لزوم تقویت پایههای اعتقادی دانشآموزان آذربایجان غربی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» علی مطهری در جمع خبرنگاران بر لزوم بهبود کیفیت در تمامی ابعاد آموزش و پرورش تأکید و اظهار کرد: ارتقای کیفیت در حوزههای مختلف نظیر فضای فیزیکی مدارس، نیروی انسانی، محتوای کتب درسی و روشهای تدریس باید به صورت مستمر در تمام سطوح دنبال و اجرایی شود.
مطهری افزود: هرچند محتوای کتب آموزشی از اختیارات وزارت آموزش و پرورش است، اما دریافت و ارائه پیشنهادات کارآمد از استانها میتواند به بهبود این بخش کمک کند. در سایر زمینهها نیز لازم است تمام ارکان آموزش و پرورش استان با عزمی راسخ و تلاشی مضاعف به این هدف بپردازند.
وی تاکید کرد: تمام اقدامات در بخشهای مختلف آموزش و پرورش تنها به منظور رشد علمی و تربیتی فرزندانمان صورت میگیرد. از این رو، تمرکز و توجه مجریان از سطح اداری تا مدارس باید کاملاً بر این اهداف استوار باشد.
مطهری با اشاره به برخی مشکلات اجتماعی، اظهار داشت: با حمایتهای علمی و دینی و تلاش مضاعف میتوان این مشکلات را به طور مؤثری کاهش داد و بر لزوم افزایش توجه در این حوزه تأکید کرد.
وی افزود: توجه به آموزههای دینی، به ویژه نماز و قرآن، باید در مدارس با جدیت دنبال شود و این مهم حتی از مرحله ساخت مدارس و تجهیز فضاها با ایجاد نمازخانهها و مکانهای مناسب باید مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش اجرای طرح زنگ نماز را یکی از اقدامات مثبت دانست و گفت: استقبال دانشآموزان از این برنامه در مدت کوتاه سال تحصیلی نشاندهنده علاقه آنان به مبانی دینی و اعتقادی است که وظیفه ما را در این زمینه سنگینتر میکند.
وی با تاکید بر ترویج رشتههای فنی و حرفهای در هنرستانها، افزود: این توسعه باید بر اساس نیازسنجی واقعی و بررسیهای تخصصی صورت گیرد. هر رشتهای که برای آینده دانشآموزان مفید باشد، ایجاد و تقویت خواهد شد.
مطهری افزود: هدف از آموزش در مدارس و به ویژه هنرستانها باید آمادهسازی دانشآموزان برای ورود به بازار کار باشد، تا خروجی این مراکز در جامعه به وضوح قابل مشاهده باشد. بنابراین، علاوه بر دروس معمول، توجه به مهارتآموزی حرفهای برای دانشآموزان ضروری است.
وی کاهش آسیبهای اجتماعی را از اولویتهای اصلی در حوزه پرورشی برشمرد و برنامه «نماد» را به عنوان طرحی مؤثر در این زمینه معرفی کرد و گفت: نیازمند همراهی تمامی نهادهای مرتبط برای پیشبرد اهداف کاهش آسیبهای اجتماعی است.
مطهری همچنین از برگزاری اردوهای دانشآموزی به عنوان اقدامی مثبت یاد کرد و گفت: با بهرهگیری از ظرفیتهای استانی در حال اجرا است و بر لزوم رعایت قوانین و ضوابط اردویی برای تأمین امنیت دانشآموزان تأکید کرد.
وی مولدسازی املاک مازاد و بلااستفاده آموزش و پرورش در شهرستانها را فرصتی برای تقویت زیرساختها و بهبود امور عمرانی دانست و بر نیاز به تلاش مستمر برای تحقق کامل این طرح تأکید کرد.
مطهری در پایان، به آغاز طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان از سال تحصیلی آینده اشاره کرد و این را فرصتی برای خانوادهها دانست تا مشکلات احتمالی فرزندانشان را پیش از شروع سال تحصیلی رفع کنند. وی بر ضرورت اطلاعرسانی گسترده و اجرای دقیق این طرح تأکید کرد تا نتایج مطلوبی حاصل شود.
انتهای خبر/ و