» اجتماعی » دانشجو موتور پیشران جامعه است
دکتر نقی دادرسی
اجتماعی - پیشخوان - گفتگو - ماکو
رئیس دانشگاه پیام نور ماکو:

دانشجو موتور پیشران جامعه است

آذر ۱۶, ۱۴۰۲۱۰:۵۵ ب٫ظ 90

رئیس دانشگاه پیام‌نور ماکو گفت: دانشجویان با حضور در عرصه‌های مختلف، جامعه را از حالت رخوت و سکون درآورده و به تلاش و تکاپوی وادار می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  «حرف رک» نقی دادرسی رئیس دانشگاه پیام‌نور شهرستان ماکو در مصاحبه با خبرنگار مرزداران ، دانشجو را موتور پیشران جامعه دانست و اظهار کرد:  یکی از وظایف مهم نهادهای آموزشی، گزینش و تخصیص است به این معنا که نهادهای آموزشی با ارائه مهارت‌های مختلف آموزشی و تخصص‌های لازم، افراد ماهری را برای جامعه تربیت می‌کنند و با گزینش استعدادهای مختلف و هدایت آنان به سمت یادگیری تخصص‌های مختلف، زمینه لازم برای بهره‌مندی جامعه از افراد متخصص را فراهم می‌آورند.

وی با بیان اینکه نقش دانشگاه‌ها در خصوص گزینش و تخصیص از بقیه نهادهای آموزشی پررنگ‌تر است افزود: در واقع دانشگاه‌ها باتربیت نیروهای متخصص، زمینه لازم برای پیشرفت کشور و تأمین نیروی انسانی لازم برای سازمان‌ها و نهادهای مختلف را فراهم آورده و باعث پویایی جوامع مدرن می‌شوند.

دادرسی با اشاره به مسئله‌ای که در جوامع درحال‌توسعه باعث تضعیف عملکرد سازمان‌های آموزشی در خصوص تخصیص و گزینش می‌شود تصریح کرد: عدم خودباوری و اعتمادبه‌نفس در دانشجویان و نداشتن روحیه تلاشگری، می‌تواند ضربه بزرگی به پویایی جامعه وارد کرده و آن را دچار رخوت و سستی نماید.

وی افزود: در واقع در جوامع انسانی، همیشه نهادها و سازمان‌ها تمایل به حفظ وضع موجود دارند و در خصوص تغییرات مقاومت نشان می‌دهند.

رئیس دانشگاه پیام‌نور ماکو اظهار کرد: حضور فعال دانشجویان در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و حضور آنان در نهادهای تصمیم‌گیر در وهله اول روحیه اعتمادبه‌نفس و خودباوری را در بین دانشجویان بالا برده و با استفاده از ابزارهای مختلفی مانند رسانه‌های اجتماعی توان مطالبه‌گری آنان را افزایش می‌دهد و در مرحله دوم جامعه را از حالت رخوت و سکون درآورده و به تلاش و تکاپوی بیشتر وادار می‌کند.

وی ادامه داد: تنها در این صورت است که نهادهای آموزشی نیز می‌توانند کارکرد مورد اشاره را به‌درستی انجام دهند.

دادرسی تأکید کرد: در واقع پویایی دانشجویان و داشتن روحیه جهادی و تلاشگر به همراه اعتمادبه‌نفس می‌تواند هم به نهادهای آموزشی از قبیل دانشگاه در راستای کارکردشان کمک کند و هم جامعه را به تکاپو واداشته و آن را به سمت توسعه بیشتر و رفتن به سمت مرزهای علم و دانش ترغیب نماید.

وی خاطرنشان کرد: امروز که در سایه نظام جمهوری اسلامی و باهدف گسترش عدالت آموزشی، دانشگاه‌ها در اقصی‌نقاط کشور گسترش‌یافته‌اند، زمینه بسیار مساعدی برای مطالبه‌گری دانشجویی و حضور فعال دانشجویان در همه عرصه‌های اجتماعی و سیاسی و حتی اقتصادی فراهم شده است.

رئیس دانشگاه پیام‌نور ماکو اذعان کرد: امروزه دانشجویان می‌توانند از طریق رسانه‌های اجتماعی و با آگاه‌سازی مردم و بصیرت‌افزایی به انتخاب درست مردم در عرصه انتخابات و تصمیم درست آنان کمک نمایند و همچنین مسئولین را به چالش کشانده و موجب رشد و تعالی شهرها و کشورمان شوند.

وی با بیان اینکه مطالبه‌گری و زمینه‌سازی برای توسعه کشور، علاوه بر حضور فعال در عرصه‌های مختلف و دسترسی به رسانه‌های اجتماعی، فاکتورهای دیگری نیز لازم دارد افزود: از جمله مهم‌ترین آنها داشتن مهارت، مطالعه و تخصص لازم در موضوعی که دانشجو قصد ورود به آن را دارد و همچنین داشتن نیت خیرخواهانه و بدون غرض است.

وی اضافه کرد: باتوجه‌به روحیه انقلابی و آرمان‌خواهانه‌ای که اکثر دانشجویان از آن بهره‌مند هستند، به‌دست‌آوردن این فاکتورها و رسیدن به سطحی که بتواند مطالبه‌گر و منتقد متخصص باشد و با حضور خود در عرصه‌های مختلف تأثیر مثبت برجای بگذارد، دور از دسترس نیست.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×