» اخبار استان » میاندوآب معبر و گذرگاه کربلا
میاندوآب
اخبار استان - تیتر یک - فرهنگی - میاندوآب
در گفتگو با فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب عنوان شد؛

میاندوآب معبر و گذرگاه کربلا

شهریور ۴, ۱۴۰۳۲:۰۰ ب٫ظ 20

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب گفت: موقعیت جغرافیایی میاندوآب، این شهرستان را به معبر و گذرگاه کربلا تبدیل کرده است.

 به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، یکی از مهم‌ترین و عظیم‌ترین شعائر دینی و شیعی؛ پیاده‌روی یا راهپیمایی اربعین است که همه ساله از روزهای اول صفر شروع شده و به روز اربعین حسینی منتهی می‌شود.

بر اساس منابع تاریخی شیعی نخستین پیاده‌روی اربعین توسط حضرت زینب کبری (س) و امام سجاد (ع) و جابر بن عبدالله انصاری به همراه جمعی از شیعیان بنی‌هاشم و ۴۰ روز بعد از شهادت امام حسین (ع) و یاران ایشان در دشت کربلا انجام شد و این سنت نیز در سال‌های بعد توسط ائمه اطهار (ع) و پیشوایان شیعه اجرا شد و امروز بعد از گذشت ۱۴ قرن این سنت دیرین ادامه داشته و در دهه‌های اخیر و از اوایل دهه ۹۰ میلیونی شده و با جمعیتی حدود ۲۰ میلیونی برگزار می‌شود و روزبه‌روز بر عظمت آن افزوده می‌شود.

 رهبر معظم انقلاب دررابطه‌با پیاده‌روی اربعین می‌فرمایند: «اربعین با این حرکتی که عمدتاً بین نجف و کربلا در راهپیمایی هر سال به وجود می‌آید، بین‌المللی شده است؛ چشم‌های مردم دنیا به این حرکت دوخته شد؛ امام حسین (ع) و معرفت حسینی به برکت این حرکت عظیم مردمی بین‌المللی شده است» و این نشان‌دهنده اهمیت پیاده‌روی اربعین حسینی است.

 در واقع می‌توان گفت که پیاده‌روی اربعین حسینی بزرگ‌ترین تجمع مردمی جهان است که همه ساله از اول صفر شروع شده و مردم از شهرها و روستاهای مختلف ایران اسلامی و کشورهای جهان عازم کشور عراق شده و در این تجمع عظیم مردمی شرکت می‌کنند.

 شهرستان میاندوآب نیز در جنوب آذربایجان غربی به دلیل قرارگرفتن در کریدور شمال غرب کشور و مسیر زائران کربلا به‌عنوان «گذرگاه عشق» شناخته می‌شود و پل ارتباطی بین ۴ استان و زائران شمال غرب کشور به سمت مرز تمرچین، باشماق، خسروی و مهران به شمار می‌رود و لذا ایام اربعین که می‌شود میزبان خیل زائران از استان‌های شمالی کشور می‌شود.

 لذا با سرهنگ پاسدار محمد پیری فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب در خصوص اقدامات انجام‌گرفته برای پذیرایی از زائران اربعین و سایر برنامه‌ها در این شهرستان به گفتگو نشسته‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

 حرف رک: شهرستان میاندوآب چه نقش و جایگاهی در پیاده‌روی اربعین حسینی دارد؟

 پیری: ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام اربعین حسینی و آرزوی توفیق زیارت حضرت اباعبدالله الحسین (ع)؛ باید بگویم که شهرستان میاندوآب در کریدور ارتباطی شمال غرب کشور واقع شده و پل ارتباطی بین ۴ استان شمال غرب کشور محسوب می‌شود.

