» اخبار استان » صادرات پودر ماهی ایران به کشورهای همسایه
اخبار استان - اقتصادی - پلدشت
مدیرعامل کارخانه پودر ماهی پلدشت خبر داد:

صادرات پودر ماهی ایران به کشورهای همسایه

دی 16, 140311:07 ق.ظ 2۰

مدیرعامل کارخانه پودر ماهی پلدشت گفت: پودر ماهی تولیدی ایران، به عنوان یکی از محصولات ارزشمند و پرکاربرد در صنایع دام، طیور و آبزی‌پروری، به کشورهای همسایه از جمله ترکیه، ارمنستان و عراق صادر می‌شود.

تورج اکبری در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «حرف رک» به اهمیت تولید مواد اولیه خوراک آبزیان و دام و طیور اشاره کرد و گفت: کارخانه پودر ماهی پلدشت به‌عنوان تنها واحد تولید پودر ماهی در شمال غرب کشور، نقشی حیاتی در تکمیل زنجیره تولید در صنعت آبزی‌پروری ایفا می‌کند.

وی تصریح کرد: این کارخانه که در منطقه پلدشت واقع شده، با هدف کاهش وابستگی به واردات و تأمین نیاز داخلی، فعالیت خود را آغاز کرده است.

مدیرعامل کارخانه پودر ماهی پلدشت تأکید کرد: کارخانه پودر ماهی با ظرفیت تولید ۱۰ هزار تن در سال، از دو سال پیش عملیات تولید را آغاز کرده و تاکنون در تولید مواد اولیه خوراک آبزیان، دام و طیور به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته است.

وی تصریح کرد: مواد اولیه این واحد تولیدی علاوه بر ماهیان رودخانه ارس که در منطقه بومی و طبیعی این کارخانه صید می‌شوند، از ضایعات ماهی و ماهیان غیربازاری کارخانه‌های کنسروسازی واقع در استان‌های اردبیل، تبریز و بندرعباس تأمین می‌شود.

اکبری عنوان کرد: این تأمین‌کنندگان مواد اولیه در واقع بخش زیادی از ضایعات ماهی را برای تولید پودر ماهی به کارخانه پلدشت ارسال می‌کنند که باعث می‌شود ضمن بهره‌برداری کامل از منابع موجود، از ضایعات به‌طور بهینه استفاده شود و ضایعات ماهی به یک محصول ارزشمند تبدیل شود.

وی در خصوص کیفیت پودر ماهی تولیدی در این کارخانه اظهار داشت: پودر ماهی تولید شده در این واحد با استانداردهای جهانی همخوانی کامل دارد این پودر ماهی نه‌تنها در صنایع داخلی به‌عنوان خوراک دام و آبزیان مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه به کشورهای مختلف هم صادر می‌شود.

مدیرعامل کارخانه پودر ماهی پلدشت بیان کرد: در گذشته، ایران به‌عنوان یک کشور واردکننده خوراک آبزیان شناخته می‌شد، اما با راه‌اندازی این واحدها و دیگر کارخانه‌های مشابه در سطح کشور، اکنون ایران به یکی از کشورهای صادرکننده این محصولات تبدیل شده است.

اکبری همچنین به نقش این کارخانه در ارتقای ظرفیت تولید کشور اشاره کرد و افزود: با افزایش تعداد کارخانه‌های تولید پودر ماهی، تولیدات به سمت بازارهای جهانی سوق داده شده است.

وی تصریح کرد: مواد تولیدی از کارخانه پودر ماهی پلدشت به کارخانه‌های فرآوری منتقل می‌شود و پس از تبدیل به خوراک آبزیان، دام و طیور، به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، ارمنستان و عراق صادر می‌شود. این امر باعث می‌شود تا نه‌تنها اقتصاد کشور از واردات بی‌نیاز شود بلکه صادرات نیز رونق یابد و به رشد اقتصادی کشور کمک کند.

اکبری از ظرفیت روزانه تولید کارخانه سخن گفت و اظهار کرد: روزانه حدود ۶ تن پودر ماهی در این واحد تولید می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که با استفاده از فناوری‌های جدید و افزایش ظرفیت تولید، این میزان در آینده نزدیک افزایش یابد.

وی تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها، پایان نیمه اول سال آینده، ظرفیت تولید این کارخانه به سه هزار تن در سال خواهد رسید که این افزایش ظرفیت می‌تواند به‌طور چشمگیری تأثیر مثبتی بر تأمین نیاز داخلی و صادرات این محصول به کشورهای دیگر داشته باشد.

اکبری به ویژگی‌های خاص منطقه و تأثیرات آن بر صنعت آبزی‌پروری اشاره کرد و گفت: قرارگرفتن سد ارس در منطقه آزاد ماکو فرصت‌های قابل‌توجهی برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است و با بهره‌مندی از تسهیلات ویژه در منطقه آزاد ماکو، امکان راه‌اندازی کارخانه‌های جدید فرآوری در صنعت آبزی‌پروری وجود دارد.

انتهای خبر/ م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×