» اجتماعی » سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در گلخانه‌های آذربایجان غربی تولید می‌شود
اجتماعی - اخبار استان - تیتر یک - گفتگو
یک کارشناس گلخانه مطرح کرد:

سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در گلخانه‌های آذربایجان غربی تولید می‌شود

خرداد ۲۲, ۱۴۰۲۸:۴۱ ب٫ظ 70

کارشناس و مجری طرح گلخانه‌های جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در گلخانه‌ها تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

شبنم جلیل‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار حرف رک؛ با اشاره به اینکه عمده محصولات تولیدی در گلخانه‌های استان خیار و گوجه‌فرنگی است، اظهار کرد: سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در این محیط‌ها تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

وی به میزان تولید گل اشاره کرد و گفت: میزان تولیدگل شاخه بریده دو میلیون شاخه، انواع گل‌های گلدانی و آپارتمانی با بیش از دو میلیون و ۸۵۰ هزار میلیون گلدان، است.

 

کارشناس و مجری طرح گلخانه‌های جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی افزود: همچنین۲۵۰ تن توت‌فرنگی (عمده تولید در گلخانه‌های هیدروپونیک)، ۲۸ تن انواع گیاه دارویی از سایر محصولات تولیدی در گلخانه‌های استان است.

جلیل‌زاده عنوان کرد: میزان تولید میوه‌های درختی خارج از فصل ۱۴۸ تن در سال بود، نشا سبزی و صیفی ۲۰ میلیون بوته، نشا گیاهان دارویی دو میلیون بوته و نهال دو میلیون و ۸۰۰ هزار اصله است که از پایه رویشی هستند.

وی با اشاره به اینکه افزایش تنوع کشت در گلخانه‌ها هم مدنظر است، گفت: این اقدام موجب می‌شود تا از نظر بازاریابی کشاورزان با مشکل مواجه نشوند.

این کارشناس عنوان کرد: در سال جاری ۴۲ هکتار برنامه توسعه گلخانه‌ای در آذربایجان غربی مدنظر است و این سطح از سوی وزارتخانه ابلاغ شده که برش شهرستانی آن نیز اعلام شده است.

جلیل‌زاده با اشاره به کمک‌های سازمان جهاد کشاورزی به سرمایه‌گذاران این بخش گفت: این کمک‌ها در قالب تسهیلات بانکی است که معمولاً ۲۰ درصد آورده شخصی و مابقی تسهیلات است که همراه با یک سال استراحت و پنج سال باز پرداخت است.

وی خاطر نشان کرد: امسال ۶۰ نفر به بانک‌ها برای اخذ تسهیلات معرفی شده‌اند و برای حمایت از تجهیز، تکمیل و نوسازی گلخانه‌ها نیز تسهیلات داده می‌شود.

 

کارشناس و مجری طرح گلخانه‌های جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تأکید کرد: گلخانه‌های قدیمی می‌توانند برای نوسازی تسهیلات دریافت کنند تا ضمن افزایش بهره‌وری محصولات تولیدی با کیفیتی عرضه کنند.

وی با بیان اینکه محصولات گلخانه‌ای استان دارای ارزش صادراتی بالایی هستند، افزود: گلخانه‌ها را در اراضی غیر قابل‌کشت هم می‌شود راه‌اندازی کرد و با روش هیدروپونیک به تولید محصول اقدام کرد.

جلیل‌زاده با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از گلخانه‌های استان هیدروپونیک هستند، اضافه کرد: کشت بدون خاک مهم‌ترین مزیت این گلخانه بوده و در این نوع کشت هم مصرف آب بسیار کم است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×