 باتوجه‌به این موقعیت جغرافیایی شهرستان میاندوآب، طبیعتاً زائران از استان‌های شمالی کشور مانند اردبیل و آذربایجان شرقی و سایر استان‌ها و حتی زائران خارجی که از کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند آذربایجان و گرجستان و غیره عازم کربلا هستند؛ قطعاً این مسیر را برای تردد به سمت مرزهای تمرچین، باشماق، خسروی و مهران انتخاب می‌کنند و اگر بگوییم «میاندوآب، معبر و گذرگاه کربلا» در واقع چیزی به‌گزاف نگفته‌ایم.

 حرف رک: باتوجه‌به این نقش و جایگاه میاندوآب؛ چه اقداماتی در شهرستان برای ایام اربعین و پذیرایی از زائران انجام‌گرفته است؟

 پیری: طبیعتاً باتوجه‌به جایگاهی که شهرستان میاندوآب در منطقه دارد؛ لذا باید اقدامات وسیع و در خور و شایسته‌ای در سطح شهرستان انجام گیرد و قطعاً نیز در این راستا قدم برداشته‌ایم.

 ستاد بازسازی عتبات‌عالیات شهرستان میاندوآب به‌عنوان دبیر ستاد اربعین در سطح شهرستان؛ جلسات هماهنگی را از ابتدای ماه محرم در شهرستان پیش‌بینی کرده و این جلسات تا آغاز ایام پیاده‌روی به‌صورت متناوب و با حضور اعضای شورای اداری و مسئولان ذی‌ربط به‌صورت مداوم ادامه دارد و کمبودها و نواقصات شناسایی و تصمیمات لازم درباره رفع آنها اتخاذ می‌شود.

 در شهرستان میاندوآب در این ایام در کنار موکب‌هایی که به مسیر پیاده‌روی اربعین اعزام می‌شوند؛ موکب‌های مردمی نیز در ورودی‌های شهری برپا می‌شود تا به زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خدمت‌رسانی کنند و به نحو احسن در این مواکب از مردم پذیرایی می‌شود تا این سفر زیارتی برای مردم به بهترین شکل و خاطراتی به‌یادماندنی انجام شود.

 حرف رک: ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب چه اقداماتی را برای ایام اربعین و پذیرایی از زائران انجام داده است؟

 ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب نیز به‌عنوان یک عضو ستاد اربعین شهرستان؛ علاوه بر اینکه با ستاد اربعین در پذیرایی از زائران همکاری لازم را دارد؛ مانند همه مناسبت‌ها برنامه‌هایی را تدارک می‌بیند و با تشکیل ستاد اربعین در سطح ناحیه به استقبال از اربعین می‌رود.

 برپایی موکب‌ها در ورودی‌های شهری با همکاری سایر ادارات و نهادها و حضور بسیجیان به‌صورت شبانه‌روزی از حوزه‌های مختلف در این موکب‌ها، برگزاری نشست‌های جهاد تبیین در سطح پایگاه‌ها، برگزاری مراسم عزاداری در سطح پایگاه‌ها، برگزاری نشست‌های سواد رسانه‌ای با محوریت اربعین به‌صورت حضوری و مجازی، تشکیل گروه‌های جهادی رسانه‌ای و فضای مجازی در موکب‌ها و ارائه خدمات به زائران از جمله این اقداماتی است که انجام‌گرفته است.

 هم چنین به موکب‌هایی که در مسیر پیاده‌روی اربعین در نجف و کربلا نیز برپا شده‌اند؛ کمک‌هایی انجام‌گرفته و همکاری لازم نیز با آنها صورت‌گرفته است تا شاهد بهترین کیفیت خدمات به زائران باشیم.

  حرف رک: نحوه استقبال از زائران را در شهرستان میاندوآب و میزان رضایتمندی آنها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 پیری: قطعاً میزان خدمات و کیفیت خدمات به زائران اربعین حسینی را می‌توان بهتر و بیشتر کرد و شهرستان میاندوآب نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ همان‌طور که میزان، نحوه و کیفیت خدماتی که امسال در موکب‌های اربعینی در سطح شهرستان میاندوآب و در ورودی‌ها به زائران ارائه می‌شود قابل‌مقایسه با سال گذشته نبوده و به طور محسوسی افزایش‌یافته است.

