تشکیل ۲۲۳ پرونده تخلف ارزی در آذربایجانغربی
صابر پرنیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»، اظهار کرد: در نیمه نخست سال ۱۴۰۳، ۲۲۳ پرونده تخلف در حوزه ارزی به ارزش ۸ هزار و ۴۷۸ میلیارد ریال تشکیل شده است که این افزایش در پروندههای ارزی نشاندهنده اهمیت نظارت بر بازار ارز و جلوگیری از تخلفات در این حوزه است.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه، ۴ هزار و ۷۸۸ پرونده تخلف در استان تشکیل شده است این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۸ درصدی مواجه بوده که نشاندهنده افزایش فعالیتهای نظارتی و بازرسی در این حوزه است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی در ادامه به ارزش ریالی پروندههای تخلفات صنفی و غیرصنفی اشاره کرد و گفت: در این مدت، ارزش کل پروندههای تشکیل شده به ۱۲ هزار و ۹۵۵ میلیارد ریال رسیده است.
وی تصریح کرد: این آمار نه تنها نشاندهنده حجم بالای تخلفات اقتصادی در استان است بلکه ضرورت توجه به نظارتهای بیشتر و بهبود عملکرد واحدهای صنفی و تولیدی را نمایان میسازد.
پرنیان همچنین از انجام ۵۰ هزار و ۲۹۵ مورد بازرسی در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان و نظارت بر واحدهای صنفی، غیرصنفی، صنعتی و خدماتی خبر داد.
وی افزود: از این تعداد، ۳۲ هزار و ۵۳۲ بازرسی مربوط به واحدهای صنفی و غیرصنفی و ۱۱ هزار و ۵۹۱ مورد مربوط به واحدهای تولیدی و صنعتی بوده است.
پرنیان بیان کرد: همچنین ۳ هزار و ۱۷۲ مورد بازرسی نیز به واحدهای خدماتی اختصاص یافته است. این آمار نشاندهنده تلاشهای مستمر اداره کل صنعت، معدن و تجارت برای نظارت بر بازار و حمایت از حقوق مصرفکنندگان است.
وی افزود: در شش ماه گذشته، ۵ هزار پرونده تخلف به تعزیرات حکومتی ارسال شده که این امر حاکی از پیگیری جدی تخلفات اقتصادی و صنفی است.
پرنیان عنوان کرد: بازرسیهای انجامشده منجر به تشکیل ۴ هزار و ۷۸۸ فقره پرونده تخلفات صنفی به ارزش نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد ریال شده است که برای بررسی و رسیدگی بیشتر به مراجع مربوطه ارسال شده است.
وی به شکایات دریافتی نیز اشاره کرد و گفت: در شش ماه نخست سال جاری، ۱۴ هزار و ۷۵۲ شکایت از طریق سامانه ۱۲۴ به اداره کل صمت استان واصل شده است. از این تعداد، حدود ۵ هزار شکایت قابل رسیدگی بوده و پیگیریهای لازم در خصوص آنها انجام شده است.
پرنیان به تشریح اولویتهای شکایات دریافتی پرداخت و اظهار کرد: بیشترین شکایات در حوزه مواد غذایی و پروتئینی، آرد و نان، خودرو، لوازم خانگی و خدماتی بوده است.
وی عنوان کرد: آمار ارائهشده از سوی معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی بیانگر ضرورت تقویت نظارتها و بازرسیهای مستمر برای حمایت از حقوق مصرفکنندگان و بهبود شرایط اقتصادی استان است. این روند نه تنها به افزایش اعتماد عمومی کمک میکند، بلکه میتواند به بهبود شرایط کسبوکار و تسهیل فعالیتهای اقتصادی در استان منجر شود.
انتهای خبر/ م