» اخبار استان » طراحی بزرگترین دهکده لجستیک در منطقه آزاد ماکو
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان - تیتر یک
 مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو مطرح کرد:

طراحی بزرگترین دهکده لجستیک در منطقه آزاد ماکو

بهمن 21, 14020:06 ق.ظ 10۰

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو در حوزه لجستیک ترانزیت و تجارت یکی از فرصت‌های بی‌نظیر در کشور است گفت: در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین دهکده لجستیک در منطقه آزاد ماکو در زمینی به وسعت 1820 هکتار طراحی شده است.

حسین گروسی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» ضمن تبریک چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: منطقه آزاد ماکو یکی از مناطق آزاد تجاری و صنعتی ایران است که در استان آذربایجان غربی واقع شده است. این منطقه با مساحت ۵۰۰ هزار هکتاری، بزرگ‌ترین منطقه آزاد تجاری جهان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: منطقه آزاد ماکو دارای مرزهای مشترک آبی و خشکی با کشورهای ترکیه و آذربایجان (نخجوان) است و در مسیر کریدورهای مهم تجاری جهان قرار گرفته و وجود گمرک بازرگان به‌عنوان بزرگ‌ترین مرز زمینی ایران و ترکیه به‌عنوان دروازه عبور کالا از اروپا و بلعکس است، اهمیت این منطقه را بیشتر می‌کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو اضافه کرد: منطقه آزاد ماکو بزرگ‌ترین منطقه آزاد ایران و دومین منطقه آزاد جهان در حال اجرای طرح جامعی است که با همکاری سازمان محیط‌زیست و کارگاه تخصصی تهیه و تصویب شده و این طرح شامل چندین محور اصلی برای توسعه این منطقه است.

وی ادامه داد: یکی از محورهای این طرح، ایجاد یک دهکده لجستیکی در زمینی به مساحت ۱۸۲۰ هکتار است که شامل فرودگاه، راه‌آهن و بزرگراه می‌شود. این دهکده قرار است انبارها، سردخانه‌ها و بندر خشک را نیز در خود جای دهد و به‌عنوان یکی بزرگ‌ترین مهم‌ترین کریدورهای تجاری و ترانزیتی کشور عمل کند. البته برای انجام این پروژه، نیاز به همکاری وزارت‌های راه و شهرسازی، صمت و گمرک وجود دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو تصریح کرد: محور دیگری که در طرح جامع منطقه آزاد ماکو موردتوجه قرار گرفته است، توسعه کشاورزی و باغداری است. در این راستا بزرگ‌ترین باغ مدرن گردویی غرب آسیا و دومین باغ گردویی جهان در این منطقه احداث شده است. این باغ از درختان گرمسیری پکان و گردوی اصلاح شده تشکیل شده است که با روش‌های علمی و کارشناسی کاشته شده‌اند و مکانیزه شده‌اند.

وی اضافه کرد: محور سومی که در طرح جامع منطقه آزاد ماکو در نظر گرفته شده است، ایجاد یک شهرک اقتصاد دانش‌بنیان است. این شهرک قرار است با همکاری معاونت علمی رئیس‌جمهور و با استفاده از نوآوری‌ها و ایده‌های خلاقانه، محیطی مناسب برای رشد و توسعه صنایع و فعالیت‌های مبتنی بر دانش و فناوری فراهم کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو از فرصت‌های بی‌نظیر این منطقه برای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان خبر داد و گفت: منطقه آزاد ماکو با داشتن موقعیت جغرافیایی ویژه، ظرفیت‌های زیادی برای تعامل و همکاری با کشورهای همسایه و منطقه‌ای دارد و می‌تواند به‌عنوان یک درگاه اقتصادی و تجاری مؤثر عمل کند.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×