 در بازدیدهایی هم که از موکب‌های اربعینی داشتیم و صحبت‌هایی که با زائران انجام می‌گرفت؛ می‌شد اظهار رضایت از خدمات و نحوه ارائه آنها را مشاهده کرد البته ما قطعاً به این وضعیت اکتفا نخواهیم کرد و سعی می‌کنیم تا به‌عنوان یک عضو ستاد اربعین هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ کمیت میزان ارائه خدمات را بالا ببریم.

 حرف رک: «حب الحسین یجمعنا» شعار محوری پیاده‌روی اربعین است، چه تحلیلی در این زمینه دارید؟

 پیری: وقتی می‌گوئیم «حب الحسین یجمعنا» یعنی از عشق، ارادت به اباعبدالله الحسین (ع) حرف می‌زنیم و تجلیگاه این شعار و عشق و ارادت به مکتب حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را در ایام اربعین شاهد هستیم.

 اربعین که می‌شود همه عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) از همه دنیا در بین‌الحرمین جمع می‌شوند و این تنها مختص به شیعیان ندارد؛ بلکه شاهد هستیم از سایر ادیان و مذاهب نیز در پیاده‌روی اربعین حاضر هستند و قطعاً این نشان از عمق اثرگذاری حرکت اباعبدالله (ع) است.

 در همین مرز تمرچین که نزدیک‌ترین مرز به میاندوآب بوده؛ موکب‌هایی توسط اهل‌سنت برپا شده و به زائران خدمات ارائه می‌دهد و مردم این شهر نیز در خدمت به زائران اباعبدالله الحسین (ع) از شوروشوق خاصی برخوردار هستند و این یعنی همان «حب الحسین یجمعنا» یعنی عشق و محبت حضرت سیدالشهدا (ع) همه ما را زیر یک پرچم جمع کرده است و قطعاً شعاری هم که مربوط به امام حسین (ع) باشد؛ جهانی خواهد شد و «حب الحسین یجمعنا» مصداق این جمله است.

 حرف رک: در پایان اگر صحبت خاصی دارید؛ بفرمایید.

 پیری: ناحیه مقاومت بسیج میاندوآب ضمن تقدیر و تشکر از زحمات دست‌اندرکاران موکب‌های اربعینی؛ نیز در کنار سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها تمام تلاش خود را برای استقبال هر چه‌بهتر از زائران اربعین به کار گرفت و در کنار سایر ادارات و مردم قرار داشت و قطعاً در سال‌های آینده نیز تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا بهترین خدمات را به زائران ارائه دهد.

 باید گفت که حماسه پیاده‌روی اربعین حسینی و حضور میلیونی زائران از کشورهای مختلف در مسیر نجف به کربلا از تمام ادیان و مذاهب علاوه بر اینکه زمینه‌ساز تحکیم وحدت امت اسلامی است؛ بلکه دارای ظرفیت‌های بی‌نظیر تربیتی و اجتماعی بوده و زمینه‌ساز ترویج فرهنگ حسینی در دنیا نیز شده و خود آن نیز موجب زمینه‌سازی ظهور امام‌زمان (عج) می‌شود.

 در این زمینه نیز مسئولیت کشورهای مسلمان به‌ویژه عراق و ایران در برگزاری هرچه بهتر این مراسم مهم بوده و دارای ابعاد گسترده بین‌المللی بوده و شهرستان میاندوآب نیز به‌عنوان طریق الحسین (ع) که حتی میزبان زائران خارجی نیز می‌شود؛ در این زمینه مسئولیت و نقش داشته و لازم است تا همه ساله اقدامات در خدمت‌رسانی به زائران ارتقا یابد.

انتهای خبر/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×