ارومیه قطب تولید گردو در آذربایجانغربی است
خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ با بیان اینکه آذربایجانغربی رتبه ششم تولید گردوی کشور را دارا است اظهار کرد: این استان با 125 هزار هکتار باغ، بیش از 7 هزار هکتار آن باغ گردوی بارور است که باعث شده استان در رتبه ششم تولید گردو در سطح کشور قرار گیرد و بهعنوان یکی از استانهای پیشتاز در تولید این محصول باغی شناخته شود.
وی در ادامه با اشاره به وسعت باغات گردوی استان گفت: باغات گردو در استان بیش از 7 هزار و 920 هکتار مساحت دارند که از این مقدار، 7 هزار و 100 هکتار باغات بارور هستند و مابقی به صورت نهال بوده که در آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانغربی از آغاز برداشت محصول گردو در باغات استان خبر داد و گفت: بیش از 12 هزار نفر در فرآیند تولید و برداشت گردو در سطح استان مشغول به کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، میانگین تولید هر هکتار از باغات گردو در استان بیش از 2 تُن محصول خشک است که نشاندهنده توانمندی استان در زمینه تولید محصولی با کیفیت است.
شهبازی با اشاره به جایگاه شهرستانهای ارومیه و سردشت گفت: این دو شهرستان بیشترین میزان تولید گردو را به خود اختصاص دادهاند و به عنوان قطبهای اصلی تولید گردو در استان شناخته میشوند.
وی در خصوص توسعه کشت ارقام جدید گردو در استان توضیح داد: “گردوهای کشت شده در استان عموماً از ژنوتیپهای مختلف و بومی هستند، اما در سالهای اخیر شاهد افزایش کشت ارقام خارجی و پیوندی مانند چندلر، فرنور، پدرو و فرانکت بودهایم که به دلیل دیرگل بودن و بازدهی بالا، محبوبیت زیادی پیدا کردهاند.
شهبازی ادامه داد: در راستای افزایش کیفیت و کاهش هزینههای تولید، اقداماتی مانند پیوند سرشاخه کاری درختان بهصورت الگویی در سطح استان انجام شده و امسال نزدیک به سه هزار شاخه درخت گردو با استفاده از این روش بهینهسازی شدهاند.”
وی تاکید کرد: ارتقای سطح کیفیت تولید گردو و استفاده از تکنیکهای نوین برداشت، باعث شده آذربایجانغربی در میان تولیدکنندگان گردوی کشور جایگاه ویژهای داشته باشد و گامهای مهمی در جهت توسعه این صنعت برداشته شود.
انتهای خبر/ م