» اجتماعی » برداشت 5 هزار تن گیلاس از باغات ارومیه
اجتماعی - اخبار استان - پیشخوان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه خبر داد:

برداشت 5 هزار تن گیلاس از باغات ارومیه

تیر ۱۶, ۱۴۰۳۱۰:۰۰ ق٫ظ 110

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه گفت: همزمان با آغاز فصل تابستان برداشت گیلاس از سطح باغات این شهرستان شروع شده و تا پایان تیرماه ادامه دارد.

پرویز امجدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» با اشاره به اینکه بالغ بر ۸۴۱ هکتار باغ گیلاس در ارومیه وجود دارد، اظهار کرد: از این مقدار، ۱۲۸ هکتار غیر بارور و ۷۱۳ هکتار بارور هستند.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۵ هزار تن گیلاس از باغات شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود که این میزان برداشت نشان‌دهنده اهمیت کشاورزی گیلاس در ارومیه و نقش آن در اقتصاد محلی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه تصریح کرد: ارقام عمده کشت شده در شهرستان ارومیه شامل تکدانه، زرد دانشکده و سفید ارومیه است، متوسط عملکرد هر هکتار باغ گیلاس به ۷ تن می‌رسد که علاوه بر تأمین نیاز داخل استان، به تهران و استان‌های همجوار نیز صادر می‌شود؛ این امر بیانگر کیفیت بالای گیلاس‌های تولیدی در ارومیه و تقاضای زیاد برای این محصول در بازارهای مختلف است.

وی افزود: شهرستان ارومیه با دارا بودن ۵۱ هزار و ۳۶۷ هکتار اراضی مستعد باغی، یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی محسوب می‌شود و سطح زیر کشت باغ‌های هسته‌دار این شهرستان به ۱۳ هزار و ۷۲۱ هکتار می‌رسد که این ارقام نشان‌دهنده پتانسیل بالای ارومیه در تولید میوه‌های هسته‌دار و تأثیر آن بر اقتصاد کشاورزی منطقه است.

امجدی با بیان اینکه، جهت اصلاح و جایگزینی باغات، از پایه‌های رویشی گزیلا که عملکرد بالا و مقاومت بیشتری دارند، استفاده شود تأکید کرد: جهت بالا بردن گرده‌افشانی که تأثیر بسزایی در میزان تولید و کیفیت محصول دارد، با توجه به مساحت باغ و جمعیت کندو، به محض ظهور اولین گل در درختان، تعداد ۶ تا چهار کندو در باغ به ازای هر هکتار مستقر شود که این اقدامات می‌تواند به بهبود کیفیت و افزایش میزان تولید گیلاس در ارومیه کمک کند.

وی عنوان کرد: برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید، از فناوری‌های نوین کشاورزی مانند سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و مکانیزاسیون در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت استفاده شود و همچنین، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کشاورزان جهت آشنایی با بهترین روش‌های مدیریت باغات و استفاده از کودها و سموم بهینه، می‌تواند به بهبود عملکرد و کیفیت محصولات کمک کند که این اقدامات نه تنها به افزایش تولید کمک می‌کنند، بلکه به حفظ محیط زیست و پایداری کشاورزی منطقه نیز کمک خواهند کرد.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×