هشدار تنش آبی در آذربایجان غربی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» محمد اشرفی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صبح امروز در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی برگزار شد اظهار کرد: با حمایت استانداری، بیش از پنج هزار خانوار روستایی از محرومیت آب خارج شدهاند.
وی با اشاره به میزان اعتبار هزینه شده در خصوص تأمین آب مناطق روستایی عنوان کرد: ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین آب این روستاها هزینه شده است .
اشرفی ادامه داد: در حال حاضر ۲۰۱۰ روستا با جمعیت ۸۷ درصدی و حدود ۱۰۰ درصدی جمعیت شهری تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی تصریح کرد: در دو سال گذشته ۲۰۲ روستا با ۴٢ هزار نفر خانوار و با اعتبار ٢٣١ میلیارد تومان آبرسانی و ساماندهی شدند.
اشرفی با بیان اینکه در روستاها ٢۶٠ هزار انشعاب و در شهرها ٧۵٠ هزار انشعاب داریم تأکید کرد: با کاهش بارندگیها و تغییرات اقلیم آبوهوایی تمام شهرهای آذربایجان غربی تنش آبی و در شرایط افت آب و خشکسالی از جمله ارومیه، خوی، بوکان، پیرانشهر، شوط و غیره قرار داریم و باید مصرف آب را رعایت و مدیریت کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی با اشاره بهضرورت مدیریت مصرف اذعان کرد: آب در اختیار مردم با ۸۰ درصد یارانه و حمایت دولت قرار گرفته و با بهترین کیفیت خدمات ارائه میشود.
وی گفت: با توجه به اینکه آب شرب با هزینه بالا به دست مصرف کننده میرسد و لازم است در مصرف آن اهتمام جدی به وجود آید.
اشرفی به تنش آبی و خشکسالی و افول آبهای زیرزمینی در برخی شهرهای استان اشاره کرد و از مردم خواست که الگوی مصرف آب خود را تغییر دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی یادآور شد: شهرهای کهریز، سلماس، خوی، ارومیه با پدید فرونشست زمین مواجه هستند.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب که تاکنون بیش از ٣٠ درصد و حدود ۵٠٠ میلیارد تومان تخصیصیافته است.
اشرفی یادآور شد: ۱۳ درصد روستاهای آذربایجان غربی از آب شرب سالم بیبهره هستند، بنابراین لازم است در مصرف بهینه آب اهتمام ویژه بکار گرفته شود تا بتوانیم آبرسانی به این مناطق را اجرایی کنیم.
وی یادآور شد: استان آذربایجان غربی جزو پنج استان کشور به لحاظ جمعیت روستایی در کشور به شمار میرود بنابراین هزینه استحصال، گندزدایی و توزیع آب بالا است.
انتهای خبر/