» اقتصادی » منطقه آزاد ماکو ظرفیتی برای توسعه تجارت
معاون وزیر امور خارجه
اقتصادی - گفتگو - ماکو
معاون وزیر امور خارجه مطرح کرد؛

منطقه آزاد ماکو ظرفیتی برای توسعه تجارت

آبان ۲۵, ۱۴۰۳۱:۰۹ ب٫ظ 00

معاون وزیر امور خارجه گفت: منطقه آزاد ماکو یک ظرفیت بسیار قابل‌توجهی است برای اینکه ما تجارتمان و ترانزیتمان را افزایش دهیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « حرف رُک»، وحید جلال زاده معاون وزیر امور خارجه در حاشیه بازدید از گمرک بازرگان و گوربلاغ ترکیه در گفت و گو با خبرنگاران گفت: برای شرکت در بیستمین کمیسیون مشترک کنسولی دو کشور به همراه تعدادی از دستگاه‌ها در آنکارا حضور پیدا کرده و در ادامه برای بازدید از مرز و پایانه بازرگان به ارزروم آمده و جلسه‌ای هم با ایرانیان داشتیم.

 وی افزود: در دیداری که در آنکارا با مسئولین ترکیه داشتیم خواستار تسریع در ساخت و ساز مرز گوربلاغ شدیم تا روند ترانزیت و تردد تسریع یابد.

 معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل ساخت و ساز، ترکیه در پذیرش کامیون‌های ایرانی کُند عمل می‌کند اضافه کرد: طرف ترک قول داده است تا طی ۶ ماه آینده نوسازی و عملیات عمرانی مرز گوربلاغ را به پایان برسانند که قطعاً در رفت و آمد پایانه‌ای و مرزی خودش تأثیر خودش را خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه مرز بازرگان و این پایانه راه به‌صورت مکرر بازدید کرده است تصریح کرد:سرعت عمل رف ایرانی در ارسال کامیون‌ها دوبرابر است؛ اما در بحث مسافری، متأسفانه طرف ترک چون در حال نوسازی است هم‌وطنان ما و برادران ترک ما یک مسیر خاکی را طی می‌کنند و امکانات اولیه وجود ندارد.

 جلال زاده افزود: دراین‌خصوص در پایانه گوربولوخ به آقای متین بَی و همکارانشان تأکید کردیم که یک تسهیلات اولیه و ابتدایی را فراهم بکنند.

 وی خاطرنشان کرد: دو رئیس‌جمهور بارها توافق کردند که تجارت خودشان را به ۳۰ میلیارد دلار برسانند که میزان عملکرد طرف ایرانی سال گذشته چیزی حدود ۱۷ میلیارد دلار است؛ لذا منطقه آزاد ماکو یک ظرفیت بسیار قابل‌توجهی است برای اینکه ما تجارتمان و ترانزیتمان را افزایش دهیم.

 معاون وزیر امور خارجه اظهار کرد: که ۱۵ سال قبل دو رئیس‌جمهور ایران و ترکیه توافق کردند شهرک صنعتی مشترک دو کشور را در همین منطقه تأسیس و احداث بکنند و مسئولین حقوقی گمرکات دو طرف آمدند و حتی جایابی هم انجام دادند.

وی اذعان کرد: در همین ملاقات هم به مقامات پارلمان و هم به مقامات وزارت کشور ترکیه در خصوص اهمیت شهرک صنعتی مشترک دو کشور تأکید کردیم و قطعاً در تهران شخصاً این مسئله را پیگیری خواهم کرد؛ لذا اگر شهرک صنعتی مشترک ایجاد شود دیگر بحث‌های پایانه و بحث‌های مرزی در یک شکل دیگری خودش را نشان خواهد داد.

 وی در پایان گفت: ان‌شاءالله با تأکیداتی که دو رئیس‌جمهور بر اهمیت موضوع انجام دادند بتوانیم در دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها این موضوع را هم پیگیری کنیم.

لازم به ذکر است معاون وزیر امور خارجه بعد از بازدید از گمرک، از بازارچه مرزی ساری سو که سال‌ها بسته مانده است بازدید کرد.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×