تلاش برای حفاظت از گونه در معرض انقراض میشمرغ دو چندان شده است
به گزارش حرف رک، محمد مدادی مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیطزیست در گفتوگو با خبرنگار کانی پرس اظهار کرد: حفاظت از میشمرغ را جزو مهمترین برنامههای این سازمان است.
وی تصریح کرد: بر اساس دادههای علمی جمعآوریشده، هم اکنون وضعیت حیات میشمرغ به علتهای گوناگونی با خطر بسیار جدی مواجه شده است.
مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی سازمان محیطزیست افزود: حیاتوحش، تماماً نمادهای خلقت هستند پس لازم است برای حفظ آنان تلاشهای ویژهای انجام دهیم که میشمرغ یکی از مهمترین آنها است.
مدادی تصریح کرد: بر اساس تمام دادهها متأسفانه وضعیت محیطزیست کشور خوب نیست و در این میان پرنده افسانه میشمرغ در وضعیت بسیار بدی قرار دارد.
این مسئول عالی محیطزیست کشور عنوان کرد: خوشبختانه میشمرغ و یوز ایرانی هنوز به سرنوشت حیوانات منقرض شده ایرانی گرفتار نشدهاند و برای جلوگیری از این اتفاق نیاز است برای این مهم اقدامات بسیار مهمی انجام گیرد.
محمد مدادی ادامه داد: تنوع زیستی حیاتوحش برگشتپذیر نیستند و اگر میشمرغ و یوز منقرض شوند دیگر امکان بازگشتپذیری آنان برای حیات وجود نخواهد داشت.
مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی سازمان محیطزیست گفت: طی چهار سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه میشمرغ انجامگرفته اما هیچگاه این اقدامات لازمه بقای این پرنده افسانهای نیست.
وی افزود: برای ادامه حیات میشمرغ لازم است، برنامهریزی و هدفگذاری دقیق و کارشناسی شدهای در سطح کلان و جوامع محلی انجام بگیرد.
این کارشناس حوزه محیطزیست تصریح کرد: با برنامهریزی دقیق میتوانیم طی دو الی سه سال آینده به تثبیت جمعیت میشمرغ برسیم که البته این مهم نیاز به برنامههای هدفمند دارد.
مدادی افزود: هم اکنون بخش اعظمی از بودجه سازمان محیطزیست به بقای میشمرغ تخصیصیافته است که بهتنهایی این مهم قادر به حفظ بقایی میشمرغ نمیباشد.
این مدیر حوزه محیط زیستی عنوان کرد: جوامع محلی بهویژه کشاورزان و مسئولان شهرستانی نیز در راستای بقای این پروندهها نیاز است نقشهای جدی ایفا کنند.
محمد مدادی ادامه داد: بیتردید بقای زیستی در محیطزیست نیاز به صبر و حوصله دارد که این مهم نشان میدهد که نیاز است یک کارگروه ویژه چند ساله برای حفظ میشمرغ تشکیل شود.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر گونههای جانوری از نوع پستانداران تحت عنوان “هامستر طلایی”، “پلنگ” و ” گوزن زرد ایرانی” ” خرس قهوهای” و “میشمرغ” در استان آذربایجان غربی در معرض خطر انقراض قرار دارند.
مدادی همچنین از “اردک سرسفید” و “بالابان” از گونههای جانوری پرندگان در معرض خطر انقراض استان نام برد و گفت: متأسفانه “افعی البرزی” از دیگرگونههای جانوری خزندگان در استان نیز در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از محیطزیست یعنی در خطر انقراض قرار گرفته است.
انتهای پیام