صادرات ۴۰۰ هزار تن ماهی از آذربایجانغربی به عراق
منصور لطفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»، اظهار کرد: در سال جاری حدود ۱۸ هزار تن انواع آبزیان در استان تولید شده است که برآورد ریالی این تولیدات حدود سه میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال میباشد.
وی با اشاره به مراکز فعال تولید آبزی در استان، گفت: حدود ۴۲۰ مرکز تولید و پرورش آبزیان در سطح استان فعال بوده و علاوهبرآن صید و برداشت ماهی از دریاچههای پشت سدها و منابع آبی استان نیز صورت میگیرد.
مدیرکل شیلات و آبزیان آذربایجانغربی بیان کرد: در آذربایجانغربی انواع آبزیان از جمله (انواع کپور ماهیان، فیتوفاگ، بیگ هد، آمور) و ماهی قزلآلای رنگینکمان و ماهیان زینتی، زالوی طبی و شاهمیگوی آبشیرین تولید میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود سه هزار نفر در زمینه شیلات و بهرهبرداری از منابع آبی استان مشغول به فعالیت هستند.
لطفی بیان کرد: ذخایر برخی از گونههای آبزیان مانند شاهمیگوی دراز آبشیرین، ماش ماهی و زردپر به دلایل مختلف از جمله صید غیرمجاز کاهشیافته و شیلات استان انجام مطالعات و ارزیابی ذخایر و بازسازی منابع آبی از لحاظ آبزیان بومی را در دستور کار خود قرار داده است و صید شاهمیگوی آب شیرین نیز از سال ۱۳۹۷ در دریاچه سد ارس ممنوع شده است.
به گزارش حرف رک؛ آذربایجانغربی در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان سردابی یک قطب مهم در کشور بوده و آبزیان ارزشمندی مثل آرتمیای دریاچه ارومیه و شاهمیگوی دراز آبشیرین سد ارس مختص این استان است.
همچنین باتوجهبه وجود پتانسیلهای گوناگون در استان بهتبع آن آبزیپروری نیز در استان از تنوع خاصی برخوردار بوده و در زمینههای تکثیر و پرورش ماهیان سردابی، گرمابی، ماهیان زینتی، زالو، آرتمیا و سایر آبزیان طرحهای شیلاتی در استان راهاندازی و اجرا میشود.
وجود رودخانههای زاب، گادر، مهاباد، زرینه، سیمینه، نازلو، شهرچای، ارس و باراندوز زمینه بسیار مناسبی برای تولید و پرورش ماهی در این استان به وجود آورده است تا در کنار کشاورزی توجه به آبزی پروری نیز غیرقابل اجتناب باشد.
همچنین سدهای مهاباد، نوروزلوی میاندوآب، شهیدکاظمی و خراسانه بوکان، بارون ماکو، قیقاچ پلدشت، ارس، سنجاق مهاباد، احمدآباد تکاب و حسنلو نقده به عنوان ۱۰ منبع نیمهطبیعی پشت دریاچه ارومیه مهیا عملیات صیادی است.
انتهای خبر/