دفاع مقدس؛ الگوی حل مشکلات پزشکی کشور
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ سردار سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در پیشنشست همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس که با موضوع نقش بسیج مردمی و منابع ملی در هدایت عالمانه و فناورانه امداد، بهداشت و درمان دفاع مقدس برگزار شد، گفت: با خداوند عهد و پیمان بستهایم که در اندیشه و تفکر، اخلاق، رفتار و عمل به اعتقادات، ارزشها و فرهنگمان، در خدمتگزاری صادقانه به مردم و به ولایت و رهبری وفادار بمانیم و اندیشه و تفکرمان در چارچوب قرآن باشد و در اخلاق و رفتار، اهلبیت (ع) را سرلوحه قرار دهیم و تلاش میکنیم که عملمان صالح باشد.
وی افزود: از طرف مقام معظم رهبری وکیل هستم که سلام ایشان را به جامعه پزشکی کشور و استان اصفهان برسانم و از زحمات این جامعه تشکر کنم چرا که در دوران دفاع مقدس معجزه خلق کردند.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به برگزاری همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس در ششم اسفندماه ۱۴۰۳ گفت: ستاد کل نیروهای مسلح به پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاجقاسم سلیمانی مأموریت داده با محوریت دانشگاه مالکاشتر و وزارت دفاع و پشتیبانی و همکاری نیروهای مسلح و سایر دانشگاه، این همایش را در ششم اسفند سال جاری در هشت محور برگزار کند که درمان، بهداشت و امداد یکی از آن محورهاست و در همایش اصلی نیز یک نشست تخصصی درباره آن برگزار خواهد شد.
وی با تأکید بر ضرورت انتقال علوم و معارف دفاع مقدس به نسل امروزوفردا به تصویب دو واحد درسی دراینخصوص در دانشگاههای وزارت علوم و وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: فلسفه این همایش جهاد تبیین جامعه پزشکی در دفاع مقدس و انتقال به نسل پزشکی امروزوفردا، چگونگی بهرهمندی از تجربه تخصصی علوم پزشکی برای کمک به حل بخشی از مشکلات پزشکی مردم عزیزمان در شرایط حاضر و رسیدن به شرایط مطلوب و الگوگیری از آن در حوادث احتمالی چه حوادث طبیعی مثل زلزله و سیل و چه حوادث انسانی احتمالی مثل جنگ ترکیبی، جنگ اقتصادی، جنگ رسانهای و امنیت مناطق مرزی و شهری است.
سردار صفوی با یادآوری اشغال ایران در زمان جنگ جهانی دوم گفت: در زمان جنگ جهانی دوم ارتش رژیم طاغوت حتی دو روز نتوانست مقابل دشمن ایستادگی کند؛ در حوادث اخیر نیز ارتش سوریه مقابل یک گروه مسلح حتی یک ساعت مقاومت نکرد، اما در دوران دفاع مقدس مردم ما هشت سال در مقابل تمام استکبار جهانی ایستادگی کردند؛ ۳۶ سال از پایان جنگ میگذرد و باید از تجارب دوران دفاع مقدس و عوامل پیروزیها برای مدیریت کشور و عبور از شرایط فعلی و ساختن یک آینده مطلوب استفاده کنیم.
وی با دستهبندی تهدیدات کشور خاطرنشان کرد: تهدیدات یک کشور شامل دودسته عوامل انسانی (جنگها، ناآرامیها، عملیات تروریستی) و عوامل طبیعی (سیل، زلزله، مشکلات زیستمحیطی) میشود؛ در شرایط کنونی شکل جنگها تغییر کرده و کشور ما در حال حاضر درگیر یک جنگ ترکیبی است که دشمن علیه مردم ایران به راه انداخته و باید از تجارب دوران دفاع مقدس بهعنوان یک منشور راهنما برای عبور از شرایط کنونی و رسیدن به وضعیت مطلوب استفاده کنیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با تأکید بر لزوم پیشرفت و ارتقای دانش پزشکی در کشور گفت: متأسفانه آمار سرطان در کل کشور بهویژه استان اصفهان بالاست و باید همانطور که در دفاع مقدس توانستیم با اتکا به دانش داخلی راهکار بسیاری از مشکلات را پیدا کنیم، با ارتقای سطح دانش پزشکی سلامت جامعه را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه ما هیچگاه از شهادت هراسی نداشتهایم، خاطرنشان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تاریخ سیاسی جهان و ایران بینظیر است و این موفقیتهای عظیم دو عامل پیروزیبخش دارد رهبری و حضور ملت؛ یعنی وحدت و انسجام ملی با محوریت ولیفقیه زمان. ما اگر وحدت داشته باشیم در سطح ملی و مقابل دشمنان کشور پیروز خواهیم شد.
