سی و دومین سالگرد ارتحال آیت الله خویی در خوی برگزار شد+تصاویر
به گزارش حرف رک به نقل از آذرباخیش حجتالاسلام حجت قاسمخانی امامجمعه خوی در این مراسم گفت: یکی از برجستهترین، مشهورترین و بزرگترین روحانیان و مجتهدان عظام قرن اخیر، حضرت آیتاللهالعظمی سید ابوالقاسم خویی است که دوشادوش با مسیر علم، پیشرفت و رشد فکری مدرسه بزرگ نجف اشرف حرکت کرد و پرچم آن را با تألیفات گرانسنگ، تحقیقات و تدریس در زمینههای معارفی چون اصول، فقه، تفسیر و رجال به اهتزاز درآورد.
وی یکی از ابعاد مهم زندگی مرحوم آیتالله خویی را بعد جهادی داست و افزود: مرجعیت آن مرحوم با بدترین حکومت طاغوتی و مستبدی هم دوره بود که برای تضعیف دژ شیعیان و پایتخت آن و وادارکردن ارادهای تحت انقیاد خبیثانه و خائنانه خود و خاموشکردن شمعهای مذهب شیعه، صداقت، استقلال آن و به تسخیر درآوردن فتاوای شیعه برای منافع و اصول مذموم خود تلاش میکرد. آن مرحوم در برابر همه اینها مقاومت کرد و مانند کوه به تاسی از امام علی (ع) در برابر چنین ناملایماتی ایستادگی کرد.
امام جمعه خوی با اشاره به توطئههای دشمنان در ايجاد اختلاف بين مراجع تقليد افزود: مرحوم آيتالله خويی از ياران امام راحل بود و با خدمات ارزنده خود در حوزه اجتهاد و فقه بسياری از توطئههای دشمنان را در ايجاد تفرقه بين علما و مجتهدان خنثی میكرد.
سید ابوالقاسم خویی فرزند سید علیاکبر بن میرهاشم موسوی خویی در سال 1271 در خانواده علم و تقوا در شهر خوی به دنیا آمد و هشتم صفر 1413 مصادف با ششم مرداد 1371 دار فانی را وداع گفت و جهان علم و دیانت در سوگ یکی از بزرگترین فقها، و رجالیین معاصر نشست. او از مفاخر بزرگ جهان تشیع و از مشاهیر فقه و اصول و از مدرسان پرآوازه حوزه علمیه نجف اشرف و از مفسران و قرآنپژوهان عالیقدر اسلام است
آیتالله سید ابوالقاسم خویی، از فقها و مراجع تقلید شیعه در تاریخ نوین است، شخصیتی که در 60 سال اخیر بیشترین تأثیر علمی را بر حوزههای فقهی شیعه داشته است و صدها مجتهد و فقیه و مفتی از محضر او استفاده کرده است.
آیتاللهالعظمی خویی که عمر ارزشمند خویش را در راه نشر معارف اسلام و قرآن گذراندند، سرانجام در پی یک بیماری قلبی، در روز شنبه 17 مرداد 1371 (مطابق با 8 صفر 1413 قمری) در کوفه دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت و مزار مرجع بزرگ شیعیان جهان مرحوم آیتاللهالعظمی سید ابوالقاسم خویی در یکی از حجرههای صحن شریف علوی در نجف اشرف قرار دارد.
این بزرگوار، یکی از نخستین کسانی بود که پس از شروع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی حوزه علمیه نجف را به اهمیت حوادث ایران متوجه ساخت و سعی و کوششی ارجمند در همراهی با حرکت عظیم روحانیت و مردم در ایران، مبذول داشت.
انتهای خبر/