برداشت سیر در آذربایجان غربی آغاز شد
خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک» از آغاز برداشت سیر در استان آذربایجان غربی خبر داد و اظهار کرد: در آذربایجان غربی، برداشت سیر از مزارع آغاز شده است. پیشبینی میشود که امسال حدود ۱۶ هزار تن سیر از این منطقه برداشت شده و به بازار مصرف عرضه شود.
وی با بیان اینکه این استان یکی از مناطق تولیدکننده انبوه سیر در کشور به شمار میرود گفت: مساحت زیر کشت سیر در آذربایجان غربی حدود ۵۷۸ هکتار است که شهرستان شاهیندژ با بیش از ۵۰۰ هکتار، بیشترین مساحت زیر کشت را داراست.
وی با اشاره به اینکه شهرستانهای باروق و نقده نیز در رتبههای دوم و سوم قرار دارند تصریح کرد: از هر هکتار زمین، به طور میانگین ۳۵ تن سیرتر و ۱۸ تن سیر خشک برداشت میشود. سیر نهتنها بهعنوان مصرف تازهخوری مورداستفاده قرار میگیرد، بلکه بهعنوان یک گیاه دارویی و بهداشتی نیز معروف است. همچنین، در صنایع غذایی و تبدیلی نقش مهمی دارد و بهعنوان یکی از محصولات درآمدزا با قابلیت صادرات و ارزآور در بخش کشاورزی مطرح است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: باتوجهبه پتانسیل خاص استان آذربایجان غربی در حوزه کشاورزی، سیر را در تناوب با سایر محصولات بهعنوان یک محصول کمآب بر و اقتصادی در الگوی کشت خود قرار دهند.
وی یادآور شد: تناوب زراعی یک روش مهم در کشاورزی است که با کاشت محصولات مختلف به ترتیب ثابت در یک قطعه زمین انجام میشود. تناوب کشت باعث بهبود شرایط شیمیایی و فیزیکی خاک میشود. مثلاً حبوبات نیتروژن را تثبیت کرده و به محصولات بعدی ازت موردنیاز را فراهم میکنند.
خاطرنشان میشود سیر یکی از محصولات کشاورزی مهم است که در ایران بهوفور کشت میشود. این گیاه خواص درمانی زیادی، از جمله کاهش کلسترول و فشارخون دارد و مصرف سیر میتواند به کاهش کلسترول خون کمک و فشارخون را کنترل کند.
انتهای خبر/