آزادی ۶ بانوی زندانی با کمک خیران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و هفته زن، ناصر عتباتی رئیسکل دادگستری آذربایجانغربی به همراه مجیدی دادستان مرکز استان و فتحی مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان، به همراه تعدادی از مسئولان زندان، به بند نسوان زندان ارومیه مراجعه کردند.
هدف از این بازدید، رسیدگی به وضعیت بانوان زندانی و شنیدن مشکلات و درخواستهای آنان بود. این اقدام نه تنها به مناسبت روز زن بلکه به منظور گرامیداشت میلاد دخت نبی مکرم اسلام، حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها)، انجام شد تا توجه ویژهای به شرایط این بانوان در بند شده و مشکلات آنان برطرف گردد.
ناصر عتباتی رئیسکل دادگستری آذربایجانغربی در حاشیه این بازدید گفت: هدف از حضور در بند نسوان زندان ارومیه، گرامیداشت میلاد حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) و روز زن بود علاوه بر این، میخواستیم از نزدیک از وضعیت زندانیان زن آگاه شویم و نحوه خدمترسانی به آنان را مورد بررسی قرار دهیم امیدواریم با این اقدام بتوانیم گرهای از مشکلات زنان زندانی بگشاییم و در مسیر بهبود شرایط آنان گام برداریم.
وی افزود: دیدن مادرانی که به دلایل مختلف در زندان به سر میبرند، بسیار غمانگیز است این زنان که باید در کنار خانوادههای خود باشند، در زندان حضور دارند از این رو، تمام تلاش خود را میکنیم تا از ظرفیتهای قانونی موجود استفاده کنیم و شرایطی را فراهم آوریم تا این بانوان بتوانند به کانون خانواده بازگردند.
این بازدید در نهایت موجب گشایشهایی برای برخی از بانوان زندانی شد
یکی از برکات این بازدید شبانه، آزادی یک بانوی محکوم مالی بود که با پیگیریهای عتباتی و مساعدت خیرین، مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان برای آزادی وی جمعآوری شد و ولادت با سعادت حضرت زهرا (س)، زمینه آزادی او فراهم گردید.
در کنار این آزادی، تعداد ۶ نفر از بانوان زندانی با استفاده از ارفاقات قانونی آزاد شدند و همچنین مرخصی ۱۷ نفر از زندانیان زن مورد موافقت قرار گرفت.
عتباتی همچنین اشاره کرد: در کنار آزادی و مرخصیهای داده شده، تلاش ما این است که با استفاده از تسهیلات قانونی، برای زنان زندانی که شرایط مناسبی دارند، اقدامات دیگری مانند اعطای مرخصیهای ویژه، برگزاری کلاسهای آموزشی و حمایتهای روانشناختی برای بازگشت سالم به جامعه و خانواده انجام دهیم برای بسیاری از این زنان، حمایتهای اجتماعی و خانوادهمحور میتواند به بازسازی زندگی و بازگشت به مسیر درست کمک کند.
گفتنی است که؛ در راستای اقدامات اصلاحی و تربیتی در زندان، برنامههای متعددی برای بانوان زندانی طراحی شده است که شامل آموزشهای حرفهای، کارآموزی و همچنین برنامههای فرهنگی و مذهبی میشود.
هدف این است که شرایط برای توانمندسازی این زنان و فراهم آوردن فرصتهایی برای بازگشت به زندگی عادی آماده شود. این اقدامات بهویژه برای مادران زندانی که به دلیل مسئولیتهای خانوادگی خود در شرایط خاص قرار دارند، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از آنجا که بسیاری از این زنان با مشکلات اجتماعی و اقتصادی مختلف روبرو هستند، مجموعه دادگستری استان تصمیم دارد برنامههایی برای حمایت از خانوادههای آنان نیز برگزار کند. با ایجاد ارتباط مستمر با نهادهای حمایتی و خیرین، شرایط بهتری برای بازگشت این افراد به جامعه فراهم خواهد شد تا با بازسازی زندگی خود، نقشی مثبت در اجتماع ایفا کنند.
انتهای خبر/ م