معلولان در ارومیه از قوانین کاغذی گلایه دارند
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، خیابانها و معابر عمومی شهر بهعنوان شریانهای اصلی حیات شهری محسوب میشوند که سبک زندگی شهروندان را شکل میدهند، یکی از شیوههای ایجاد شهری پویا و ارتقای کیفیت زندگی در شهرها، طراحی و ساخت «خیابانهای کامل برای تمامی افراد جامعه» است.
خیابانها، معابر عمومی شهر باید طوری طراحی شوند که همه اقشار جامعه بتوانند بهراحتی و بدون هیچ دغدغهای از خدمات و امکانات عمومی شهری استفاده کنند؛ اما متأسفانه، معابر شهری در ارومیه برای معلولان جسمی و سالمندان مناسبسازی نشده است.
معلولان و سالمندان بخشی از افراد جامعه هستند که برای استفاده از خدمات و امکانات عمومی با مشکلات بسیاری دستوپنجه نرم میکنند و وجود موانع در فضای شهری ارومیه سدی در برابر فعالیت آنها است.
عبور و مرور در شهر با این حجم از ترافیک و شلوغی خیابانها برای افراد سالم نیز دشوار است چه برسد به افراد معلول بنابراین آسانتر شدن تردد و رسیدگی به کارهای روزمره جزء حقوق شهروندی برای معلولان و جانبازان محسوب میشود که البته در بسیاری از مواقع این حق به طور کامل نادیده گرفته شده و آنها را از بهرهبرداری از حقوقشان محروم میکنند.
وضعیت فیزیکی و کالبد شهر جوابگوی شهروندان عادی نیست چه برسد به معلولان
لیلا معلول جسمی، حرکتی و خانهدار با انتقاد به اینکه اکثر خیابانها و وسایل نقلیه شهر ارومیه برای معلولان و جانبازان مناسب نیست، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر وضعیت فیزیکی و کالبد شهر جوابگوی شهروندان عادی نیست چه برسد به معلولان.
وی با گلایه از قانونهایی که بر روی کاغذ مانده و اجرایی نشده است، افزود: سیستم حملونقل عمومی برای تردد جانبازان و معلولان مناسب نیست و این خود یکی از دلایل مهم عدم حضور این اقشار در محیط اجتماعی و بهتبع آن ورزشی است.
وحید بنایی نابینای ارومیهای در ادامه از وجود نواقص در اجرای طرحهای مناسبسازی ویژه گلایه کرد و افزود: بسیاری از طرحها بدون مطالعه برای نابینایان در شهر طراحی شده بهطوریکه موزاییکهای برخی از معابر برای تردد نابینایان مناسب نیستند.
این شهروند بیان کرد: در واقع باید گفت که معابر شهری حتی برای افراد سالم نیز چالش برانگیز است چه برسد برای افرادی که توانایی دیدن ندارند.
وی گفت: نبود سیستم هشداردهنده در اماکن شلوغ و خطرناک، مجهز نبودن اتوبوسهای شهری به سامانه صوتی و نبود سنگفرشهای مخصوص عبور نابینایان نشان از بیتوجهی مسئولان به قشر نابینای این شهر است و قطعاً وجود یک مشاور نابینا در شهرداری میتواند گامی مثبت برای رفع مشکلات این قشر از جامعه باشد.
کمبود بودجه عامل اصلی عدم توسعه شهری است
توماج وحیدافشار عضو شورای ارومیه، در خصوص عدم مناسبسازی معابر شهری ارومیه برای معلولان اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ قوانین مربوط به حمایت از حقوق معلولان در سطح کشور به تصویب رسید؛ اما تاکنون با مشکلات زیادی در راستای اجراییشدن مواجه شده است.
وی تصریح کرد: واقعیت این است که معابر شهری برای یک معلول با ویلچر یا برای یک مادر با کودک در کالسکه مناسبسازی نشده است.
وحید افشار عنوان کرد: پیادهروها در ارومیه عرض کمی دارند، گاهی نیز اصلا پیادهرویی وجود ندارد و همچنین بعضی پیادهروها سالهای سال است که در حال تعمیر هستند.
وی عنوان کرد پلهای عابر پیاده نیز در ارومیه برای معلولان طراحی نشدهاند، حملونقل عمومی ما برای این قشر امکان متمایزی ندارد.
وحیدافشار افزود: همچنین پیادهروها و رمپهای ورودی ساختمانها در ارومیه غیراستاندارد و صعبالعبور برای معلولان است.
عضو شورای شهر ارومیه در ادامه کمبود بودجه را عامل اصلی عدم توسعه شهری دانست و اظهار کرد: در سالهای اخیر به دلیل تورم شدید و منابع کم از مدیریت هزینههای عمرانی و جاری شهری درمانده بوده و نتوانستیم خدماتی در شان مردم ارومیه ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر بودجه شهرداری کاهشیافته و تقریباً در برآوردکردن حداقل نیازهای عمرانی، سیما منظر و خدماتی شهری نتوانستیم درشان مردم کار انجام دهیم.
کلام آخر؛
امیدواریم روزی برسد که شهروندان دارای معلولیت از حقوق شهروندی خود برخوردار بوده و تفاوتی در ارائه خدمات و بهرهمندی از امکانات برای افراد مختلف جامعه نباشد و همگان بتوانند از همه امکانات بهراحتی بهرهمند شوند؛ زیرا معتقدیم ارومیه میتواند «شهری برای همه» باشد.
انتهای خبر/