عوارض، سرویس بهداشتی، فری‌شاپ (در سمت ترکیه)، بوفه و سوپرمارکت (در هر دو طرف)، و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی (در بخش ترکیه) است. همچنین، امنیت پارکینگ مرز رازی با نظارت دوربین‌ها تأمین می‌شود.

پایانه مرزی رازی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین پایانه‌های مرزی کشور، درحال‌توسعه است و شامل سه‌طبقه برای ورود و خروج مسافران، ترانزیت و بخش‌های اداری است. این پایانه باهدف افزایش تجارت ایران با ترکیه و توسعه جاده خوی به قطور و رازی احداث شده است.

استفاده از خط‌آهن مرز رازی که بخشی از مسیر مهم آسیا به اروپا است، امکان اتصال ریلی بین ایران و ترکیه را فراهم می‌کند. قطار تهران – آنکارا که توسط شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همکاری راه‌آهن ترکیه راه‌اندازی شده، از این مسیر عبور می‌کند.

انتهای خبر /

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×