آبیاری نوین راهکاری مؤثر برای کمبود آب
خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «حرف رک»؛ با اشاره به برنامههای گسترده در سطح استان برای استفاده بهینه از منابع آبی، از تجهیز اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری بهعنوان یکی از مهمترین و مؤثرترین راهکارها در کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری دانست و اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به ۶۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز میشوند که این پروژه یکی از بزرگترین طرحهای اجرایی در آذربایجان غربی است.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی خاص استان، افزود: این طرح در دو بخش شمالی و جنوبی استان اجرا میشود. در اراضی جنوب استان، سیستمهای نوین آبیاری در ۱۳ هزار هکتار و در اراضی شمال استان، در ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در حال پیادهسازی است.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از حمایتهای ویژه مقام معظم رهبری در این زمینه سخن گفت و افزود: برای تکمیل این طرحها، از صندوق توسعه ملی در سال جاری یک هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است که این اعتبار در جهت اجرای هر چه سریعتر پروژهها و تأمین منابع آبی در اختیار استان قرار میگیرد که ۷۰ درصد از این طرحها تاکنون تکمیل شده و مابقی آنها به زودی به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی در ادامه به یکی از مهمترین طرحهای اجرایی در شهرستان پلدشت اشاره کرد و گفت: ۳۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان پلدشت که ۵۰ درصد از ظرفیتهای آبی و خاکی شهرستان را در بر میگیرد، در طرح تجهیز به سیستمهای نوین آبیاری گنجانده شده است.
شهبازی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از منابع آبی کشور، از تجهیز اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری خبر داد و گفت: این طرح یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی در شهرستان است که تاثیرات مثبت زیادی در بهبود وضعیت کشاورزی و صرفهجویی در مصرف آب خواهد داشت.
وی ادامه داد: تاکنون ۸۵ الی ۹۰ درصد از این طرح به مرحله اجرا درآمده است و پیشبینی میشود که این میزان تا پایان سال تکمیل شود که با تکمیل طرح، بهرهوری مصرف آب در اراضی پلدشت به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت و مشکلات کمبود آب در بخش کشاورزی شهرستان به حداقل خواهد رسید.
شهبازی در ادامه از تاثیرات مثبت اجرای سیستمهای نوین آبیاری بر راندمان آبیاری و مصرف بهینه آب خبر داد و اظهار کرد: با اجرای این طرحها، راندمان مصرف آب به ۹۰ درصد افزایش خواهد یافت و میزان صرفهجویی در مصرف آب در هر هکتار از اراضی به حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد خواهد رسید این امر نه تنها به بهبود وضعیت کشاورزی و افزایش تولید کمک میکند، بلکه در راستای حفظ منابع آبی و جلوگیری از اتلاف آب نیز گام مهمی است.
گفتنی است که؛ اجرای طرحهای آبیاری نوین در آذربایجان غربی نه تنها به بهبود کیفیت و کمیت تولیدات کشاورزی کمک خواهد کرد، بلکه با استفاده بهینه از منابع آب، گامی بزرگ در راستای حفظ محیط زیست و مقابله با بحرانهای کمآبی برخواهد داشت. با توجه به پیشرفتهای کنونی و همکاریهای بینبخشی، این طرحها به زودی اثرات مثبتی در سطح استان و حتی کشور خواهد داشت.
انتهای خبر/ م