توسعه صنعت مرغ بومی با اصلاح نژاد
پرویز بستانچی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ با اشاره به اهمیت اصلاح نژاد و بهبود کیفیت مرغهای بومی استان اظهار کرد: این طرح، گام مهمی در جهت ارتقاء صنعت پرورش مرغ بومی است.
وی تصریح کرد: انتخاب دقیقترین و بهترین پرندگان برای ثبت رکوردهای علمی، موجب بهبود تولید و بهرهوری خواهد شد این پروژهها نه تنها برای تولیدکنندگان محلی مفید است، بلکه میتواند بهعنوان الگویی برای سایر استانها در زمینه اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی مورد استفاده قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی آذربایجانغربی گفت: با وجود تعطیلی ادارات، همکاران شاغل و بازنشسته واحد مرغ بومی این معاونت برای ارتقاء کیفیت تولیدات دامی، در واحد جوجهکشی مرکز پشتیبانی و اصلاح نژاد مرغ بومی حضور یافتند که این حضور منجر به انجام چهارمین هچ از نسل ۲۷ مرغ بومی ارومیانا در سن یک روزگی شد در این فرآیند، تمامی جوجهها پلاکزنی و وزنکشی شده و مشخصات شجره آنها با دقت ثبت شدند و سپس، این جوجهها به سالن شماره دو مرکز مذکور منتقل شدند.
وی افزود: این جوجهها در مراحل مختلف زندگی خود تحت ارزیابیهای دقیق قرار خواهند گرفت و در سنین هشت و ۱۲ هفتگی، این پرندگان بهطور انفرادی وزنکشی شده و مشخصات آنها مجدداً ثبت میشود.
بستانچی بیان کرد: سپس این پرندگان برای انجام ارزیابیهای اولیه به موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ارسال خواهند شد در این مرحله، موسسه تعداد ۶ تا ۸ هزار قطعه پرنده که ارسال شدهاند را بررسی کرده و از میان آنها حداقل 2 هزار و 500 مرغ و یک هزار قطعه خروس برای ثبت رکوردهای مختلف مانند رکوردگیری تخممرغ، وزن بلوغ و دیگر ویژگیهای ژنتیکی در اختیار مرکز قرار خواهد داد.
وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر این، این اقدام میتواند زمینهساز توسعه پایدار در صنعت پرورش طیور بومی باشد با بهبود کیفیت ژنتیکی مرغهای بومی و اصلاح نژاد، تولید تخممرغ و گوشت مرغ بومی در سطح استان افزایش خواهد یافت. این امر نه تنها موجب تامین نیازهای محلی میشود، بلکه میتواند به ارتقاء صادرات و تأمین امنیت غذایی استان نیز کمک کند.
انتهای خبر/ م