» اخبار استان » برگزاری کارگاه آموزشی قصه‌گویی در آذربایجان‌غربی
اخبار استان - پیشخوان - فرهنگی
در آذربایجان‌غربی اتفاق افتاد؛

برگزاری کارگاه آموزشی قصه‌گویی در آذربایجان‌غربی

بهمن 6, 14030:00 ق.ظ 3۰

با محوریت سومین دوسالانه ملی نقالی و قصه‌گویی «نهال امید»، کارگاه آموزشی قصه‌گویی در آذربایجان‌غربی برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» با محوریت سومین دوسالانه ملی نقالی و قصه‌گویی «نهال امید»، کارگاه آموزشی قصه‌گویی در آذربایجان‌غربی برگزار شد. این کارگاه با میزبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی و حضور الهام دارابی، قصه‌گوی بین‌المللی، در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی آذربایجان‌غربی برگزار گردید.

الهام دارابی در این کارگاه به توضیح مفاهیم قصه‌گویی پرداخت و با تأکید بر این که قصه‌گویی یک هنر است، گفت: «قصه، قصه‌گو و مخاطب سه عنصر اصلی این هنر هستند که باید در انتخاب، پرداخت و اجرای آن به موقعیت زمانی و مکانی توجه شود.» وی همچنین به لزوم توجه به ویژگی‌های شخصیت، روحیه و توان خود و مخاطب در انتخاب قصه اشاره کرد و افزود: در مرحله پرداخت قصه، نکاتی چون روخوانی صحیح، تصویرسازی فضاهای قصه، شروع خلاقانه و پایان مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دارابی به دیگر تکنیک‌های قصه‌گویی نیز پرداخت و در این رابطه به زبان بدن، لحن و صدا، استفاده از فرازبان‌ها و ریتم در قصه‌گویی اشاره کرد. این کارگاه با قصه‌گویی حاضرین و پرسش و پاسخ به پایان رسید.

سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید»، با هدف ارج‌نهادن به سنت‌های قصه‌گویی و نقالی و گسترش خدمات کتابخانه‌ای، تا ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ پذیرای شرکت‌کنندگان در دو رشته قصه‌گویی و نقالی است. این رویداد به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار می‌شود.

در پایان کارگاه، شرکت‌کنندگان با تمرین عملی قصه‌گویی و ارائه تجربیات خود به یکدیگر، فرصتی برای بهبود مهارت‌های خود در این زمینه پیدا کردند. همچنین، الهام دارابی به بررسی و تحلیل شیوه‌های مختلف اجرا و پرداخت قصه پرداخت و به حاضرین توصیه‌هایی جهت تقویت تکنیک‌های داستان‌گویی و انتقال بهتر پیام به مخاطب داد. این رویداد به عنوان یک پلتفرم آموزشی، نه تنها به رشد هنری فردی کمک می‌کند، بلکه باعث تقویت فرهنگ قصه‌گویی در سطح جامعه نیز می‌شود.

سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید» فرصتی مناسب برای علاقه‌مندان به هنر قصه‌گویی است تا ضمن یادگیری فنون مختلف این هنر، به حفظ و انتقال میراث فرهنگی ایران زمین کمک کنند. از آنجایی که قصه‌گویی به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و تاثیرگذارترین شیوه‌های انتقال داستان‌ها و آموزه‌ها در تاریخ بشر شناخته می‌شود، برگزاری چنین کارگاه‌هایی به حفظ این سنت‌ها و ارتقاء سطح آگاهی فرهنگی در نسل‌های آینده کمک شایانی خواهد کرد.

شرکت‌کنندگان در این کارگاه امیدوارند که با بهره‌گیری از آموزه‌های الهام دارابی، نه تنها مهارت‌های خود را در قصه‌گویی ارتقا دهند، بلکه بتوانند در آینده در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی نیز در این حوزه حضور موفقی داشته باشند.

انتهای خبر/ و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×