تولید ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در داخل کشور
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«حرفرک» به نقل از خبرگزاری تسنیم فرامرز اختراعی؛ رئیس هیئتمدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی روز دوشنبه 24 اردیبهشتماه در نشست خبری ششمین نمایشگاه بینالمللی فارمکس اظهار کرد: بیش از 70 درصد مواد اولیه دارویی در کشور تولید میشود و داروهای ایرانی از لحاظ اثربخشی با نمونههای خارجی برابری میکنند و باید توجه، حمایت و سرمایهگذاری به سمت تولید داخلی بیشتر سوق داده شود.
وی افزود: با وجود این، مواد موثره دارویی وارداتی از پرداخت مالیات بر ارزشافزوده معاف شدهاند؛ اما تولیدکنندگان داخلی مواد اولیه دارویی باید 10 درصد مالیات بر ارزشافزوده پرداخت کنند.
اختراعی همچنین با اشاره به این که ارز چندنرخی مناسب یک فعالیت اقتصادی و بنگاهداری نیست، ادامه داد: افزایش نرخ ارز در صنعت داروسازی کشور، شوکآور است.
وی با اشاره به وجود شرکتهای فراملیتی در بخشهای مختلف و صنعت داروسازی کشور، گفت: در دو سال اخیر 1.5 میلیارد دلار ارز بابت واردات دارو و مواد اولیه آن اختصاصیافته است و متأسفانه 50 درصد کل ارزش بازار دارویی کشور سهم 10 درصد داروهای برند وارداتی است.
رئیس هیئتمدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی با بیان این که مواد دارویی به دلیل استراتژیک بودن و اهمیت آن در بخش درمان باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: در جهان ظرفیتهای تولید مواد مؤثره دارویی وجود دارد که میتوانیم با کمک شرکتهای دانشبنیان و داروسازان، این مواد باکیفیت و قیمت پایین تولید شود و در بازارهای بینالمللی رقابت داشته باشیم. ما از عدم شفافیت در قیمتگذاری دارو گلایهمند هستیم و از سازمان غذا و دارو درخواست داریم در این حوزه صریحاً شفافسازی کند.
محمدحسین نامی؛ عضو هیئتمدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی نیز در این نشست خبری بیان کرد: متأسفانه جایگاه صنعت مواد مؤثره دارویی در کشور نادیده گرفته شده است. موضوع کیفیت داروهای داخلی و خارجی بسیار مطرح است؛ اما کیفیت داروهای تولید داخلی مانند داروهای خارجی است.
وی با اشاره به چالش قیمتگذاری مواد اولیه دارویی نیز افزود: برای قیمتگذاری مواد اولیه دارویی بهدفعات با سازمان غذا و دارو جلساتی داشتهایم که به یک فرمول قابلارائه و منصفانه با تولیدکننده برسیم.
در ادامه، شهریار امیدوار؛ عضو هیئتمدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی با عنوان این مطلب که صنعت مواد مؤثره دارویی جایگاه ویژهای در زنجیره تولیددارو دارد، اظهار کرد: صنعت ماده اولیه دارو جایگاه ویژهای در اقتصاد کلان کشور دارد؛ زیرا اولین ایستگاه در تولیددارو بهحساب میآید و از اصالت فراوانی برخوردار است و میتواند موجب ارزآوری و رشد اقتصادی کشور شود.
وی ادامه داد: در کشور ما به داروهای وارداتی یارانه مضاعف داده میشود؛ اما فقط 10 درصد مردم قدرت خرید داروهای برند را دارند.
به گفته وی، ششمین نمایشگاه مواد اولیه دارویی و بستهبندی (فارمکس) 14 تا 17 تیر در نمایشگاه شهر آفتاب برگزار میشود.
انتهای خبر/