مذاکره با آمریکا به ضرر کشور است
فخرعلیقلیزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»در خصوص مذاکره با آمریکا و بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: علت مضر بودن مذاکره با آمریکا، عمدتاً به دلیل عهدشکنیها و خوی استکباری این کشور است.
وی ادامه داد: آمریکا در هر مذاکرهای که وارد میشود، اصول برابر را نادیده میگیرد و سعی دارد تنها یک طرف را حاکم و طرف دیگر را محکوم کند. اگر قرار باشد در مذاکره یکی از طرفین بر دیگری غلبه کند، این مذاکره اساساً موفق نخواهد بود.
قلیزاده افزود: در حال حاضر شاهد مذاکراتی مانند مذاکرات بین اسرائیل و حماس هستیم که با وجود تفاوتهای عظیم در توان اقتصادی، صنعتی و نظامی این دو طرف، به نتیجهای مثبت منتهی شد و جنگ غزه به پایان رسید.
وی اضافه کرد: در چنین مذاکراتی، طرفی که پیش از شروع مذاکره نتیجه آن را از پیش اعلام میکند، نمیتواند به نتیجه مطلوبی برسد. به ویژه وقتی آمریکا از پیش تصمیمات خود را اتخاذ کرده و خواستار قطع توان موشکی، صنعت هستهای و نفوذ منطقهای ایران است، این نوع مذاکرات نه تنها به نتیجه نمیرسد، بلکه هیچ ثمری ندارد.
کارشناس مسائل سیاسی در ادامه بیان کرد: ما طبق قوانین بینالمللی در صنعت هستهای فعالیت داریم و همچنان اعلام کردهایم که به هیچ وجه قصد تولید سلاح هستهای نداریم. با این حال، همیشه تحت فشار تحریمها هستیم که این فشارها خود نشانهای از مضر بودن مذاکرات با آمریکا است.
وی در ادامه به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، مذاکره فینفسه امری درست و منطقی است . مذاکرات با دیگر کشورها ممکن است به نتایج مثبتی برسد، اما تجربه نشان داده که مذاکرات با آمریکا نه تنها به نتیجه نمیرسد، بلکه همیشه به ضرر کشور است. ایران در حال حاضر با بسیاری از کشورهای دنیا مذاکره کرده و تفاهمنامهها و قراردادهای مختلفی امضا کرده است.
مسائل اقتصادی و مذاکرات با آمریکا
وی همچنین به دیدگاه برخی طرفداران مذاکره اشاره کرد و گفت: برخی میگویند که مشکلات اقتصادی کشور به دلیل تحریمهاست و تنها با مذاکره با آمریکا میتوان این مشکلات را حل کرد.
قلی زاده گفت: به گفته آنان، تحریمها به خاطر عدم توافق با آمریکا به وجود آمده و برای حل مسائل اقتصادی، باید با این کشور مذاکره کرد. این دیدگاه اشتباه است. مشکلات اقتصادی کشور فقط به تحریمها مرتبط نیست و مذاکره با آمریکا بههیچوجه راهحل مناسبی برای مشکلات کشور نخواهد بود.
راهحل واقعی مشکلات اقتصادی
کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: راهحل واقعی برای مشکلات اقتصادی کشور، اقتصاد مقاومتی است. باید به منابع داخلی خود اتکا کنیم و از دانشمندان و متخصصان داخلی استفاده کنیم.
قلیزاده تاکید کرد:امروز شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلف مانند کشاورزی، علم و صنعت پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند. دشمنان کشور میخواهند نقاط قوت ما را نادیده بگیرند و دستاوردهای علمی و صنعتی کشور را کوچک بشمارند. اما ایران توانمندیهای زیادی دارد که باید از آنها استفاده کنیم.
خودکفایی و استقلال اقتصادی
وی در ادامه گفت: ما به طور کامل میتوانیم از ظرفیتهای داخلی خود استفاده کنیم و نیازی به کمک خارجی نداریم. به عنوان مثال، در استان همدان ذخایر لیتیوم داریم که میتواند به عنوان یک منبع استراتژیک برای کشور استفاده شود. مردم ایران همواره برای حفظ استقلال کشور آمادهاند و باید تلاش کنیم تا وابستگی به نفت کاهش یابد.
قلیزاده تصریح کرد: از سوی دیگر، میتوانیم از همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه و کشورهای شرق استفاده کنیم و بهگونهای اقتصاد کشور را تقویت کنیم که نیازی به آمریکا نداشته باشیم.
حذف دلار و تحریمها
وی یادآور شد: یکی از گامهای مهم در مقابله با سلطه اقتصادی آمریکا، حذف دلار از مبادلات اقتصادی است. دلار بزرگترین ابزار فشار آمریکا است و با حذف آن میتوان ضربهای بزرگ به استکبار جهانی وارد کرد. تحریمها دیگر اثری بر کشور نخواهند داشت و مسئولان باید بهجای جستوجو برای حل مسائل از طریق مذاکرات توهمی، بهدنبال راهحلهای پایدار و بلندمدت برای مشکلات باشند.
کارشناس مسائل سیاسی در پایان تأکید کرد: مذاکرات با آمریکا به هیچوجه راهحل مشکلات کشور نیست. تنها با عزم راسخ در استفاده از ظرفیتهای داخلی، تولید و بهرهبرداری از منابع داخلی میتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نیز تکلیف انقلاب اسلامی را در خصوص مذاکرات با آمریکا روشن کردهاند و نباید به توهمات و وعدههای بیپایه و اساس اعتماد کنیم. تنها با اتکا به قدرت داخلی و اقتصاد مقاومتی است که میتوانیم به استقلال واقعی دست یابیم.
انتهای خبر/ و