وی با تمجید از شعار وفاق ملی دولت چهاردهم یادآور شد: اگر میخواهیم امور کشور پیش برود، باید همه مسئولان، گروهها و احزاب کشور وحدت داشته باشند؛ در چند روز اخیر بین ایران و روسیه توافقنامه راهبردی مهم به امضا رسیده که باید عملیاتی شود و برای آن برنامه داشته باشیم؛ برای دستیابی به اهداف کشور باید اهل عمل باشیم و با انسجام و وحدت ملی تلاش کنیم.
وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه نظام تصمیمگیری و اجرایی کشور به بخش خصوصی کمک کند گفت: انقلاب ما، یک انقلاب مردمی با حضور میلیونی مردم بود و در دوران دفاع مقدس نیز مردم حماسه آفریدند و تا روزی که اقتصاد مردمی نشود، شرایط کشور تغییر نمیکند.
وی ادامه داد: حضرت آقا روز گذشته در نمایشگاهی که شرکت کردند، روی اقتصاد مردمی تأکید داشتند این در حالی است که حدود ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است و تجربه ۴۵ سال گذشته نشان داده که اقتصاد دولتی جوابگو نیست و باید زمینه مردمیشدن آن فراهم شود.
وی در ادامه با بیان اینکه اصفهان یک قطب علمی، صنعتی، فرهنگی و تمدنی و دفاعی بوده و هست، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که زمانی اصفهان به جهان نورافشانی میکرد و فرهنگ و تمدن شیعه اسلامی با مرکزیت اصفهان شکلگرفته و باید این مسیر ادامه یابد.
سرلشکر صفوی افزود: اصفهان میتواند باوجود نیروی انسانی نخبه در زمینه فناوریهای جدید از جمله هوش مصنوعی، تبدیل به قطب علمی کشور شود، آن هم با حضور و مشارکتبخش خصوصی و حمایت دولت.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با تأکید بر لزوم امیدآفرینی در کشور گفت: مسئولان باید مشکلات مردم را حل کنند؛ یاس و ناامیدی از جنود شیطان است و در دوران دفاع مقدس باوجود همه مشکلات و کمبودها هیچوقت ناامید نبودیم و توکل و ایمان رزمندگان باعث پیروزی ما شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه بدون علم و دانش نمیتوان از امنیت و منافع ملی پاسداری کرد، گفت: اصفهان میتواند در زمینه فناوریهای جدید تبدیل به قطب کشور شود و ظرفیت انسانی لازم در این زمینه را دارد و باید از این ظرفیت در جهت پیشرفت کشور بهره گرفت.
سرلشکر صفوی گفت: باید برای سناریوهای مختلف آماده شویم و نباید اجازه دهیم که دسیسههای دشمن ما را غافلگیرمان کند؛ در دوران دفاع مقدس ۲.۵ میلیون نفر شرکت داشتند که حدود ۲ میلیون نفر بسیج مردمی و مابقی از نیروهای مسلح بودند و در طول جنگ ۵۰۰ هزار نفر مجروح شدند و جامعه پزشکی چهارهزار شهید به کشور تقدیم کرد.
وی با بیان اینکه جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ هزار عمل جراحی انجام داد، خاطرنشان کرد: در عملیات کربلا ۵ حدود ۵۲ هزار مجروح دادیم که با هواپیما و هوانیروز ارتش قهرمانان و صدها اتوبوس آمبولانس که برای اولین با ابتکار و خلاقیت بهداری رزمی اصفهان آماده شده بود به شهرهای دیگر کشور منتقل شدند. در جنگ فاو ۷۰ هزار نیرو را از رودخانه عبور دادیم و رژیم بعث چون غافلگیر شده بود، شروع به بمباران شیمیایی کرد و طی سه روز ۱۷ هزار نفر از رزمندگان ما که شیمیایی شده بودند توسط جامعه پزشکی مداوا شدند.
انتهای خبر/