دستگاه قضایی مسببان بحران آبیِ خوی را مواخذه کند
به گزارش حرف رک به نقل از آذرباخیش جای خالیِ ورود دستگاه قضایی نسبت به احصاء ترک فعلها در تنبیه مسببان وضع موجود در بحران آبیِ شهرستان خوی، بهشدت احساس میشود.
بحران کمبود آب سالهاست در شهرستان خوی نمایانتر شده است و اخیراً نیز در برخی از نقاط شهرستان، کمبود آب بهداشت فردی و سلامت جسمانی اهالی بخشهایی خوی را عملاً تهدید میکند.
اگر به اخبار چند سال اخیر مروری داشته باشیم، خواهیم دید اکثر مسئولین شهرستان خوی بهضرورت تأمین آب (بهویژه آب شرب) برای مردم شهرستان خوی اذعان داشته و تأکید کردهاند، لکن دریغ از یک اقدام عملی در راستای حل این بحران…!!
۲۲ خردادماه ۱۴۰۰ عادل نجفزاده نماینده مردم شهرستانهای خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه؛ احداث سدهای الند و یزدکان و انتقال آب از سد ارس، شهرستان خوی را از بحران آبی نجات میدهد، افزود: مطالعات احداث سد الند از ۹ ماه پیش در حال انجام و نهاییشدن است. (که همچنان در حد وعده باقیمانده است)
سوم تیرماه سال ۱۴۰۰ یدالله سلطانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوی با اعلان هشدار جدی نسبت به فاجعهبار بودن بحران آبیِ شهرستان و رسیدن به نقطة سربهسر از لحاظ استحصال و تأمین آب، اظهار داشت: باتوجهبه بحرانیبودن شرایط آب در این شهرستان، برنامههایی که در دستور کار قرار داریم، حداکثر تا پنج الی ۶ سال کفاف تأمین آب را خواهند کرد.
۲۱ آبانماه ۱۴۰۰ حسین عباسی فرماندار وقت شهرستان خوی با اذعان اینکه سد آغ چای با اولویت تأمین آب شرب خوی احداث شده است، بر ضرورت انتقال حق آبه خوی از این سد تأکید کرده است.
۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ ذبیحالله کاظمی فرماندار شهرستان خوی در شورای اداری شهرستان که با حضور حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور برگزار شد، اولین و ضروریترین و واجبترین مطالبه مردم خوی را تکمیل فاز دوم سد آغ چای عنوان کرد و بر انتقال حق آبه از این سد به شهر خوی تأکید کرد.
و البته بارهاوبارها این هشدارها و تأکیدات از سوی مقامات و مسئولین شهرستانی و استانی تأکید و اذعان شده است، اما تابهحال مردم شهرستان خوی کوچکترین اقدام عملی نسبت به این وعدهها و تأکیدات مشاهده نکردهاند!!
طی روزهای اخیر یکی از رسانههای محلی شهرستان خوی برای چندمین بار وضعیت بحرانی حاکم بر روستای ولدیان را به تصویر کشید و از وخامت اوضاع مشکلات تنش آبی و کمبود آب خبر داد.
آنچه که مسلم است، همه مسئولین شهرستان خوی از وخامت اوضاع آب در جای جای شهرستان خوی و احتمال سوق یافتن این بحران به سمت امنیتی شدن به خوبی باخبر هستند، بهطوریکه از سالیان گذشته از وضعیت بحرانی آب در دشت خوی خبر داده بودند.
با این تفاسیر: آیا زمان آن نرسیده است؛ چرایی و دلایل اصلی عدم تحقق وعدههای داده شده از سوی مسئولین مختلف نسبت به حل بحران آبیِ شهرستان خوی توسط دستگاه قضایی مورد بررسی قرار گیرد؟
آیا نباید بانیان وضع موجود که مردم بخشهایی از شهرستان خوی را با وضعیت فلاکتبار مواجه نموده به حدی که بهداشت فردی و سلامت جسمانی آنان نیز تهدید میشود، مورد تعقیب و تنبیه قضایی قرار گیرند؟
این نکته نیز میبایست مدنظر نهادهای نظارتی، قضایی و امنیتی قرار داشته باشد؛ وعدههای دروغ داده شده از سوی مسئولین، چقدر به اعتبار نظام مقدس جمهوری اسلامی نزد مردم خدشه وارد کرده است.
انتهای خبر/