افتتاح سازههای آبخیزداری در اشنویه
بختیار سعدون در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، اظهار کرد: ساخت سازههای آبخیزداری در حوزههای آبخیز، بهعنوان سدی در برابر روان آبها از بروز سیلاب جلوگیری کرده؛ و با رسوب گلولای، باعث احیای منابع آب زیرزمینی میشود، در همین راستا پروژهها و طرحهایی در شهرستان اشنویه زیر نظر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان در حال اجرا است.
مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه در تشریح نحوه عمل این سازهها، بیان کرد: سازههای آبخیزداری ظاهری مانند سد داشته؛ جلوی سیلاب و روان آب را میگیرد. از طرفی همانند یک صافی عمل کرده و باعث رسوب سنگ و گل و تهنشین شدن آب در پشت سازهها میشود. بدینطریق احیای منابع آب زیرزمینی توسط این سازهها صورت میگیرد.
وی افزود: یک سازه آبخیزداری در روستای گندویلا اشنویه، با سه سازه سیلبند از جنس سنگ ملات، با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و حجم یک هزار و ۱۵۰ مترمکعب، جهت تغذیه سفرههای آب زیرزمینی ساخته شده است که در هفته دولت افتتاح خواهد شد.
سعدون با اشاره به اهمیت عملیات بیولوژیکی در عصر حاضر، بیان داشت: ضمن عملیات آبخیزداری در سطح شهرستان، اجرای عملیات بیولوژیکی نیز چه از طریق کاشت درخت و چه بذرپاشی، در روستای چهاربت اشنویه در دستور کار اداره منابع طبیعی است که در صورت تأمین اعتبار در سال جدید، اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
سفرهٔ آب زیرزمینی یکلایهٔ آبدار زیرزمینی است که در لایههای تحکیم نیافته یا در سنگهای دارای درز و شکاف ایجاد میشود. ازآنجاییکه این آب میتواند از طریق چاه بهرهبرداری شود؛ و باتوجهبه حفر چاههای متعدد در دوران کنونی، خطر خشکسالی این منابع آب زیرزمینی را تهدید میکند؛ لذا میتوان از سازههای آبخیزداری بهعنوان روشی نوین جهت احیای منابع آب زیرزمینی استفاده کرد و زمین را از خطر خشکسالی در امان نگهداشت.
انتهای خبر/