واکنش بوکانیها به انتشار فیلم سلاخی اسبها
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» در روزهای اخیر تصاویر و فیلمی از بقایای کله، پاچه و احشای چند رأس اسب در روستای ینگیکند بوکان در فضای مجازی و رسانههای منطقهای جنجالساز شده است.
شب شنبه دهم آذرماه فیلمی چندثانیهای از احشای چند رأس اسب در رسانههای مجازی بوکان بازتاب گستردهای پیدا کرد و همین تصاویر منتشر شده سبب ناراحتی و گلایه برخی شهروندان از احتمال ورود این گوشتهای ناسالم به چرخه مصرف شد.
در همین راستا یکی از اهالی بوکان در گفتگو با خبرنگار ما ضمن ابراز نگرانی از ورود احتمالی گوشتهای ناسالم بهویژه اسب به چرخه مصرف در این شهر گفت: متأسفانه انتشار این فیلمها و تصاویر سبب ناراحتی بسیاری از خانواده شده است.
احمدی افزود: شنبهشب خانواده بنده در مهمانی گوشت مصرف کرده بودند؛ ولی بعد از دیدن فیلم احشای اسبها در حومه شهرستان دچار مسمومیت و مریضی شدهاند.
وی ادامه داد: لازم است که ادارات مرتبط بهصورت جدی این موضوع را پیگیری کرده و نتایج را در اختیار مردم قرار دهند.
احمدی تصریح کرد: یکی از اصلیترین نگرانیهای مردم بعد از انتشار این فیلم در فضای مجازی به چندنرخی بودن گوشت در قصابیهای بوکان بر میگردد.
این شهروند بوکانی عنوان کرد: از چند روز گذشته شاهد چندنرخی شدن گوشت از ۳۰۰ هزار تا ۴۷۰ هزارتومانی در قصابیهای سطح شهر هستیم که همین مهم و انتشار سلاخی این اسبها نگرانیهای گستردهای را در میان مردم ایجاد کرده است.
احمدی بیان کرد: مردم و شخص بنده بر این باور هستیم که چرا دو قصابی به فاصله چند متر از هم اگر مشکل خاصی در گوشتها نیست آن را با دو نرخ بسیار متفاوت توزیع میکنند.
وی افزود: در این راستا باید اتحادیه مربوطه، شبکه دامپزشکی، جهاد و بهداشت ورود جدی داشته باشند.
بیتردید قصابیها بهعنوان کانون توزیع گوشت قرمز در شهرستان بوکان نیاز به نظارت همهروزه دارند هر چند انتشار گسترده فیلم احشای سلاخی شده چند اسب در فضای مجازی نیز سبب گلایه این قشر شده است.
در همین راستا یکی از قصابیهای بوکان در گفتگو با حرف رک عنوان کرد: متأسفانه در ۴۸ ساعت گذشته و با انتشار این فیلم در بستر فضای مجازی فروش بسیاری از قصابیهای بوکان بیش از ۴۰ درصد نسبت به روزهای گذشته کاهشی شده است.
وی ادامه داد: بیتردید پخش چنین تصاویری در بستر فضای مجازی چندان از ایجاد نگرانیهای گسترده در میان شهروندان سبب لطمه شدید به کسبوکارها نیز میشود.
علی ادامه داد: ادامه این روند قطعاً سبب کسادی کسب کار قصابان خواهد شد در حالی که توزیع گوشت در بوکان از چند کشتارگاه قانونی و آن هم با نظارت همهروزه شبکه دامپزشکی انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: بنده بهعنوان یک قصاب در بوکان همهروزه شاهد حضور کارشناسان و بازرسان حوزه سلامت در سطح شهر هستم که همین مهم باید مردم را از نگرانی توزیع گوشتهای آلوده خارج میکند.
بیتردید نظارت بر حوزه سلامت بهویژه در خصوص مواد غذایی و مصرفی باید بهصورت همیشگی و روزانه انجام گیرد تا دغدغههای مردم دراینخصوص برطرف گردد.
در همین راستا یکی از کارشناسان حوزه سلامت شهرستان بوکان در گفتگو با خبرنگار حرف رک افزود: انتشار چنین فیلمهای در بستر رها شده فضای مجازی بیتردید سبب ایجاد نگرانیها و ناراحتی مردم خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس گفته مسئولان این احشای کشف شده در مرز دو شهر بوکان و سقز بوده و هیچ توزیعی در سطح شهرستان انجام نگرفته است.
این کارشناس حوزه سلامت بوکان عنوان کرد: لازم است مدیران مربوطه به جد در دو شهر بوکان و سقز برای کاهش نگرانیها در میان مردم بهصورت روزانه در خصوص اقدامات خود برای شناسایی افرادی که آگاهانه در حال سلاخی اسب و رهاکردن احشای آن در این منطقه هستند اطلاعرسانی کنند.
