» اجتماعی » آیین‌های ملی و باستانی باید جایگزین فرهنگ وارداتی و غربی شود
اجتماعی - تازه های خبر
رئیس بنیاد ایران‌شناسی:

آیین‌های ملی و باستانی باید جایگزین فرهنگ وارداتی و غربی شود

دی ۱۱, ۱۴۰۲۹:۰۵ ق٫ظ 40

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با بیان اینکه ایران، قدیمی‌ترین تمدن شناخته شده بشری در دنیا است گفت: هیچ تمدنی در دنیا به‌پای تمدن ایران نمی‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» محمدحسین رجبی دوانی، در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: بنیاد ایران‌شناسی زمان مرحوم حبیبی معاون اول اسبق رئیس‌جمهور راه‌اندازی شد، او معتقد بود شناساندن ایران تنها کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست؛ بلکه باید به‌صورت گسترده این کار را دنبال کرد.

وی افزود: بنیاد ایران‌شناسی در گام نخست باید هویت ایرانی‌اسلامی را تبیین و ترویج کند و در مرحله دوم مرجعیت علم و ایران‌شناسی در جهان شود.

وی با انتقاد از کوتاهی دست‌اندرکاران فرهنگی کشور در مقابل هجمه‌های دشمنان، اظهار کرد: این روند موجب شد تا در برخی از جوانان بحران هویت دیده شود و برخی خود را شبیه غربی‌ها کنند.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با اشاره به توجه برخی از جوانان به مراسم و جشن‌های غربی مانند ولنتاین افزود: در بنیاد ایران‌شناسی با انجام مطالعات لازم، فعالیت‌های مختلفی برای بازگشت به خویشتن این جوانان و ایجاد خودباوری در آن‌ها انجام می‌شود.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی گفت: آیین‌های ملی و باستانی نظیر “سپندار مذگان” و روز عشق به همسر، زمین و خدا باید جایگزین مناسبت‌های وارداتی و غربی نظیر ولنتاین شود.

رجبی دوانی افزود: باید با فرهنگ‌سازی این مناسبت‌های ملی را به‌جای تقلید از غرب و مناسبت‌های آنان، ترویج و تبلیغ کرد البته با وجود آیین‌ها و جشن‌های بزرگ باهویت ملی و ایرانی و به علت وجود یکسری نگاه‌ها، نسبت به این مسائل بی‌توجه بوده و این موضوع موجب اقتباس جوانان از مناسبت‌های غربی شده است.

 فعالیت ۱۹ شعبه ایران‌شناسی در استان‌ها

رئیس بنیاد ایران‌شناسی از وجود ۱۹ شعبه این بنیاد در سطح کشور خبر داد و افزود: در صدد هستیم با همکاری‌های وزارت کشور تعداد این شعبات را افزایش دهیم.

وی اظهار کرد: با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای در کشور برای انجام فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی، انجام کارهای علمی و پژوهشی در این بنیاد تعطیل نشده است و بیش از ۳۰ نشست تخصصی با حضور استادان تراز اول در عرصه‌های مختلف برگزار شده است.

رجبی دوانی، با اشاره به اینکه این بنیاد همانند دانشگاه‌ها، دانشجو در سطح تحصیلات تکمیلی در چهار گرایش کارشناسی‌ارشد و یک‌رشته دکترا تربیت می‌کند، ادامه داد: تاکنون ۴۵۰ دانشجو در این بنیاد دانش‌آموخته شده‌اند.

 فعالیت بنیاد ایران‌شناسی در جهت معرفی مفاخر و مشاهیر کشور است

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با بیان اینکه مردم ایران باید با ظرفیت‌های عظیم و نقش‌آفرینی‌های مردم هر گوشه از کشور آشنا شوند گفت: و بنیاد ایران‌شناسی در این راستا فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهد.

رجبی دوانی، با تأکید بر اینکه مردم کشور باید در خصوص مفاخر خود علم و آگاهی داشته باشند، ادامه داد: مردم باید از دستاوردهای مفاخر و بزرگان خود پاسداری و از این مفاخر الگوبرداری کنند.

وی یادآور شد: بنیاد ایران‌شناسی به دنبال شناساندن عظمت‌ها و افتخارات ایران‌زمین در سه دوره ایران باستان، ایران دوره اسلامی و ایران انقلاب اسلامی در سطح ملی و بین‌المللی است.

 جشنواره فیلم اقوام ایرانی، اردیبهشت سال آینده برگزار می‌شود

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره‌های مختلف فیلم اقوام ایرانی از اهداف این بنیاد است، گفت: بر اساس هماهنگی‌های انجام شده، این جشنواره اردیبهشت سال آینده هم‌زمان با روز ایران‌شناسی برگزار می‌شود.

رجبی دوانی، ادامه داد: برگزاری این جشنواره از سوی تعدادی از جوانان در تبریز به‌صورت خودجوش آغاز شد و پس از پیشنهاد به این بنیاد، قرار شد در سطح ملی برگزار شود.

وی یادآور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این جشنواره در دور اول برای انعکاس بهتر و در سطح بین‌المللی در تهران، در دور بعد در تبریز و در دوره‌های بعدی در سایر استان‌ها برگزار شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×