زنان عاشورا محافظان اصلی حقایق کربلا هستند
حجت الاسلام وحید طالبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک» با اشاره به اهمیت واقعه کربلا و نقش زنان در واقعه عاشورا و کربلا اظهار کرد: امام حسین علیهالسلام باتوجهبه اینکه میدانست در کربلا به شهادت میرسد تمام دارایی خود که اهلبیت و همراهانش بود در کربلا حاضر شد و بخشی از این یاران را زنان تشکیل میدادند، زنان نقش مهمی در این حوادث بر عهده داشتند که یکی از آن انتقال پیام عاشورا به کل دنیا و در واقع این عمل تکمیلکننده حماسه عاشورا بود.
وی تصریح کرد: حتی کودکانی که حادثه عظیم کربلا حضور داشتند برای چندین سال این حوادث را روایت کرده و مانع از انحراف و تحریف حقایق شدند.
امامجمعه پلدشت با اشاره به اینکه حماسه کربلا یک رویکرد سیاسی، اجتماعی و تربیتی است اگر این حادثه را احیاکننده اسلام بدانیم زنان نقش مهم و عمدهای در این حادثه داشتند، افزود: خطبههای کوبنده و با اقتدار حضرت زینب (س) لذت پیروزی را از یزید و یارانش گرفت این نیز یکی از دلایل مهم حضور زنان در حادثه کربلا بود.
وی اظهار کرد: شاید اگر زنان در واقعه عاشورا حضور نداشته و اقدامات بعد از واقعه را انجام نمیدادند امروزه عاشورا اینطور که میبینیم به دست ما نمیرسید.
طالبی گفت: ترویج و عمقبخشی به واقعه کربلا یکی از مهمترین وظایفی بود که بر عهده زنان گذاشته شد. نقش زنان در واقعه کربلا تنها محدود به زمان حاضر نبود، بلکه تأثیرات آنها در نسلهای بعدی نیز مشهود است و زنانی چون حضرت زینب (س) با شجاعت و بصیرت خود، پیام عاشورا را به طور مؤثری در جامعه منتشر کردند و در برابر ظلم و ستم ایستادند.
وی تصریح کرد: تعداد زنان در واقعه کربلا مهم نیست؛ بلکه عدهای از زنان در کربلا نبودند؛ ولی فرزندانی همچون علیاکبر (ع) را تربیت کردند که نقش بسیار والایی را در کربلا ایفا کردند.
امامجمعه پلدشت افزود: امام حسین (ع) بهتر از هر کسی آگاه بود که این بانوان بزرگ، کاملکننده رسالت عظما و عظیم وی خواهند بود و به همین دلیل ایشان را با خود همراه ساخت.
وی تصریح کرد: بیان حقایق توسط زنان و دختران چه در دوران اسارت و چه بعد از آن در واقع پاسداری از خون شهدا بود.
امامجمعه پلدشت اضافه کرد: زنان اهل بیت به ویژه در روز عاشورا و پس از آن، با مقاومت و صبر بینظیر خود، پیام امام حسین (ع) را زنده نگه داشتند و به عنوان سفیران حق، از خون شهدا دفاع کردند. نقش آنها در تدوین و نشر تاریخ کربلا و تقویت اندیشههای اسلامی، بر کسی پوشیده نیست و این امر نشاندهنده عمق تاثیرگذاری آنها در این واقعه عظیم است.
طالبی تصریح کرد: درک و یادگیری از آموزههای کربلا و حضور زنان در آن واقعه، باید به عنوان یک درس بزرگ در زندگی فردی و اجتماعی ما مد نظر قرار گیرد.
وی تأکید کرد: هر یک از ما باید از این آموزهها بهرهبرداری کنیم و در مسیر حقیقت و عدالت، به ویژه در مواجهه با ظلم و فساد، پیرو راه اهل بیت (ع) باشیم.
در پایان، امامجمعه پلدشت با اشاره به اهمیت استمرار یاد و خاطره عاشورا در جوامع اسلامی، بیان کرد: مسئولیت ما در حفظ و گسترش پیام عاشورا و ترویج ارزشهای آن، بر عهده تمام مسلمانان، به ویژه زنان است که باید با تعهد و ایمان، این رسالت بزرگ را به عهده گرفته و در راستای تحقق اهداف امام حسین (ع) گام بردارند.
انتهای خبر/ و