وی گفت: هرچند برابر اطلاعات به دست آماده از نهادهای متولی این گوشتها مصرف شخصی آن هم در یکی از شهرهای همجوار داشته؛ ولی باید علت رهاشدن احشای آن در فضای باز اعلام شود که با چه هدفی این اقدام انجامگرفته است.
این کارشناس حوزه سلامت بوکان بیان کرد: سلامت مواد غذایی و مصرفی مردم باید یکی از مهمترین دغدغههای مسئولان در سطح شهر باشد.
وی عنوان کرد: رهاکردن چندین کله، پاچه و احشای اسبها در منطقه بوکان بیتردید سلامت روانی جامعه را هدف قرار داده است که باید مورد واکاوی قرار گیرد.
این کارشناس افزود: بازرسی از کشتارگاهها و محلهای توزیع توسط دو سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط بهصورت روزانه در حال انجام است و این مهم باید اطلاعرسانی شود تا نگرانیها در میان مردم کاهش یابد.
هرچند بنا به گفته مدیران متولی حوزه سلامت غذایی بوکان کشف این احشای چند رأس اسب در حوزه استحفاظی بوکان نبوده؛ اما آنها بهصورت جد در حال پیگیری موضوع هستند تا بتوانند از نگرانیهای مردم و همچنین قصابان سطح شهر بکاهند.
در همین رابطه رئیس دامپزشکی شهر بوکان در گفتگو با خبرنگار حرف رک ضمن تأکید بر بازرسیهای مکرر و روزانه بر توزیع گوشت در این شهرستان عنوان کرد: در بررسی کارشناسان این شبکه مشخص شد که بهاحتمال زیاد این اسبها سلاخی شده و کله سر و پاچههای آنها با خودرو حمل و در این منطقه رهاسازی شده است.
وی اضافه کرد: لاشه این اسبها که به طور مجزا در ۲ روستای نوبهار (سقز) و ینگیکند (بوکان) با کمک دهیاری جمعآوری و در محل امحا شد.
اسماعیل محمدیانی گفت: هر نوع کشتار اسب و توزیع گوشت آن، تحت هر عنوان، از نظر این شبکه غیرمجاز و غیربهداشتی است و در صورت شناسایی متخلفان با آنان برخورد قانونی صورت میگیرد.
وی افزود: مصرف گوشت اسب میتواند خطر انتقال انواع مختلف بیماریهای مشترک بین انسان و دام و مسمومیتهای غذایی را به همراه داشته باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی بوکان ادامه داد: کارشناسان این شبکه به همراه دیگر واحدهای نظارتی در صورت مشاهده هرگونه موارد غیربهداشتی برخورد قاطع با متخلفان صورت میگیرد و مراتب از طریق مراجع قضایی پیگیری میشود.
وی از شهروندان خواست گوشت مصرفی خود را با اطمینان خاطر و صرفاً از مراکز مجاز تهیه کنند و هر گونه تخلف بهداشتی در این مراکز را با شمارهتلفن ۴۶۲۳۳۲۰۰ و ۴۶۲۳۴۴۰۰ دامپزشکی بوکان یا سامانه گویای ۱۵۱۲ اطلاع دهند.
تصاویر و فیلمی از بقایای ۶ رأس اسب در روستای ینگیکند بوکان منتشر شده است و برخی شهروندان از ورود این گوشتهای ناسالم به چرخه مصرف ابراز نگرانی کرده بودند.
شهرستان بوکان دارای یکی از میادین دواب بزرگ است و در میدان دواب این شهرستان که روز شنبه هر هفته دایر است، به طور میانگین در هر روز بیش از سه هزار رأس دام سبکوسنگین توسط دامداران شهرستانهای منطقه معامله و دادوستد میشود.
بیتردید چنین اقداماتی باید در دستور کار همه مدیران شهری قرار گیرد و جدای از این، رسانههای محلی نیز باید بهصورت حرفهای و کار کارشناسی شده اقدام به انتشار چنین اخباری نمایند که با امنیت روانی جامعه سروکار دارد.
حفظ امنیت غذایی یکی از مهمترین چالشهای مدیران شهری است که بدون اغماض و بدون تردید باید با متخلفین این حوزه برخورد شود.
اوائل نوروز سال جاری نیز کشف احشای چندین رأس اسب در بین روستاهای بوکان و سقز حاشیه ساز شده بود ولی تاکنون منشأ این اقدامات از سوی نهادهای مربوطه اطلاع نشانی نشده است.
انتهای خبر/ و