رهایی از کابوس اعدام پس از 17 سال
به گزارش پایگاه خبری تحلییل «حرف رک»، ناصر عتباتی رئیسکل دادگستری استان آذربایجانغربی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار داشت: ۱۷ سال پیش فردی با هویت س_ر مرتکب قتل عمدی شده بود و با قطعی شدن حکم و تایید آن از سوی دیوان عالی کشور قرار بود که در هفته گذشته به دار مجازات آویخته شود.
وی تصریح کرد: به منظور اصلاح ذاتالبین و با تلاش هستههای جهادی بخشایش، مدیریت و مددکاری زندان و شورای حل اختلاف زندان ارومیه به منظور رضایت از شکات، برای تاخیر اجرای حکم مهلت اخذ و سرانجام در این مدت این تلاشها منجر به سازش شد و با رضایت اولیای دم محکوم از دار مجازات رهایی و فرصت دوباره زندگی یافت.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجانغربی بیان کرد: ترویج فرهنگ گذشت و سازش که مورد تأکید دین مبین اسلام و یک ارزش محسوب میشود از رویکردهای دادسرای استان است که جا دارد از تلاش همکاران و گذشت اولیای دم قدردانی کنیم.
عتباتی تقویت فرهنگ صلح و سازش و حفظ روحیه اخوت و برادری را رسالت ارزشمندی برای کارکنان دستگاه قضا به ویژه شوراهای حل اختلاف، عنوان کرد و افزود: این شوراها با بهرهمندی از ظرفیت افراد توانمند، معتمد و ریش سفید، برای برقراری صلح و سازش و ترغیب همنوعان به گذشت، گام مهمی بر میدارند.
وی افزود: ثمرات این اقدامات، علاوه بر آنکه در جامعه، مشهود است، نزد خداوند متعال هم اجر فراوانی دارد.
عتباتی گفت: عفو، گذشت و بخشش، یکی از تأکیدات دین و ائمه اطهار است که در صورت توجه به آنها بخش قابل توجهی از پرونده های محاکم قضایی کاهش خواهد یافت.
وی با تقدیر از خانواده بزرگوار اولیای دم که موجبات جلوه این امر بزرگ خداپسندانه را موجب شدهاند، گفت: لذتی که در بخشش است در انتقام نیست و گذشت باعث آرامش خاطر و قلع ماده نزاع به معنای واقعی میکند.
خاطرنشان میشود اصل حکم قصاص یک عامل بازدارنده است که در مرحله نخست از ایجاد جنگ و تفرقه جلوگیری میکند و در مرحله بعدی مانع از گسترش قتل میشود. در فرهنگ ما ایرانیان نیز، بخشش، صلح، سازش و وساطت بسیار عمیق و ریشهدار است. ایرانیها همواره، قبل و بعد از اسلام، به جوانمردی مشهور بودهاند. در فرهنگ کهن ایران، گذشتها و دستگیریهای بسیاری رخ میداده و پس از ورود اسلام نیز، این ویژگی ایرانیها تقویت شده است.
افکار عمومی قصاص را یکی از احکام مهم اجتماعی اسلام و ضامن حفظ خونها میداند و آن را مایه حیات جامعه میشمرد؛ اما درعینحال عفو و گذشت را برتر از آن میداند.
انتهای خبر/