غافلگیری و اقدامات بعد از حادثه!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حرف رک؛ باتوجهبه رشد شهرنشینی و تغییرات آبوهوایی، مشکلات جدیدی برای انسانها پیشآمده است و یکی از این مشکلات، آبگرفتگی معابر در شهرهای ایران و بهخصوص در شهرهای آذربایجان غربی است. در روزهای اخیر شهر ارومیه با توجه به سامانه بارشی جدید شاهد بارشهای شدید و سیلابها بود که باعث آبگرفتگی معابر و اختلال در تردد شهروندان شد؛ بنابراین لازم است اقدامات لازم برای مقابله با این مشکلات و تدابیر پیشگیرانه بهطورجدی انجام شود تا امنیت و آسایش شهروندان تضمین شود.
لازم است مشکل آبگرفتگیهای معابر شهری موردتوجه قرار گیرد و مشکلات عمده آبگرفتگی در معابر ارومیه بهصورت مستمر مورد بررسی قرار گیرد.
در روزهای اخیر در پی بارشهای شدید و ناگهانی در ارومیه، شاهد آبگرفتگی گسترده در معابر عمومی و منازل مسکونی بودهایم. این وضعیت موجب اختلال در تردد شهروندان و آسیب به اموال عمومی و خصوصی شده است. بر اساس گزارشهای اخیر، ۴۸ واحد مسکونی در محله کشتارگاه ارومیه دچار آبگرفتگی شدید شدهاند.
تیمهای امدادی از جمله هلالاحمر، آتشنشانی و دستگاههای خدماترسان با تجهیزات فنی در مناطق آسیبدیده حضور یافته و به امدادرسانی به متاثرین پرداختهاند. اقدامات لازم برای تخلیه آب از منازل و اسکان اضطراری شهروندان در مساجد با امکانات لازم انجام شده است.
آسیبها و مشکلات آبگرفتگی معابر عمومی
آبگرفتگی معابر عمومی منجر بهکندی در تردد خودروها و عابران پیاده میشود و این مشکل میتواند ترافیک شدید و اختلال در رفتوآمد شهروندان را ایجاد کند. در طول زمان، آبگرفتگی معابر میتواند باعث خسارت به تجهیزات شهری و برونشهری شود، از جمله سقوط بنرها، تابلوهای تبلیغاتی و سازههای موقت است.
فرماندار ارومیه اعلام کرده است که خسارات به بیش از ۲۰ واحد مسکونی جدی بوده و بقیه خسارات جزئی هستند همچنین، بر اساس جلسه اضطراری تشکیل شده، شهرداری موظف به انجام بررسیهای فنی در مناطق دچار آبگرفتگی شده و اجرای اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه برای جلوگیری از آبگرفتگیهای احتمالی آتی شده است.
این حوادث نشاندهنده اهمیت زیرساختهای شهری مقاوم و سیستمهای هشدار سریع در برابر بلایای طبیعی است. لازم است که دستگاههای مسئول با برنامهریزی دقیق و اقدامات پیشگیرانه، امنیت و آسایش شهروندان را در چنین شرایطی تضمین کنند.
لزوم مدیریت بحران در زمان وقوع حوادث طبیعی
استاندار آذربایجان غربی در جمع خبرنگاران در مورد مدیریت بحران و خدمترسانی به مردم در زمان وقوع حوادث طبیعی تأکید دارد.
وی به تجربیات استان آذربایجان غربی در مدیریت بحران در زمان زلزله شهرستان خوی اشاره و نیاز به استفاده از این تجربیات در مواقع حوادث دیگر را بیان کرده است.
استاندار آذربایجان غربی همچنین، هماهنگی بیشتر بین دستگاههای خدماترسان و اجرایی در زمان مدیریت بحران، تأمین تجهیزات موردنیاز، اجرای مانورهای بیشتر، و تقویت همکاری بین دستگاهها را مورد تأکید قرار داده است.
معتمدیان بهضرورت آمادگی و تقویت دستگاههای امدادرسان اشاره کرد و گفت: تأمین تجهیزات موردنیاز، اجرای مانورهای بیشتر، و تقویت همکاری بین دستگاهها میتواند در تقویت و افزایش آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادرسان برای خدمت به مردم در زمان بحران مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: تدوین برنامه جامع مدیریت بحران توسط فرمانداریها در شهرهای مختلف استان بایستی موردتوجه قرار گیرد و اعتبارات ویژهای را برای این موضوع پیشنهاد کرده است. این برنامه جامع بر اساس اولویتبندی مخاطرات احتمالی تدوین خواهد شد.
استاندار آذربایجان غربی اجرای طرحهای آبخیزداری جهت جلوگیری از بروز سیل در مناطق مختلف استان نیز مورد تأکید قرارداد گفت: طرحهای موردنیاز در این حوزه باید مطالعه دقیق شده و در سریعترین زمان اجرایی شوند.
معتمدیان به دستگاههای خدماترسان و امدادی دستور داده است تا مسائل و مشکلات خانوادههای متأثر از آبگرفتگی را در سریعترین زمان رفع کنند. همچنین، شهرداری ارومیه نیز باید با اقدامات پیشگیرانه، از بروز حوادث در زمان بارشهای شدید باران جلوگیری کند.
