ثبت ملی ۳ اثر میراث ناملموس آذربایجان غربی
حسن سپهر فر، مسئول ثبت میراث ناملموس و پژوهشگر مردمشناسی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگاه گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» اظهار کرد: پیرو برگزاری نشست اخیر شورای ملی ثبت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با میزبانی آذربایجان شرقی پروندههای میراث ناملموس ارائه شده از سوی ۲ استان مورد تأیید اعضای شورای ثبت قرار گرفت.
وی افزود: مهارت دوخت کاله سنتی شمارهبندی مهاباد (چاروق دوزی)، مهارت تهیه کوپه پنیری در انواع مختلف و مهارت تهیه توربا قاتیغی (چوتدان) از فراوردههای عشایری و روستایی در فهرست میراث ناملموس و با گستره استانی به ثبت رسید که از این آثار دو پرونده فراوردههای لبنی مشترکاً در گستره منطقهای به ثبت رسید.
پژوهشگر مردمشناسی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: در ادامه نشست تصنیف و ترانه ساری گلین، بایاتیهای ترکی، داستان آشیقی گرگرلی محمد، مهارت تهیه چای شیرینی سی و ترانه عامیانه کوچه لر سو سپمیشم که توسط آذربایجان شرقی ارائه شد بر اساس نظر اعضای جلسه بهصورت مشترک مابین استانهای همجوار با گستره منطقهای به ثبت رسید.
سپهر فر تصریح کرد: اصولاً ثبت اینگونه آثار فرهنگی را باید ثروت سازی برای نسلهای بعد دانسته و در عصر حاضر که شاید نسل امروزی به لحاظ ورود فضای مجازی از اینگونه عناصر فرهنگ بومی بهدور افتاده و بهنوعی هویتهای سنتی و گذشته خود را در حال ازدستدادن هستند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون دستگاههای ذیربط میبایست با برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت، تدارک جشنوارهها و برنامههای مطلوب در ترویج، احیا و اشاعه این عناصر فرهنگی که حفظ هویتهای تاریخی و فرهنگی و جلوگیری از مصادرهشدن فرهنگهای ملی، میهنی و بومی توسط بیگانگان پیشقدم شوند تا همهویتهای خود را بازشناسیم و هم نسل جوان و نوجوان امروزی از پشتوانه قوی و ساختارمند فرهنگی برخوردار شوند.
شایانذکر است دو اثر میراث ناملموس فرآوردههای لبنی با مشارکت و تعامل این اداره کل و واحد تحقیقات، آموزش منابع محیطی جهاد کشاورزی استان تهیه شده است.
انتهای خبر/