رشد ۳۷ درصدی پروندههای قاچاق در آذربایجانغربی
ایرج مرندی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ اظهار کرد: در هشت ماهه اول سال جاری، این استان شاهد اجرای بیش از ۲ هزار بازرسی در راستای کشف کالای قاچاق بوده است.
وی تصریح کرد: این بازرسیها منجر به تشکیل ۴۶۸ فقره پرونده تخلف به ارزش بیش از ۱۷ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال شده است این اقدامات تأکید بر عزم جدی نهادهای نظارتی در مبارزه با قاچاق کالاها و ارز در استان است.
معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی، اظهار داشت: تعداد بازرسیها در این دوره نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است در مجموع، ۲ هزار و ۱۰۲ مورد بازرسی در حوزه کشف کالای قاچاق انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۳۷ درصدی را نشان میدهد این افزایش بازرسیها بهویژه در راستای شناسایی کالاهای قاچاق و مقابله با تخلفات ارزی و کالاهای ممنوعه انجام شده است.
مرندی افزود: از مجموع بازرسیهای انجام شده، هزار و ۶۱۴ مورد در بخشهای صنفی و ۴۸۸ مورد در بخشهای غیرصنفی بوده است با این حال، بیش از یک پنجم این بازرسیها به تشکیل پرونده و برخورد با خاطیان منجر گردیده است این امر نشاندهنده اثرگذاری بیشتر بازرسیها در شناسایی تخلفات و تأکید بر جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به بازار استان است.
وی اشاره کرد: در این مدت کالاهای متنوعی از جمله دخانیات، دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک، لوازم خانگی، تلفن همراه و لوازم جانبی، کیف و کفش، لوازم یدکی، لاستیک خودرو، روغن موتور، اسباببازی، انواع سم، لوازم ساختمانی، پارچه و مواد خوراکی و غذایی کشف شده است این کالاها عمدتاً در بازارهای مختلف بهصورت قاچاق عرضه میشدند و با تلاشهای نظارتی شناسایی و توقیف شدند.
مرندی افزود: بیشترین میزان بازرسیها در بخشهای سیگار و تنباکو، پوشاک، لوازم خانگی، لوازم یدکی، مواد خوراکی و انواع اسباببازیها متمرکز بوده است این حوزهها به دلیل تقاضای بالا و رواج کالاهای قاچاق در این دستهها نیازمند نظارت دقیقتری هستند بهویژه در بخش مواد خوراکی و اسباببازی، نظارتها با هدف حفظ سلامت عمومی و جلوگیری از عرضه محصولات غیرمجاز تشدید شده است.
وی به ارزش بالای پروندههای تشکیل شده در بخشهای مختلف اشاره کرد و گفت: پروندههای قاچاق کالاهایی نظیر سیگار، پوشاک، کیف و کفش، آرد گندم، روغن موتور و مواد خوراکی بیشترین رقم کشفیات را شامل میشوند این کشفیات تأکید بر ضرورت مدیریت دقیق و مؤثر بازار برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور و استان دارد.
مرندی در ادامه گفت: در حوزه ارزی نیز شاهد تشکیل ۲۴۱ پرونده تخلف ارزی بودیم که از بانکهای عامل ارسال شده بودند. این پروندهها به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی توسط شرکتهای دریافتکننده ارز، تشکیل شدند. مجموع ارزش این پروندهها بالغ بر ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است که شامل ارزهای مختلف از جمله ۲۱ میلیون و ۹۷۵ هزار یورو، ۲ میلیون و ۴۶۰ هزار درهم، ۵ میلیون و ۵۴۵ هزار لیر ترکیه و ۵ میلیون و ۲ هزار یوان چین میشود.
وی افزود: این پروندهها بهطور مستمر تحت پیگیریهای قانونی قرار دارند و امیدواریم با اقدامات قضائی، تخلفات ارزی در سطح گستردهای مورد بررسی قرار گیرد. این پروندهها نشاندهنده تخلفاتی هستند که بر اقتصاد استان و کشور تأثیر منفی میگذارند و مبارزه با آنها میتواند به تقویت سیستم اقتصادی و مالی کمک کند.
مرندی در پایان تأکید کرد: بازرسیها و اقدامات نظارتی در حوزه کشف قاچاق کالا و تخلفات ارزی نقش حیاتی در حفظ سلامت اقتصادی استان و همچنین امنیت بازار دارند.
انتهای خبر/ م