ناتوانی مدیریت شهری در جمعآوری آبهای سطحی
محسن خلیلی یکی از ساکنان محله کمبرخوردار کشتارگاه ارومیه با اشاره به مشکلات پیشآمده و آبگرفتی معابر و انتقال آب به منازل اظهار کرد: اگر مسئولان مدیریت شهری برای روان آبهای حاصل از بارندگیها در بلندمدت برنامهریزی مناسبی نداشته باشند شاهد اختلال آبگرفتگی معابر و اختلال در سطح خیابانهای شهر هنگام عبور و مرور وسایل نقلیه خواهیم بود.
وی ادامه داد: عملکرد ضعیف شهرداری ارومیه در جمعآوری آبهای سطحی مشکلی است که حل نشده و با هربار بارش شاهد آبگرفتگی و سیلابها در این مناطق هستیم.
خلیلی با اشاره به حضور نیروهای جهادی در مناطق سیلزده عنوان کرد: بسیاری از خانوادهها که در مناطق کمبرخوردار نیز قرار دارند با وجود این سیل بیشتر دارایی خود را از دست دادند و گروههای جهادی و بسیجی با حضور در مناطق و کمک به آسیبدیدگان باعث دلگرمی آنان شد.
وی با ابراز تأسف گفت: مدیریت شهری نیاز به برنامهریزی دقیق دارد تا در مواجهه با بارشهای رگباری، آبگرفتگی معابر را کاهش دهد و زندگی روزمره شهروندان را تسهیل کند.
حمید محبوبی در گفتگو با خبرنگار «حرفرک» با اشاره به بارندگیهای اخیر اظهار کرد: بارشهای بارانی و سیلابهای لحظهای باعث آبگرفتگی برخی مناطق شهری شده است.
وی گفت: ۴۸ واحد مسکونی در ارومیه به دلیل بارش باران و تگرگ دچار آبگرفتگی شدهاند وتیمهای عملیاتی هلالاحمر، آتشنشانی و دستگاههای خدماترسان با تجهیزات فنی در این مناطق حضور داشتهاند.
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجان غربی به برپایی سه اردوگاه اسکان اضطراری برای متاثرین از سیلاب و آبگرفتگی ارومیه اشاره کرد و گفت: سه اردوگاه اسکان اضطراری در دو مسجد و یک مدرسه جهت اسکان اضطراری متاثرین از سیلاب در ارومیه آماده شده است.
وی با اشاره به توزیع اقلام زیستی و غذایی در بین متاثرین از سیلاب و آبگرفتگی ارومیه عنوان کرد: پس از سیلاب عصر دیروز ۳ خرداد ۱۴۰۳ در منطقه کشتارگاه ارومیه و آسیب به منازل مسکونی، ۵۰۰ تخته پتو و ۸۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته در بین متاثرین توزیع شد.
محبوبی یادآور شد: باتوجهبه هشدار نارنجی هواشناسی، نیروهای عملیاتی هلالاحمر آذربایجان غربی در همه شعب و پایگاههای امداد و نجات استان جهت خدمترسانی هرچه سریعتر به متاثرین در آمادهباش کامل هستند.
یادآور میشود باتوجهبه بحران بهوجودن آمده و ایجاد سیل در برخی مناطق ارومیه ناصر عتباتی رئیسکل دادگستری آذربایجان غربی و حسین مجیدی دادستان آذربایجان غربی از مناطق سیلزده بازدید کردند.
مهلت یکهفتهای عتباتی برای پرداخت خسارات سیل توسط بیمه مربوطه
عتباتی در این بازدید با مردم آسیبدیده از سیل ضمن گفتگو با اهالی و اخذ توضیح از مسئولین شهری حاضر علت آبگرفتگی تعدادی از منازل اهالی را جویا شد.
وی با اشاره به علت بهوجودآمدن مشکل عنوان کرد: عدم اتصال به شبکه فاضلاب به علت مشکلات مربوط به مالک چهار باب منزل مسکونی اشخاص بود که با سه نفر از مالکان مصالحهای با شهرداری جهت پرداخت قیمت منازل مالکان منعقد و در خصوص چهارمین منزل مسکونی که مالک آن حاضر به مصالحه نشدمقرر شد وفق ماده ۹ قانون با صدور دستور قضایی اقدام لازم برای اتصال به شبکه فاضلاب شهری صورت گیرد و مشکل آبگرفتگی در حین بارشهای شدید مرتفع شود.
رئیسکل دادگستری آذربایجان غربی گفت: خسارات وارد شده به منازل با حضور مسئولان بیمه تعاون مورد ارزیابی قرار گرفت و مقرر شد ظرف یک هفته اقدامات لازم برای تأمین و پرداخت خسارتها انجام شود.
عتباتی از گروههای مردمی خصوصاً بسیج محله که در کمک به مردم سیلزده تلاش نموده بودند نیز تقدیر به عمل آورد.
خاطرنشان میشود آبگرفتگی در اغلب معابر شهری ارومیه ازجمله مناطق خیابان امام، عطایی، مدنی، مدرس، کاشانی، رودکی، سعدی، مولوی در تردد شهروندان اختلال به وجود آورده است و هواشناسی آذربایجان غربی در مورد بارش باران و سیلاب و آبگرفتگی معابر هشدار نارنجی صادر و اعلام کرده بود فعالیت امواج ناپایدار طی چند روز آینده بهصورت افزایش ابر، رگبار باران و رعدوبرق در استان تداوم داشته و در برخی مناطق احتمال بارش تگرگ نیز دور از انتظار نخواهد بود.
انتهای خبر/