کمبود و گرانی دوباره مرغ در بازار ارومیه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ بعد از آشفتهبازار مرغ در دو ماه ابتدایی سال و کمبود شدید این محصول که ناشی از کاهش میزان جوجهریزی در سراسر کشور بود، از اواسط خرداد امسال با تدابیری که صورت گرفت و افزایش میزان جوجهریزی شاهد روند روبهبهبود این آشفتگی حداقل در بازار ارومیه بودیم.
با افزایش قیمت مصوب مرغ به ۷۳ هزار تومان، مرغدار رغبت پیدا کرد که میزان جوجهریزی خود را افزایش دهد البته به همان نسبت هم قیمت جوجه یکروزه کاهش داشته است.
در واقع بهرغم تهدید دولت کماکان مرغداران و فروشندگان نهایی با نرخ غیر از نرخ مصوب مرغ را عرضه میکنند و هیچ نظارتی نیز بر بازار عرضه مرغ در ارومیه نیست.
مرغ کمیاب شد؛ شهروندان تا بزرگشدن جوجهها صبر کنند
بر اساس گزارشها میدانی خبرنگار حرف رک، این روزها ویترین بسیاری از فروشگاههای عرضه مواد پروتئینی از مرغ خالی است و مرغ دوباره کیمیا شده است.
شنیدهها حاکیست که مرغداران قیمت فعلی مرغ را پایین و زیانده میدانند و آنها برای ادامه فعالیت مجبورند یا جوجهریزی را کاهش و یا قیمت مرغ تولید شده را افزایش دهند.
با تمام این تفاسیر هنوز گوشههایی از آشفتگی در بازار دیده و مرغ در خردهفروشیهای ارومیه بعضاً تا کیلویی ۹۳ هزار تومان هم فروخته میشود!
در روزهای آینده کمبود گشت مرغ برطرف میشود
خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار حرف رک؛ اظهار کرد: در طی ماههای تیر، مرداد و شهریور سال جاری جوجهریزی بیشتری در استان انجام گرفته و این امر باعث کاهش شدید قیمت مرغ زنده و گوشت گرم مصرفکننده از قیمت تمام شده بود که مرغداران متضرر شده بودند و در این راستا مقداری در اوایل مهر ماه جوجهریزی را کاهش دهند.
وی افزود: در این سه ماه قیمت مصوب گوشت مرغ ۸۵ هزار تومان بود که به دلیل اشباع مرغ در بازار به قیمت ۷۱ تومان عرضه شد.
شهبازی تصریح کرد: در شهریورماه به دلیل جوجهریزی بالا، سن مرغها با ۶۰ روز رسید که بالاجبار دستور کشتار مرغهای ۶۱ روزه داده و در نهایت در سردخانهها ذخیرهسازی کردیم.
وی بیان کرد: از سوی دیگر دو سالن مرغداری در استان را به دلیل شیوع بیماری فوقحاد پرندگان معدومسازی کردیم که این موضوعات باعث شد که میزان جوجهریزی در استان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار جوجه کاهش یابد.
شهبازی افزود: در نیمه دوم مهرماه میزان جوجهریزی در استان به دو میلیون قطعه افزایش یافت؛ بنابراین در روزهای آینده این کمبود گوشت مرغ کاملاً بهبود مییابد.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۶ ماهه سال جاری میزان جوجهریزی دراستان ۲۸میلیون و۷۰۰ هزار قطعه بوده و در مقایسه با مدت مشابه در ۶ ماهه سال گذشته از رشد ۲۳درصدی برخوردار است.
وی تصریح کرد: در ۶ماهه سال جاری مقدار ۴۸ هزار تن گوشت مرغ در واحدهای مرغداری گوشتی صنعتی استان تولید شده است.
۶۷ واحد پرورش مرغ مادر در استان وجود دارد
پرویز بستانچی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: هم اکنون هفت زنجیره طیور در استان فعال است که یک حلقه کامل را تشکیل میدهند در قالب هفت هلدینگ فعال هستند و هشتمین زنجیره طیور نیز بهزودی راهاندازی میشود.
با اشاره به اینکه توسعه زنجیرهها باعث میشود در فرایند تولید مشکلات کمتری وجود داشته باشد، افزود: درصدد راهاندازی زنجیره تولید گوشت مرغ در شمال استان هستیم و بهزودی کلنگزنی کارخانه در این بخش انجام میشود.
وی اضافه کرد: ۶۷ واحد پرورش مرغ مادر در استان وجود دارد که ۶۱ واحد با ظرفیت ۱.۹ میلیون قطعه فعال هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی آذربایجان غربی با گریزی به مسئله حملونقل نهادهها و هزینههای بالای تولید گوشت مرغ ادامه داد: پیگیر هستیم که قیمت مرغ، استانی شده و این موضوع در مدیریت و تنظیم بازار این محصول تأثیر بسزایی خواهد داشت.
وی با اشاره به مشکل اصلی واحدهای پرورش طیور در استان گفت: کمبود نقدینگی در پی گرانشدن نهادههای موردنیاز از مشکلات واحدهای طیور است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: در هر دوره تولید سهماهه ظرفیت جوجهریزی استان تا ۵.۵ میلیون قطعه نیز وجود دارد که در صورت حمایت و تأمین نهادهها میشود از این مقدار بیشتر تولید کرد.
وی تأکید کرد: بیش از ۶۰۰ هزار ریال قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ است که باتوجهبه افزایش قیمت کارگر، ریز مغذیها و واکسنهای موردنیاز هزینههای تولید افزایشیافته است.
این مسئول افزود: در تولید مرغ گوشتی و جوجه یکروزه برخی اوقات سال با تولید مازاد نیز مواجه هستیم که در این صورت ابتدا به استانهای همجوار و در مراحل بعدی به کشور عراق صادرات انجام میشود.
انتهای خبر/