اجرای طرح سرشماری کشاورزی آبانماه در مهاباد
صلاحالدین حقگوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ از اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در مهاباد خبر داد و اظهار کرد: با شعار همکاری در سرشماری، همراهی در رفاه و آبادانی در کمتر از 20 روز آینده در این شهرستان اجرایی خواهد شد این طرح با هدف بهبود و توسعه پایدار بخش کشاورزی اجرا میشود و برنامهریزیهای دقیقتری برای ارتقای کیفیت تولیدات کشاورزی و دامداری در دستور کار قرار دارد.
وی در مورد اهمیت این سرشماری اظهار داشت: دستیابی به اطلاعات و آمار جدید در بخش کشاورزی، سنگبنای برنامهریزیهای هدفمند و دقیق در این حوزه است و اطلاعات بهدستآمده از این سرشماری، برای شناسایی ظرفیتها و چالشهای موجود در بخش کشاورزی بهکار خواهد رفت و کمک میکند که برنامههای توسعهای در سالهای آینده با دقت بیشتری اجرا شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد همچنین تأکید کرد: دادههای خروجی این سرشماری چراغ راه برنامهریزی دقیقتر برای ۱۰ سال آینده بخش کشاورزی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: با تکیه بر نتایج این طرح، میتوان به توسعه فناوریهای نوین در کشاورزی و افزایش بهرهوری در زمینه تولیدات زراعی و دامی پرداخت استفاده از این اطلاعات میتواند به ایجاد زیرساختهای جدید و تقویت امکانات موجود نیز کمک کند.
مشارکت ۵۰۰ نفر در اجرای طرح سرشماری
حقگوی با اشاره به روند اجرای طرح سرشماری کشاورز عنوان کرد: این طرح با مشارکت ۵۰۰ نفر مأمور آمارگیر و کادر اجرایی در استان آذربایجانغربی انجام میشود. این افراد وظیفه دارند تا در سه هزار و ۶۵۶ آبادی دارای سکنه استان به جمعآوری اطلاعات بپردازند.
وی تصریح کرد: همکاری مردم در ارائه اطلاعات صحیح به مأموران آمارگیر، نقشی کلیدی در موفقیت این سرشماری خواهد داشت همچنین، برای هر مرحله از سرشماری، تدابیر لازم برای بهروزرسانی و تحلیل اطلاعات بهکار گرفته شده است تا دقت بیشتری در خروجیهای طرح حاصل شود.
حقگوی در ادامه به فعالیتهای کشاورزی و دامداری که در این سرشماری مورد بررسی قرار میگیرند، اشاره کرد گفت: محصولات زراعی و باغی، دام سبک و سنگین، کشت گلخانهای، آبزیان، زنبور عسل، کرم ابریشم و طیور سنتی از جمله مواردی هستند که در طرح سرشماری کشاورزی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد افزود: این سرشماری بهطور ویژه بر روی شناسایی نقاط قوت و ضعف هر بخش از فعالیتهای کشاورزی تمرکز دارد تا برنامهریزیهای آینده بر اساس نیازها و پتانسیلهای واقعی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این سرشماری، انتظار میرود برنامههای توسعهای متناسب با ظرفیتهای منطقهای تدوین شود و بهرهوری در بخشهای مختلف کشاورزی و دامداری افزایش یابد همچنین با تحلیل دادهها، امکان بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و برنامهریزی دقیق برای مدیریت منابع آبی و خاکی نیز فراهم خواهد شد، که این امر به بهبود معیشت کشاورزان و پایداری اقتصادی منطقه کمک میکند.
انتهای خبر/م