میراثفرهنگی نماد تاریخ یک جامعه است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» واحد جولایی در گفتگو با خبرنگار هالان-۲۴ اظهار کرد: عملیات مرمت و بازسازی محوطه کاروانسرای سیمون به روش معماری ایرانیاسلامی صورتگرفته است در این فرایند، ساختار و طراحیهای نمادین موجود حفظ شده و با استفاده از سازههای سنتی، بهبود و تجدید حالت داده شده است.
وی تصریح کرد: برای چند منطقه تاریخی و باستانی از جمله قلعه خسروخان، تپه قبرستان، تپه بهکیگان، تپه قیطران، تپه حمزهآباد، تپه خطایی، محوطه شهر کن، محوطه عباسآباد، قلعه بی رم و محوطه کریم مچه پرونده ثبتی آماده شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی و گردشگری و صنایعدستی مهاباد بیان کرد: بر اساس آمار ثبت شده، در شهرستان تعداد ۹۴ آثار ثبتی وجود دارد و همچنین جاذبههای دیگری نیز وجود دارد که مهمترین آثار میتوان به حوضخانههای رستکبیگ، کاروانسرای سیمون، مسجد جامع مهاباد، و گور دخمه فخری گاه اشاره کرد.
جولایی افزود: بودجه ۲۳ میلیارد ریال برای تعمیر، بازسازی و حفظ اماکن تاریخی در شهر اختصاصیافته است برخی پروژهها با همکاری بخش خصوصی و شهرداری اجرا خواهند شد، که این موضوع نشاندهنده افزایش توجه به حفظ و نگهداری اماکن تاریخی در سطح شهر است.
واحد جولایی دررابطهبا این خبر اظهار کرد: میراثفرهنگی، نماد تاریخ یک جامعه است که ارزشهای آن را به یادآوری میکند برای ارزشگذاری یک شهرستان یا کشور، نگاه به گذشته و آثار تاریخی آن ضروری است بازسازی و حفظ این آثار نقش مهمی در ماندگاری و ارتقای شهرستان دارد.
گفتنی است؛ مهاباد شهری با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است، بهعنوان سومین شهر برتر در حوزههای میراثفرهنگی و گردشگری شناخته شده و همچنین این شهرستان با دارابودن جاذبههای تاریخی و فرهنگی منحصربهفرد و همچنین، موردتوجه گردشگران و علاقهمندان فرهنگ و تاریخ قرار گرفته، افزایش توجه به این منطقه میتواند باعث رشد صنعت گردشگری و توسعه اقتصادی مهاباد شود.
انتهای خبر/