تثبیت شرایط دریاچه ارومیه، شرط صید آرتمیا
منصور لطفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک» با اشاره به تولید آرتمیا در آذربایجان غربی اظهار کرد: پرورش و تولید آرتمیا در مجتمع آبزیپروری دشت فسندوز چهاربرج چند سالی است که آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: با توجه به واگذاریهایی که در قالب ماده ۲۷ و با استفاده از امکانات موجود انجام شده است، پیشبینی میشود در آینده شاهد توسعه چشمگیر این صنعت در منطقه باشیم.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به وجود منابع آبی شور فراوان در حاشیه دریاچه ارومیه، بهویژه در منطقه فسندوز، و هماهنگیهای صورت گرفته، مزارع موجود در این مجتمع آمادگی کامل برای گسترش فعالیتهای تولیدی دارند. در این راستا، شیلات استان نیز در حال نوسازی و مرمت زیرساختهای موجود در مجتمع آبزیپروری فسندوز است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته، حدود ۱۱ تن بیومس و سیست آرتمیا در مجتمع فسندوز برداشت شد. با توجه به شرایط فعلی و برنامههای توسعهای، پیشبینی میشود که میزان تولید در سال جاری افزایش یابد.
لطفی عنوان کرد: محصولات تولید شده در این مجتمع عمدتاً برای مصرف داخلی استفاده شدهاند. با این حال، نیاز کشور به محصولات آرتمیا بیش از ۱۰ برابر تولید داخلی است و بخش عمدهای از این نیاز از طریق واردات تأمین میشود.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی یادآور شد: در حال حاضر، ۵ مزرعه فعال در مجتمع فسندوز به بهرهبرداری رسیدهاند و با بهرهبرداری کامل از این مزارع، زمینه اشتغال برای بیش از ۱۰۰ نفر فراهم خواهد شد. علاوه بر این، با توسعه کامل مجتمع، انتظار میرود که تولید سالانه به بیش از ۵۰۰ تن برسد و فرصت اشتغال برای ۳۰۰ نفر ایجاد شود.
لطفی تاکید کرد: با وجود پتانسیل بالای تولید آرتمیا در منطقه، برخی چالشها نیز وجود دارد. یکی از این چالشها عدم تثبیت شرایط آبی دریاچه ارومیه است که موجب شده تا کنون مجوز صید آرتمیا صادر نشود. با این حال، با توجه به اقدامات در حال انجام برای بهبود وضعیت زیرساختها و مدیریت منابع آبی، امید میرود که این مشکلات به زودی حل شوند و شاهد رونق بیشتری در این بخش باشیم.
انتهای خبر/ و