آفت زنجره مو تاکستانهای آذربایجان غربی را آلوده کرده است
خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار حرف رک؛ از حشره نوظهوری به نام زنجره مو در تاکستانهای ارومیه، خبر داد و اظهار کرد: آفت زنجره مو یا بهاصطلاح محلی «جیرجیرک» مهمان ناخواندهای است که با مکیدن شیره جانشان، زخمی عمیق بر پیکر باغهای انگور مینشاند.
وی افزود: زنجره مو یکی از مهمترین آفات باغات انگور بوده و حشره از طریق تغذیه پورهها از ریشه و تخمریزی مادهها در روی سر شاخههای تازه سبب خشکیدگی، شکستگی و کاهش محصول در تاکستانها میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی عنوان کرد: سطح زیر کشت انگور در آذربایجان غربی حدود ۲۲ هکتار است اگر مبارزه با این آفت صورت نگیرد در آینده خسارات زیادی را به باور میآورد.
وی عنوان کرد: حشره ماده تخمهای خود را به طور مورب در شیار دوکیشکل داخل سرشاخههای نورسته حاصل از رشد سال جاری قرار داده و روی آن را با ترشحات بدن خود میپوشاند.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به نحوه خسارتزنی پورههای آفت زنجره مو تصریح کرد: پورههای آفت پس از خروج از تخم داخل خاک شده و از طریق شکافهای موجود در خاک بهشدت از ریشهها تغذیه میکنند.
شهبازی افزود: تخمریزی روی شاخههای نازک یا در قسمت نازک شاخهها سبب شکنندگی، ضعیفشدن و گاهی خشکشدن آن میشود.
وی بیان کرد: زنجره مو هر چهار سال قادر به ایجاد یک نسل است و اولین تاریخ خروج پورههای بالغ از خاک نیمه اول خردادماه و پرواز زنجرههای بالغ نیز تا اواخر مردادماه ادامه پیدا میکند، برای مبارزه با آفت، علاوه بر مبارزه مکانیکی از طریق هرس و حذف شاخههای آلوده به تخم آفت، استفاده از سموم است.
شهبازی تصریح کرد: مبارزه با این آفت در دو نوبت صورت میگیرد، نخست اوایل خردادماه قبل خارجشدن حشرات از خاک و دیگری در تیرماه است که مبارزه با حشرات بالغ تخمریزی انجام میشود.
وی بیان کرد: خسارت عمده این آفت مربوط به تغذیه پورهها از شیره گیاهی ریشه مو است و با ضعیفشدن موهای انگور در اثر پدیده خشکسالی و سرمازدگی، شرایط برای شیوع آفت زنجره در باغات انگور فراهم میشود، بهطوری که در صورت عدم مدیریت اصولی باغ، کشاورزان خسارات قابلتوجهی را متحمل خواهند شد.
شهبازی گفت: باتوجهبه ظهور حشره آفت و مشاهده تخمریزی در سطح باغات انگور شهرستان، برای کنترل و کاهش خسارت آفت در باغات آلوده، بازدید روزانه باغات، بررسی دقیق سرشاخهها، هرس سرشاخههای آلوده و سوزاندن آنها در خارج از باغات توصیه میشود.
انتهای پیام/