باران ارومیه را زیر آب برد
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»، سالهای سال است که آبگرفتگی معابر ارومیه به دنبال اندکی بارش باران به یک معضل و قصه تکراری تبدیل شده و مشکلاتی هم که ناشی از این آبگرفتگیها گریبانگیر مردم میشود، حکایت دور و درازی است که ظاهراً به این زودیها پایانی هم ندارد، بارشهایی که به بحران تبدیل شده و گلایههایی را به دنبال دارد.
این بارشها که از روز گذشته در مرکز استان آذربایجانغربی آغاز شده، باعث خوشحالی مردم بهخصوص روستائیان شده بود؛ اما متأسفانه پس از گذشت چندین ساعت بهخاطر عملکرد ضعیف مسئولان و مدیران شهر باعث ایجاد مشکلات زیاد برای مردم شده و گلایههایی را به دنبال داشت.
در پی بارش شدید باران، آب جوی و جدولها در برخی نقاط شهری به داخل خیابان و کوچهها سرازیر شد و همین امر باعث اخلال در تردد وسایل نقلیه و عابران پیاده شد. برخی از شهروندان از ضعف عملکرد دستگاههای شهرداری و مدیریت شهری در رفع مشکلات آبگرفتگی انتقاد کردند و خواستار اقدامات فوری برای بازگشایی معابر و لایروبی نهرها و جداول شدند. در بسیاری از نقاط شهری نیروهای شهرداری مشغول بازگشایی معابر و لایروبی نهرها و جداول بودند تا از وقوع آبگرفتگی جلوگیری کنند اما تلاش در زمان بحران هیچ فایدهای ندارد.
بارش شدید باران در شهر ارومیه علاوه بر مشکلات آبگرفتگی، اثرات مثبتی نیز دارد که یکی از این اثرات افزایش سطح آب دریاچه ارومیه میباشد که در سالهای اخیر با خشکسالی شدید مواجه بوده و تهدیدی برای محیطزیست و اقتصاد منطقه بوده است.
البته نباید همه تقصیرها را گردن شهرداری و شورای شهر بیندازیم و این موضوع نمیتواند درست باشد چرا که در کنار دلایل فنی و عمرانی که زمینهساز مشکل آبگرفتگی معابر هستند، علت دیگری است که نباید از آن غافل شویم و آن علت انسانی و همان نقش مردم در بروز این مشکل است.
حتماً شنیدهاید که میگویند شهر ما، خانه ما ولی متأسفانه برخی از افراد با این شعار غریبه هستند و هر چیزی دستشان بیاید را به داخل جویها میریزند که نتیجه آن وضعیت فعلی میشود.
این شهروند نماها نسبت به حقوحقوق و فرهنگ شهروندی بیتفاوت هستند و آبگرفتگی که اتفاق میافتد فوراً تیرهای خود را به سمت شهرداری و شورای شهر نشانه میروند و از نقش خود در بروز این مشکل غافل هستند.
رحمت الهی نعمت است یا نقمت
مهدیه از شهروندان ارومیهای در گفتگو با خبرنگار حرف رک، نعمت الهی را به دلیل بیبرنامگی مسئولان و بیفرهنگی برخی مردم نقمت دانست و گفت: برخورد نامناسب و بیبرنامگی میتواند نعمت باران را به نقمت تبدیل کند، جای تأسف دارد با یک بارش یک یا دو ساعته در شهری شاهد آبگرفتگی خیابانها و معابر شهری باشیم چرا که اگر با برنامه و شکرگزار باشیم و به شکل مدبرانه برخورد کنیم باران برای ما نعمت است و در غیر این صورت این نعمت، نقمت خواهد بود.
وی تصریح کرد: چند سالی است که آبگرفتگی در شهر ارومیه به قصه غمانگیزی تبدیل شده زیرا همه ما مسئولان بهجای پیشگیری منتظر میمانند تا همهجا را آب در برگیرد و بعد اقدام کنند.
محمد شهروند دیگری که ساعتها در بلوار مدرس به دلیل آبگرفتگی معابر در ترافیک مانده بود ضمن گلایه از عملکرد مسئولان بیان کرد: بحران و آبگرفتگی در شهر باران معنی ندارد؛ زیرا این شهر در ۶ ماه از سال را شاهد باران هستیم پس نباید بارش باران ما را غافلگیر کند.
وی بیان کرد: امروز خیابانهای برق، مدرس، ارشاد، دانشکده، حسنی، ارتش، کمربندی شهر، بهداری، مدنی و چندین خیابان شهر ارومیه در پی بارش باران با کمبود نیروهای راهنماییورانندگی، مشکلات زیرساختی خیابانها و با ترافیک سنگین همراه بود.
