» اخبار استان » بوکان » حریم محوطه‌های باستانی شهری بوکان شناسایی می‌شوند
بوکان
بوکان - پیشخوان
شهردار بوکان:

حریم محوطه‌های باستانی شهری بوکان شناسایی می‌شوند

شهریور ۱۳, ۱۴۰۲۱۲:۵۶ ب٫ظ 70

شهردار بوکان از آغاز پروژه تعیین عرصه و حریم محوطه‌های پیش‌ از تاریخی درون شهر بوکان باهمکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بوکان خبر داد.

به گزارش حرف رک به نقل از کانی پرس؛ شهردار بوکان در این باره به خبرنگار ما گفت: سه محوطهٔ پیش از تاریخی گل‌تپه، قلعه سردار و علی‌آباد که درون بافت مسکونی شهر بوکان قرار دارند با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و حمایت مالی شهرداری بوکان از سوی سه گروه مجهز از کارشناسان بومی این شهرستان گمانه‌زنی می‌شوند تا حدود قانونی عرصه و حریم آنها مشخص شود.

ناصر محمدخانی خاطرنشان کرد: این پروژه ضمن کمک به امر حفاظت از محوطه‌های باستانی مورد اشاره، امر پاسخگویی به استعلامات مردمی در موضوع ساخت‌وساز را تسهیل خواهد کرد و در نهایت مدیریت شهری می‌تواند از مزایای این پروژه برای ساماندهی بافت تاریخی شهر و تقویت بنیان‌های گردشگری شهری و احیای زیست بهتر شهر بهره‌برداری نماید.

وی بوکان را دارای سه جواهر پنج‌هزارساله دانست که در صورت شناخت و معرفی درست می‌توانند منابع خوبی برای توسعه پایدار شهر از طریق جذب گردشگر باشند.

در همین رابطه رئیس سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری بوکان نیز در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و حریم محوطه‌های قلعه سردار، تپه کلتپه و تپە علی‌آباد با همکاری شهرداری بوکان آغاز شده است.

شورش محمدپور افزود: تپه باستانی سردار و تپه باستانی کلتپه در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌اند.

وی ادامه داد: طی چند سال گذشته و با همکاری شهرداری و با حضور رئیس گروه مجهزهای مجرب باستان‌شناسی گمانه‌زنی‌های مختلفی در محدوده‌های شمالی، جنوبی، غربی و شرقی آن صورت گرفت.

محمدپور تصریح کرد: گروه مجهزهای باستان‌شناسان دارای صلاحیت و مجوز رسمی از طرف اداره کل میراث‌فرهنگی آذربایجان غربی و پژوهشکده باستان‌شناسی کشور در حفاری‌های خود به نتایج بسیار مهمی در خصوص تاریخ این مکان دست یافتند.

این مسئول بوکانی عنوان کرد: در کاوش هلی انجام‌گرفته این قلعه آثار دوره‌های مس و سنگ تا دوره اسلامی کشف شده که ازاین‌حیث قلعه سردار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری بوکان تصریح کرد: لذا به‌منظور جلوگیری از تخریب بیشتر و جهت گودبرداری‌های غیراصولی در راستای خانه‌سازی و احداث ساختمان‌های تجاری و همچنین تسریع در امر خدمات‌رسانی به متقاضیان این مناطق و احقاق حقوق مالکانه حریم خصوصی این اماکن در حال شناسایی است.

محمدپور گفت: ضمن شفاف‌سازی اذهان عمومی در صورت نیاز جهت باززنده‌سازی بافت تاریخی و سنتی قلعه سرداران امکان تعمیر، بازسازی و تملک توسط بخش خصوصی و یا شهرداری به‌عنوان اقامتگاه‌های سنتی مورداستفاده و اسکان مسافران و گردشگران به بهره‌برداری برسند.

وی در پایان عنوان کرد: در حال حاضر تعداد آثار ثبت ملی شده بوکان برابر با 94 مورد بوده و امید است این تعداد امسال افزایش داشته باشد.

 

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×