» اجتماعی » نظارت بر فرآوری بذور در 7 شهرستان
اجتماعی - اخبار استان - پیشخوان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد:

نظارت بر فرآوری بذور در 7 شهرستان

شهریور ۱۹, ۱۴۰۳۹:۲۷ ق٫ظ 10

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در آستانه آغاز سال زراعی، نظارت و بازرسی بر شرکت‌های تولید و فرآوری بذور جهت صدور گواهی معاینه فنی برای دستگاه‌های بوجاری، سم‌زنی و آماده‌سازی بذور گندم و جو برای سال زراعی جدید آغاز شده است.

علی دیانتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک» اظهار کرد: در آستانه آغاز سال زراعی جدید با تأکید بر اهمیت بذر به‌عنوان یکی از نهاده‌های اصلی و حیاتی در تولیدات کشاورزی، نظارت و بازرسی بر شرکت‌های تولید و فرآوری بذور جهت صدور گواهی معاینه فنی برای دستگاه‌های بوجاری، سم‌زنی و آماده‌سازی بذور گندم و جو برای سال زراعی جدید آغاز شده است.

وی ادامه داد: این نظارت‌ها توسط کمیته فنی استان در شهرستان‌های ارومیه، اشنویه، پیرانشهر، بوکان، شاهین‌دژ، نقده و میاندوآب انجام گرفته است.

دیانتی تصریح کرد: در این بازدیدها، اعضای کمیته فنی، متشکل از نماینده مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی، رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه استان، کارشناس مسئول گندم استان و کارشناس حفظ نباتات، فرآیندهای استاندارد و دستورالعمل‌های مربوط به فرآوری بذر را برای مدیران عامل شرکت‌های تولید و فرآوری بذور گندم، جو و نخود تشریح کرده‌اند.

وی تأکید کرد: کشاورزان و بهره‌برداران باید به‌منظور حفظ پایداری تولید و دستیابی به حداکثر عملکرد، از بذور گواهی‌شده در کشت محصولات مختلف زراعی همچون گندم، جو، نخود و عدس استفاده کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: استفاده از بذرهای گواهی‌شده، نه‌تنها کیفیت تولیدات کشاورزی را بهبود می‌بخشد، بلکه باعث افزایش مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماری‌ها، و نیز کاهش هزینه‌های ناشی از مصرف نهاده‌های شیمیایی و کودهای اضافی می‌شود. علاوه بر این، استفاده از بذور اصلاح‌شده به کشاورزان این امکان را می‌دهد که از میزان کمتری بذر برای دستیابی به عملکرد بهتر در هر هکتار استفاده کنند که در نهایت به صرفه‌جویی در هزینه‌های کشت و کار منجر می‌شود.

وی همچنین تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های مهم این سازمان برای سال زراعی جدید، آموزش و ترویج استفاده از روش‌های کشت نوین و بهینه، از جمله کاشت حفاظتی و مدیریت تلفیقی آفات است. این برنامه‌ها به کشاورزان کمک می‌کند تا علاوه بر کاهش وابستگی به نهاده‌های شیمیایی، از منابع طبیعی به‌صورت پایدارتر استفاده کنند و بازدهی بیشتری از مزارع خود کسب کنند.

در پایان، دیانتی از کشاورزان خواست تا با همکاری کامل با کمیته‌های فنی و رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی، گامی مؤثر در جهت افزایش بهره‌وری و پایداری تولیدات کشاورزی بردارند.

انتهای خبر/ و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×