عملکرد شهرداری تنها کاشت گلوگیاه در سطح شهر نیست
محمد بیان کرد: قطعاً عملکرد یک شهرداری موفق در کاشت گل و رنگکردن در و دیوار و ساخت پل خلاصه نمیشود، اگر اولویتبندی بر حسب ضرورتهای شهر صورت گیرد، مدیریت آبهای سطحی یکی از اصلیترین نیازهای ارومیه است.
سارا دیگر شهروند ارومیهای نیز در گفتگو با خبرنگار حرف رک، بیان کرد: دخترم امروز ساعت ۱۵ باید در کلاس زبان حاضر میشد که با اصرار من ساعت ۱۴ از منزل خارج شدیم.
وی تصریح کرد: ابتدا از اینکه زودتر از خانه خارج میشدیم با مخالفت شدید دخترم روبرو شدم؛ اما وقتی موضوع باریدن باران و ایجاد ترافیک در خیابانها را فهمید، زودتر آماده شد تا سروقت در کلاس جبرانی زبان انگلیسی حضور یابد.
سارا در ادامه عنوان کرد: در ایستگاه اتوبوس جای سوزن انداختن نبود، همه میخواستند خود را در زیر سقف ایستگاه اتوبوس جای کنند تا باران خیسشان نکند از سوی دیگر در معابر و پیادهروها به دلیل آبگرفتگی امکان ایستادن و منتظر ماندن نبود.
امیر سیفی در ادامه افزود: ارومیه در آخرین روزهای بهمنماه بارش رحمت الهی را به بهترین شکل تجربه کرد بارانی که همه برای آمدنش لحظهشماری میکردند، اما متأسفانه این خوشحالی برای مهمان شدن باران در ارومیه چندان طولانی نیست هنگامی که بهناچار باید ساعتها در ترافیک خیابان بمانی و از نیروهای راهور برای ساماندهی اوضاع خیابانها خبری نباشد و یا وقتی که گودالهای شهر فرصتی برای خودنمایی پیدا کنند تا با گذر خودرویی تمام آب گلآلود خیابان بر لباسها نقش ببندد و حتی پر شدن کوچهها و خیابانهای شهر با آب باران و سختی پیداکردن محل عبور همهوهمه باعث میشوند لذت قدمزدن در باران برای مردم این شهر طولانی نباشد.
مردم نیز در آبگرفتگی معابر مقصر هستند
وی بیان کرد: البته نباید همه تقصیرها را گردن شهرداری و شورای شهر بیاندازیم و این موضوع نمیتواند درست باشد چرا که در کنار دلایل فنی و عمرانی که زمینهساز مشکل آبگرفتگی معابر هستند، علت دیگری است که نباید از آن غافل شویم و آن علت انسانی و همان نقش مردم در بروز این مشکل است.
کولاک برف و احتمال سقوط بهمن در نقاط سرد وجود دارد
مهدی صابری رییس اداره پیشبینی ادارهکل هواشناسی آذربایجانغربی با اشاره به فعالیت سامانه بارشی از روز گذشته در شهرهای جنوبی و مرکز استان گفت: این سامانه بارشهای خوبی در جنوب و مرکز استان داشته که بیشترین آنها با ۶۶ میلیمتر مربوط به سردشت بوده است.
وی افزود: بعد از سردشت، پیرانشهر با ۵۳، اشنویه با ۴۴، دانشگاه نازلو با ۲۱ و ارومیه با ۱۸ میلیمتر بیشترین بارندگی را در این مدت داشتهاند.
صابری اضافه کرد: لازم است شهروندان تا پایان شرایط فعلی از تردد و اتراق در مسیر مسیلها خودداری کنند و کوهنوردان نیز از حضور در نقاط کوهستانی بپرهیزند.
رییس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی اظهار کرد: کاهش دید و اختلال در تردد جادهای نیز در مدت زمان فعالیت این سامانه در استان پیشبینی شده و لازم است افرادی که قصد تردد در جادهها را دارند وسایل و تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند.
وی با پیشبینی تداوم این وضعیت هوایی برای روزهای آینده استان ادامه داد: کولاک برف و احتمال سقوط بهمن در نقاط سرد و کوهستانی نیز پیشبینی میشود که لازم است تدابیر لازم به کار گرفته شود.
صابری با بیان اینکه دمای ارومیه مرکز استان در ۲۴ ساعت گذشته بین مثبت سه و ۱۲ درجه سانتی گراد در نوسان بود، گفت: در این مدت دمای چالدران نیز به عنوان سردترین شهر استان مثبت یک درجه سانتی گراد و دمای شاهیندژ به عنوان گرم ترین شهر مثبت ۱۶ درجه سانتی گراد بوده است.
انتهای خبر/